Even uw aandacht voor PIP

Even uw aandacht voor PIPZoals jullie waarschijnlijk weten is PIP ontwikkeld in samenwerking met Interkoi in 2008. Hier wil ik graag even op terugkomen. Het begon zo...

Heel wat ziekteverwekkende micro-organismen (bacteriën, schimmels, virussen en parasieten) kunnen groot onheil veroorzaken in ieders Koi vijver of kweekinstallatie. Daarnaast zijn heel wat andere micro-organismen verantwoordelijk voor de waterkwaliteit. Bvb. de hele stikstofcyclus en de gunstigheid ervan voor de vissen wordt gestuurd door een microbiële gemeenschap in het water en de filters. Tot slot is het zeer gewenst dat de Koi liefhebber zijn vissen ziet zwemmen in glashelder water, hetgeen niet evident is aangezien de micro-organismen in dat water de neiging hebben zich steeds verder te ontwikkelen waardoor het water verkleurd. Het is dus van groot belang de hoeveelheid organisch materiaal (= voeding voor de micro-organismen) beperkt te houdenOm bovenstaande aspecten optimaal te krijgen en te houden voor de Koi vijver, heeft Chrisal het product PIP POND PLUS vijver, waarbij de probiotische bacteriën moeten instaan voor de volgende zaken:

- optimale verwijdering van organisch materiaal zodat andere, ongunstige micro-organismen het niet kunnen benutten > helder water
- ondersteuning van de stikstofcyclus. De micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor deze cyclus zullen bij gebrek aan organisch voedsel bij voorkeur ammoniak en andere omzetten voor hun energieproductie > ideale waterparameters
- behouden van gezond en hygiënisch water

Omdat Chrisal geen producten op de markt zet zonder grondig onderzoek, werd een samenwerking aangegaan met Interkoi Arendonk om de goede werking van dit product aan te tonen. Op de website van Interkoi Arendonk kan op de voet gevolgd worden hoe het gaat met de studie en wat de bekomen resultaten zijn.


Ondertussen heeft PiPPondPlus zich goed in de wereld van koi geintegreerd, en zoals vele produkten is ook PIP onderhevig aan kritiek/bedenkingen. Laat je echter niets wijsmaken. Ik wil toch eens terugkomen op het feit dat PIP een onmisbaar produkt is, en zeker tijdens de opstartperiode in de lente, de periode waar we na deze lange winter op gewacht hebben. Begin er tijdig mee, en wacht niet te lang totdat het misschien te laat is. De meeste koi hebben het hard te verduren gehad, en hun afweersysteem heeft een serieuze deuk gekregen tijdens de lange wintermaanden. Ze hebben zichzelf lang ingeteerd en zijn toe aan een recuperatieperiode. Help hun door de bacteriedruk zo laag mogelijk te houden. Begin rustigaan met het toevoegen van PIP volgens de regels. PIP zal er voor zorgen dat de bacteriële druk stukken minder wordt, zodat kans op infecties gereduceerd worden.

Laat je niet meeslepen door het gezegde van onwetenden, die zeggen dat PIP één van de vele produkten is. PIP werkt, dat heeft zich bewezen, en het feit dat de meeste handelaars dolblij zijn met PIP en het zeker optimaal toepassen zegt voldoende. Het zijn de cleaners van je vijvers. Ze reduceren de Aeromonas, Pseudomas, Vibrio en alle andere bacteriën, zodat je koi meer kansen krijgt om rustig uit zijn winterslaap te ontwaken. Dat PIP duur is moet je zelf ontkrachten. Wat stelt de prijs van PIP voor tegenover het leven van je aangenaamste vrienden ?

Ik zet hier enkele foto's bij van koi die in de proefperiode aangetast waren door een bacteriële infectie, en het genezingsproces dat achteraf volgde. Sommige van deze koi zitten nog in Arendonk en wil ik je graag laten zien. Meer info lees je op hun website www.pippondsplus.eu en selecteer een dealer in je buurt. Het wordt stilaan tijd om het in huis te halen...niet aarzelen, doen...

