Daishiro en de anderen

Daishiro en de anderenHet was verleden week wat te hectisch om een nieuwsitem te posten over Daishiro, maar dat belet me natuurlijk niet om het nu even te doen.

Het was anderhalf jaar geleden dat ik Daishiro aankocht, en het werd nu de hoogste tijd om haar even terug "in the flesh" te zien. Het feit dat ze samen met nog een groot aantal andere koi van Interkoi klanten in de 1500 ton vijver zwommen, maakte het weerzien alleen maar plezieriger. Uiteraard wil ik jullie hiervan mee laten genieten. Daishiro is vooral in de lengte gegroeid. Ik heb ze enkel vanop afstand kunnen bekijken, maar ze leek heel voornaam in haar verschijning. Door de groei was het shirojo meer zichtbaar geworden, zodat de patronen zich nog beter definieerden. Zelf vond ik dat ze iets meer body mocht maken.

Hieronder vind je een aantal films van Daishiro, en ook nog een aantal films van koi van klanten, die ondertussen toch vrij bekend zijn geworden.

Daishiro-01
Daishiro-02
Daishiro-03
Daishiro-04
Zomaar wat koi uit de 1500 ton vijver
Ytashi-01
Ytashi-02
Stefan van T-01
Stefan van T-02
Stefan en Joyce
De sanke van Ton-01
Lucinda van Ton-02
Enkele sanke die nog naar Arendonk komen
Nog een showa van David
De Sandan van Jeroen
Sanke-V-1028 (met dank aan Geerard
Mamo Cherie van Willy
Bessie Turf van Rini

Genieten maar van de Interkoi cavalerie....
Toch nog even vermelden dat er op dit ogenblik nog 24 koi van klanten in de vijvers van Momotaro zwemmen. Het is dan ook een ongelooflijke ervaring om een tosai of nisai te bezitten die opgroeit in deze fantastische vijvers, waar wij helaas alleen maar van kunnen dromen. Wel moet je erbij bedenken dat niet iedere evolutie positief is. Van alle koi die ik dit jaar heb laten doorgroeien (57 in totaal) was 80% positief volgens Maeda San. Dit was ook een hoge score en hiermee is ook duidelijk dat een verblijf in de mudpond ook kan tegen vallen......
Reacties

6 reacties tot nog toe

Hallo Luc,
de sanke vermeld onder mijn naam is koi SA-V-1028
het moet koi SA-V-1025 zijn.
Deze is te zien in het filmpje"enkele koi die nog naar arendonk komen" het is de middelste koi.

Geerard on 02/04/2009 08:22

Hey Luc,
daishiro is toch zeer elegant en prima in evenwicht. En als ze zo hartstochtelijk blijft eten dan komt die body wel vanzelf.
Mooie verzameling filmpjes van toch prima aankopen. Een genot en een eer dat deze mogen rondzwemmen in de topvijver van Momotaro.

willy on 02/04/2009 09:02

Hoi Luc,

bedankt weer voor deze update. super mooie filmpjes.

@Ton, wat een mooi koppel onder filmpje lucinda van ton-02. ik had en heb nog steeds een zwak voor lucinda. en de sanke die je heb aangeschaft is ook een hele mooie.

het blijft speciaal om koi te hebben rondzwemmen in Japan.

stephan on 02/04/2009 16:09

Schitterende Koi Stephan de Kohaku van filmpje Stephan en Joyce.

willem on 02/04/2009 16:12

Ja Luc, je hebt volkomen gelijk. Mamo-cherie is inderdaad indrukwekkend. Ik vind dat je de potentie, zowel qua body als patroonsontwikkeling, duidelijk ziet. Wat gaat dit geven binnen 3jaar? Ik blijf geduldig, het zal zeker beloond worden.

willy on 02/04/2009 17:39

Luc..wat zien de koi er toch fantastisch uit...
daishiro word me er eentje...
wel mis ik 1 sanke die ik graag op wil volgen...de SA-V-1050...
denk dat deze vis namelijk vriend en vijand gaat verbazen qua ontwikkeling!
ben benieuwd of je hiervan ook een filmpje hebt!

Matthijs on 03/04/2009 09:30