Een beetje hulp gevraagd.

Een beetje hulp gevraagd.Bij toeval word ik geconfronteerd met het feit dat er één van de koi van Interkoi mee geselecteerd is in Koi Idol.

Het gaat hier over een sanke van Momotaro. De logica in het stemmen ontgaat me een beetje, want ik zie sommigen die 3500 stemmen hebben gekregen, en anderen maar 100. Sommigen scoren ontzettendhoog in punten, anderen dan weer ontzettend laag. Dit roept wel enkele vraagtekens op.

Nu, het is niet aan mij om hierover te oordelen, maar misschien als ik enkelen naar de site loods, en daar een stem kan laten uitbrengen op de 10 koi, dan sprokkel ik misschien wat extra puntjes voor deze sanke, die toch mag gezien worden.

Je kan dit doen door naar deze link te gaan en onderaan je stem uit te brengen. Je kan dit trouwens bij alle tien de koi doen. Geef een eerlijke stem, en geen favorietenstem, dat houdt het geheel een beetje geloofwaardig.

Het is misschien interessant dit soort stemmen, waarbij favorisme zeker niet onbekend zal zijn, maar het zou toch mooi zijn moest je een filmpje van de koi kunnen zien. Dit zou op een heel eenvoudige manier kunnen gemaakt worden door een filmpje op youtube te plaatsen (of Vimeo) en een link te voorzien naar betreffende koi. Eenvoudig te maken, en een filmpje zegt toch zoveel meer dan een foto.

Ik heb nog wel een filmpje gevonden van deze sanke, van december 2011, en als je beseft dat dit weeral 1,5 jaar geleden is, dan zou ze toch nog serieus moeten ontwikkeld zijn. Aan de stemmingen te zien kunnen wij onmogelijk nog winnen, maar enkele puntjes extra verzamelen zou niet zo slecht zijn.

Reacties

5 reacties tot nog toe

wat een verrassing! bedankt luc! ja de stemming is wat ingewikkeld en gelukkig telt de vakjury voor 80/90 % waardoor ik wellicht toch nog een kans maak met deze vis. De koi is al heel best ontwikkeld en gaat naast nog wat meer sumi, hopenlijk deze zomer ook een klein beetje door met werken aan de body. Een eindlengte van 75-80 cm moet binnen 5-7 jaar haalbaar zijn!! Hopen dat ze de kwaliteit vasthoud!

arie on 18/01/2013 09:34

Arie ; ik heb mijn stem gegegeven sanke naar mijn keuze trouwens
succes
gr Bart

bart v.s on 18/01/2013 12:42

Wat een droevenis dat Koigate. Direct filmpjes plaatsen gaan!.
Er zijn koi die zo toch niet te beoordelen zijn!
De Shiro met de meeste stemmen is wel de beste koi vermoed ik.
Maar het verschil in stemmen dat klopt echt niet....vooral omdat ze verder allemaal redelijk gelijk opgaan qua aantal beoordelingen.
En als ik dan weer Kleurenpatroon zie staan...ze bedoelen zeker huidkwaliteit?
De vakjury moet het doen Arie !

Gr.Jack.

jack on 18/01/2013 12:55

Jack. Realiseer je wel dat deze mensen toch redelijk belangeloos bezig zijn! Ik begrijp de kritiek best en het kan best professioneler. Toch mag je vrijwilligers als deze niet zo te kijk zetten. Luc heeft dat een stuk beter verwoord. Blijft n feit dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen foto's. Verder is er per dit jaar al wel de mogelijkheid om films in te sturen. Dit is echter nog de afronding van 2012 natuurlijk!dus de finale nog ff niet

arie on 18/01/2013 16:12

Ik heb ook altijd mijn vraagtekens bij het stemmen.. maar dit zal vanzelf verbeteren... ik heb op de sanke gestemd.. temeer omdat deze sanke de vis was die uit deze selectie met afstand de beste was... en precies naar mijn hart is... Arie.. je was me voor bij deze vis haha!

Matthijs on 18/01/2013 19:56