Vanaf volgende week zal ik PIP voldoende op voorraad hebben.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

ik vindt persoonlijk een top produkt,en onmisbaar in elke koi vijver.ik gebruik het vanaf het op de markt kwam en ben er zeer tevreden over.

rudy on 05/02/2010 12:04

Hey Luc,
ik veronderstel dat de temperatuur in jouw vijvers iets hoger ligt dan bij ons. Vandaar misschien een interessante vraag voor allen: na al jullie testen, vanaf welke temperatuur begint de pip 100% rendement te geven?

willy on 05/02/2010 13:44

Beste Willy,

Uit diverse vijver- en quarantainetesten is gebleken dat de bacteriën een optimum hebben tussen 15° en 45°C. Ook bij lagere temperaturen is er bacteriële activiteit, weliswaar aan een lager tempo dan bij hogere temperaturen.

Erg belangrijk is de correcte dosering van PIP Pond Plus. De opstartdosis is nodig om de omslag te krijgen naar de goede PIP bacteriën. Na de opstart is de onderhoudsdosis nodig om de onderdrukking van de ziekteverwekkende bacteriën te behouden.
Meer gebruiken dan de voorgeschreven dosis heeft geen beter effect, minder doseren is afgeraden.
Mocht u nog vragen hebben, hoor ik het graag.

mvg Werner Winters

Winters Werner on 05/02/2010 14:35

Dag Willy, ik persoonlijk begin pip als de temperatuur langzaam naar 10° gaat. Het gaat er vooral om dat je PIP gewoon begint te gebruiken als de koi terug "levend" beginnen te worden. De meeste van mijn vijvers zitten op 16-18°, behalve de vijver op de luchtwarmtepomp die zit op 12° en de 2 kleine vijvers zonder verwarming, die zitten zo rond de 8° (veel verversing met grondwater dat 14° is).

Zo gauw je ziet dat er leven is in de brouwerij zou ik beginnen met PIP te doseren, je koi zullen je dankbaar zijn.

luc on 05/02/2010 16:03

Vind het een prijzig produkt.
Maar ga het zeker gebruiken,de koi kunnen wel een steuntje gebruiken.
Zal geen makkelijk voorjaar worden bij een hoop vijvers.
Duurt ook wel lang deze winter,het is wel een beetje overleven geworden.
En wat kost behandelen,of erger,koi die je kwijt raakt?

Gr.Jack

jack on 06/02/2010 18:31

Hoi Allen,

Zoals jullie allen weten is de eigen ervaring nog steeds de beste., zo hier de mijne!!

IK heb PIP 2 jaar gebruikt volgens voorschriften en heb geen positieve effecten kunnen waarnemen. Daarmee ook gezegd dat er geen negatieve effecten waren.
Vorige zomer heb ik een (volgens de leverancier) ongevaarlijk algenmiddel gebruikt, met als gevolg een behoorlijke ammoniakpiek. Blijkbaar is een flink deel van de bacteriecultuur afgestorven. Enkel vissen kregen enkele wondjes, ik heb toen flink PIP gebruikt maar helaas geen effect. Een van de vissen had langs de nieuwe plantenbak geschuurd en vertoonde een krasje op zijn zijkant en het leek of er 1 of 2 schubben los zaten. Dit werd steeds erger en uitendelijk een flinke wond van ca 8 cm. Kort daarna ben ik overgestapt op anarex boi (nu biorex) en zichtbaar snel ging de wond helen.

Ik verkoop geen producten,en hoef dus geen reklame te maken, maar blijf anarex gebruiken.
DEgene die wel positief aantoonbare effecten met PIP hebben moeten dat zeker blijven gebruiken.

Succes
Huub

Huub on 06/02/2010 19:22