Enkele pluimpjes verloren.

Enkele pluimpjes verloren.Deze kohaku ligt mij persoonlijk na aan het hart. Ik noem ze altijd doubledot, maar vind dit zelf geen mooie naam voor deze prachtige lady.

Ik kocht doubledot aan op de veiling van december 2010, en was dolblij dat ik deze te pakken kreeg. Wat een specialleke... met een zeldzaam mooie huidkwaliteit en een teri waarvan je ogen gingen schitteren. Ik kan me niet herinneren of ik ze nog een jaar in Japan heb gelaten of niet, maar bij aankoop was ze nisai en 58 cm.

Het jaar erop in november was ze 64 cm, dus vermoedelijk heb ik ze dadelijk naar Arendonk laten komen. Dit is een filmpje van november 2011. Ik was enorm gecharmeerd van het patroon. De 2 tancho vlekken schuin achter elkaar gaf haar een uitzonderlijke uitstraling. Ik hou hier wel van...

Of dit gewaardeerd wordt op een show of niet, is mij niet bekend, maar het hoofd was loupe zuiver, breed en lang gevormd op een fantastisch lijf. Ik ben altijd verliefd geweest op deze koi. Ze heeft het echter niet onder de markt gehad, en heeft zeer veel aanpassingsproblemen gekend.

Het was een echt zorgenkind, en het was zelfs zover dat ik dacht dat ik ze zou verliezen. Op een bepaald ogenblik was het zelfs zover dat haar prachtige vinnen helemaal vernikkeld waren en ik was de wanhoop nabij. Dit zijn dingen die helaas kunnen gebeuren. Het zijn echter dingen waarover weinig gesproken wordt.

Toch heb ik de moed niet opgegeven, en tenslotte heb ik haar een speciale kuur gegeven, een laatste redmiddel zeg maar, en zowaar het wonder is geschied. Ze is nog niet helemaal fit, want als je goed naar het filmpje kijkt zul je nog zien dat de vinnen nog niet helemaal in orde zijn.

Ik ben echter 100% overtuigd dat dit tegen volgend jaar in orde is. Het filmpje van deze week laat haar weer in volle glorie verschijnen, en ik zal er alles aan doen om deze meesterlijke kohaku naar de 80 cm te brengen. Ze heeft achterstand, maar dat gaat ze vanaf nu langzaam inhalen.

Special...Special....Special
Wat ik door de drukte deze week vergeten ben ga ik hier nog even aan toevoegen. Ik heb ook nog 3 mooie showa gebowld die toch de moeite waard zijn om te bekijken en die ik nu even in promotie ga zetten. Het is nog altijd niet te laat om deze in je vijver te zetten...integendeel het is nog altijd de beste periode.

Bekijk dit filmpje en je ziet 3 toffe showa. De grootste is ongeveer 45 cm en is van Momotaro, de kleinere met zijn 2 rode vlekken op het hoogd kan je ook doubledot noemen eigenlijk, is ook van Momotaro en de derde is één van de betere ginrin showa van Taniguchi. De kleinere zijn tussen de 32-35 cm.

Ik bied deze op de valreep aan voor 1000 euro.

Voorwaarde is wel dat ze voor 15 november opgehaald worden.

Je kan ze morgen eventueel komen bekijken, want ik zal open zijn zoals iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Hier is tie dan mijn tweede favoriet die bij je zwemt.

johan frentz on 01/11/2013 08:09

lekkere dure smaak...

luc on 01/11/2013 08:17

Ja ik heb een slechte combie.
Een smaak die niet bij mijn budget past.
Ik vind lang niet alles mooi.

johan frentz on 01/11/2013 08:23

Deze koi heeft echt wel een huidkwaliteit om U tegen te zeggen ,en volgens mij zowat HET beste shiroji van de interkoistallen ! Mijn vrouw zag het patroon niet zo graag dus heb ik deze maar laten zitten haha .grtjs

paul on 01/11/2013 11:14