Een hectische dag.

Een hectische dag.Waauw, het was vandaag nog eens een hectische dag, dat was iets te lang geleden...

De maand juli kenmerkte zich daar passiviteit bij de koiliefhebbers, en wel zodanig dat ik dacht dat ik iets verkeerd zou gedaan hebben. Ik weet dat het verleden jaar ook zo was, maar toch is het moeilijk om je daar bij neer te leggen.

Vandaag was er toch weer leven in de brouwerij, en dan kan ik natuurlijk ook weer mijn creativiteit de vrije loop laten. Mijn vingertjes tokkelen dan weer vrolijk over het klavier, terwijl dit een paar weken toch minder was. Ik heb het geluk gehad dat er ook fantastische koi gebowld werden. Wat is er mooier dan echte grootheden uit het water te halen, en deze aan je klanten te laten zien. Neem nu druppeltje, een koi uit de duizend. Reeds 2 jaar bij interkoi en nog altijd niet verkocht. Ondertussen reeds 71 cm, nog steeds groeiende en jongens, wat een plezier om ernaar te kijken. Laat het meer het ouderwetse type sanke zijn, maar wat een grootheid in haar ouderwetsheid...
De kleuren, het hi, het sumi spat er letterlijk vanaf als je ze in de bowl zet. Deze koi is nog steeds niet af. Deze koi heeft nog een hele weg te gaan. Dit noemt men nu een tategoi. Zullen we ze meenemen naar Arcen ? Zeggen jullie het maar, want ik weet dat ze geen kans heeft om te winnen, daar is ze juist 2 cm te groot voor geworden. Maar als jullie ze live willen zien, dan neem ik ze graag mee. Winnen interesseert me toch niet....alhoewel....

Neem die sandan kohaku. Beantwoord helemaal niet aan de showvereisten, maar wat een shiroji en wat een body. Toegegeven, het hi is verschrikkelijk, maar het patroon is dan weer super. Laat deze in je vijver zwemmen en je weet toch gewoon niet wat je ziet ?

Ik heb er vandaag weer met volle teugen van genoten, en jullie kunnen weer genieten van enkele geweldige filmpjes:

druppeltje
sandan kohaku


Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

ja luc ik heb het filmpje vamorgen wel 20 keer bekeken het hi is dan wat minder maar wat een body ik ben al maanden verlieft op deze vis de bouw en het patroon kloppen helemaal ik hoop als ik deze nog 3 tot 4 jaar op de grote vijver zet ze heel goed zal ontwikelen ik ben daar van overtuigd bedankt voor gastvrijheid

Dennis en Mark on 01/08/2010 10:27

Hoi Luc,

Wij wilde je langs deze weg nog even bedanken voor de gastvrije ontvangst van gisteren en het beantwoorden van al onze vragen.

Groetjes Rene en Claudia

Rene on 01/08/2010 11:00

Die sanke is echt prachtig... geduld Luc.. nog een centimeter of 5-10 erbij en dan meedoen met de grote jongens... misschien bij Rini laten doorgroeien? Daar is het mogelijk!

Ton on 01/08/2010 23:53

De klassieke sanke niet meenemen naar Arcen, Luc. Het heeft geen zin, want zoals je zelf schrijft, hij (niet zij, want kennelijk een male) zou daar hoogst waarschijnlijk toch geen kans maken. Bovendien bespaar je de vis daarmee een hoop onnodige stress. Echte geïnteresseerden hebben trouwens ten overvloede de kans om deze prachtsanke in Arendonk te komen bewonderen.
Overigens ken ik nog een andere vijver dan die van Rini om deze koi te laten doorgroeien, als je begrijpt wat ik bedoel Ton . . .

Martin on 02/08/2010 01:17

Dennis en Mark,
als je deze kohaku 3 tot 4j laat doorgroeien op de natuurvijver, met de grootte waarover je me vertelt hebt, dan kan je je niet voorstellen wat daaruit komt. De kleuren zullen stralen en de body, zoals Luc dikwijls zegt: ne beer.
Zeer goede vis.

WILLY on 02/08/2010 10:53

das eene goeie willy ik geef ze de bijnaam de BEER past wel bij haar

Dennis en Mark on 02/08/2010 12:51