Een gezellige dag vandaag.

Een gezellige dag vandaag.Ik had deze morgen netjes alles opgesteld, de koitjes hun plaats gegeven en de koffie klaargezet, want het was vandaag Doitsu Dag.

Het was nog geen 11 uur of de eerste mensen kwamen al een kijkje nemen. Het was trouwens een heel gezellige dag, met hele fijne mensen, en er gingen heel wat koi de deur uit, waaronder een paar bloedmooie kohaku en een machtige utsuri van Omosako. De doitsu droegen zeker hun steentje bij tot het succes, want veel zijn er niet meer over.

Wat ons vooral bijbleef vandaag, was de ontzettend goede evolutie van de kohaku van Matsue. Op een bepaald ogenblik waren er reeds enkele kohaku verkocht, en ik zeg tegen Ben, laat ons wat kohaku uit onze "mudpond" scheppen. "Onze mudpond" is gewoon een bak die we groen laten worden zodat de algen kunnen groeien. Dit komt ten goede aan het beni van de kohaku. Niet te geloven welke prachtige evolutie deze hebben doorgemaakt. Ik was reeds verbaasd van de foto's die klanten reeds opgestuurd hadden, maar dit was echt de moeite.

Ik heb daarom gewoon een aantal foto's van deze kohaku bij op het nieuwsitem geplaatst, zodat jullie zelf kunnen oordelen. Ik zou zeggen kom zelf kijken, want het zijn werkelijk potentiële jumbo kohaku met veel potentie. Ik denk dat iedereen die aanwezig was dit kan beamen. (Ben - Geerard - Chris - Rini en alle anderen die ze gezien hebben....)

Oh ja Ben en Rini, bedankt voor de fantastisch lekkere gerookte zalm op een bedje van salade met paprika en tomaatjes. Geweldig lekker. Het was een plezierige verrassing.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Hallo Luc,
Inderdaad allemaal top kohaku . Maar de mooiste zwemt nu wel in mijn vijver :)
Ps Ben bedankt voor het zeer deskundige advies en geduld!!!

mvg en tot een volgende keer

kris on 07/07/2008 09:26

Rini,

Wij waren met ons drieen voor het eerst in Arendonk, en ik moet eerlijk toegeven het was de rit waard. Naast een mooie verzameling koi ook een zeer goede ontvangst gehad met een geanimeerd gesprek.

Joop

Joop on 07/07/2008 09:57

Chris, je hebt dan ook het geluk gehad om de mooiste te mogen kiezen uit de nieuwe koi die we bovengehaald hadden uit de "mudpond". Het was inderdaad de mooiste.

luc on 07/07/2008 10:31

Zondagmogen, 200km naar arendonk om mijn showa even op te halen een half uurtje kijken en dan weer terug dat was de planning.
Maar na een hartelijk welkom van Luc en Rini even de showa bekijken met de nodige informatie van Luc erbij en dan nog even rondkijken, wat een prachtig stel de promotie kohaku's niet duur maar wel veel geld.
De kohaku van Matsue zijn prachtige vissen de verleiding is groot om er 1 of 2 te kopen zeker toen de 'mudpond' afgevist werd maar de jumbo's zijn een buitenkans en blijven mijn aandacht trekken en elke keer weer die ongedwongen informatie van of Rini of Luc of Ton, heerlijk zo'n koidag.
Na drie uur vertrokken met de showa en een heel goed gevoel en in gedachten een jumbokohaku rijker morgen even kijken of het allemaal haalbaar is.
Kortom een leerzame en prachtige dag en absoluut de moeite waard, bedankt allemaal
ps. de showa heeft de reis goed doorstaan zwemt al vrolijk rond en eet als de beste
Geerard

Geerard on 07/07/2008 23:57