Er was geen bal te zien.

Er was geen bal te zien.Het was te verwachten dat er weinig beweging zou zijn op deze vakantie zaterdag.

Paul en Rudy zijn eventjes op bezoek geweest, om de boel eventjes draaiende te houden, maar voor de rest was het duimen draaien.

Ook niet erg, want ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat filmpjes te maken van het reinigen van de bakki shower. Een belangrijk onderdeel dat nogal eens vergeten wordt door de mensen, en dat een broeihaard kan zijn van pathogene bacteriën.

Het filmpje heb ik dan ook speciaal gemaakt om te tonen hoeveel vuil er zich ophoopt op korte tijd, en waarom de bakki showers hier zijn omgevormd. De onderste bak werd vrij gemaakt van filtermateriaal, en voorzien van een afvoer, zodat ik op regelmatige basis deze kan zuiver maken.

In dit filmpje is te zien hoe dit gebeurd, en laat dit een leidraad zijn voor diegenen die ooit een bakki shower plaatsen. Let er op dat je de onderste bak altijd kan zuivermaken, een gouden raad....

Reacties

2 reacties tot nog toe

Luc,

je benadrukt dat je het moet reinigen met vijverwater. waarom benadruk je dit? Het is neem ik aan toch ook mogelijk met normaal leidingwater?

stephan on 22/07/2012 10:14

Precies weet ik het ook niet Stephan, maar mijn verklaring zou zijn:
De straal van de tuinslang is vaak te hard en hiermee zou je de bacteriecultuur kunnen beschadigen die aanwezig is op/in de mat evenals er helemaal geen leven in leiding water zit. Als er mensen zijn die een andere visie hebben hoor ik het graag.

Zelf spoel ik de matten ook door ze onder te dompelen in. Een bak met vijver water en ze dan eruit te halen enuit te laten lekken.

Arjan on 22/07/2012 11:28