De parel van Nederland.

De parel van Nederland.Zo wordt de Achterhoek ook wel eens genoemd, alhoewel ik "de Achterhoek" redelijk negatief vind klinken.

Ze hadden het beter ''Schonenhoek" of iets dergelijk genoemd want het is een prachtige streek om te wonen, en zeker om te gaan fietsen.

Toen ik van de week op fietsvakantie was, kreeg ik plots een sms aan van Mr. G. Ik noem hem Mr. G. omdat hij liever niet met naam en voornaam en nog minder met foto's wil gekend worden. Dit moet je dan respecteren.

In de sms stond het volgende: Luc is lees dat je in de regio vertoeft. Ik wil je graag uitnodigen om bij mij in de zaak te komen eten, op mijn kosten en met de familie uiteraard. Het is in Ulft achter Doetinchem. Zou het leuk vinden om zo een keer zo iets terug te kunnen doen. Gr. Mr.G.

Als je een uitnodiging krijgt zoals deze, dan kan je dit natuurlijjk niet weigeren. Ik mocht wel een aantal foto's van de zaak maken en deze in het nieuws zetten. We zijn ontzettend gastvrij ontvangen, en hebben een fijne lunch gehad.

Ik stond ook versteld van het aantal klanten dat ik in deze regio had, want ik kreeg constant mailtjes en sms'jes aan met de vraag om eens langs te komen. Als ik alleen was, zou ik dit heel graag hebben gedaan, maar in gezelschap is het iets moeilijker, en het is tenslotte een fietsvakantie met mijn vrouw.

Al de mensen die me uitgenodigd hebben, zijn vreselijk bedankt, en ik stel dit zeker op prijs. De gastvrijheid in de Achterhoek is bovendien van grote klasse, en de fietsmogelijkheden zijn bijzonder fraai. Een opsteker voor mensen die graag fietsen.

Het restaurant van Mr. G is bovendien bijzonder mooi gelegen aan de oude IJssel, in Ulft, een dorpje zo groot als Arendonk. Het restaurant is gezellig ingericht met een groot terras dat uitzicht biedt op de rivier. Een aanrader voor ieder die eens in die streek vertoeft.

Ik kan niet anders dan heel gelukkig terug te blikken op deze fietsvakantie, en zal mijn best doen om de mensen ook zo fijn te ontvangen als ik ontvangen ben.

Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

Mr.G heeft het leuk voor elkaar , ziet er gezellig uit !
Gaan we onthouden !
En ja , Luc is toch een beetje onze knuffel Belg , die nodig je vanzelfsprekend uit als hij in de buurt is !

jack on 16/05/2014 21:34