Forum perikelen

Forum perikelenNaar aanleiding van een aantal forumperikelen die onlangs gebeurd zijn, zou en moest ik bevestiging hebben.

Het is eigenlijk de moeite niet om deze perikelen uit de doeken te doen. Ik wil het niet en doe het niet, want ze zijn eigenlijk de moeite niet waard, en het kost alleen maar ondankbare energie. Ik heb dan ook besloten om er een punt achter te zetten, en me opnieuw te concentreren op datgene waar het om gaat. Het is niet de eerste maal dat we door het slijk gesleurd worden, en het zal vermoedelijk ook niet de laatste keer zijn.

Toch moest ik nog even een bevestiging vragen aan Japan, en kreeg een verrassend antwoord dat me veel plezier deed, meer dan al de verloren en onnuttige tijd die ik in het forumgebeuren had gestoken. Wat werd er verteld... Er werd via de forum gesuggerreerd dat Interkoi "in principe" leugenachtige praat vertelde in verband met de dure tosai van Tanuguchi, en dat deze prijzen overtrokken waren. De hele topic liep volledig uit de hand, en nadat ik enkele malen geprobeerd heb om een gefundeerd antwoord te geven, kwam ik tot het besef dat dit gewoon onmogelijk was.

Om alle suggesties en verdachtmakingen te ontkrachten en te weerleggen heb ik bovendien nog een antwoord aan de kweker zelf laten vragen. Dit is zijn antwoord:

I have had a word with Taniguchi today regarding your question on the koi from him, and the things people have been saying about the pricing...etc...

Taniguchi San confirmed with me by swearing and promising the truth that for the Jumbo Tosai which are of Taiho Bloodline, you are the VERY FIRST person in the world to have bought these koi. He has not even taken these koi out of the growing ponds to measure them, until he selected the koi for you. He has not sold Taiho bloodline to anyone else,.... not Japanese, Indonesian, Malaysian...ANYONE!

That is 75% of your total Jumbo tosai on sale....these Taiho Bloodline koi will not go on sale until end of March/April in Japan from Taniguchi, so this REALLY is exclusive for Interkoi...

He also wanted me to tell you that he has only sold really a few pieces of the the other two bloodlines, "Dom" and "Megumi" and that the Megumi Bloodline is ESPECIALLY important for his farm because of the parent koi having such incredible fukurin. He said himself that he has never seen a koi with as good fukurin for a long time.This can be seen from the video of the koi I sent you. This really is a special koi. "Megumi" will be the future main bloodline for Taniguchi over the next coming years...

Vertaling:
Ik heb vandaag een woordje gesproken met Taniguchi naar aanleiding van uw vraag over de koi, en de dingen die mensen zeggen over de prijzen van deze koi

Taniguchi San bevestigde mij, door te zweren en te beloven dat het de volle waarheid is dat de Jumbo Tosai die van de Taiho bloedlijn zijn, dat jullie de EERSTE personen in de wereld zijn die deze koi ooit gekocht hebben. He heeft deze koi zelfs nog niet uit de mudponds genomen om ze te meten, totdat hij ze selecteerde voor jou. Hij heeft geen enkele koi uit de Taiho bloedlijn verkocht, aan niemand anders dan aan U..., niet aan Japanners, Indonesiërs, Maleisiërs….NIEMAND.

Dit is 75% van uw totaal van Jumbo koi dat je aangekocht hebt. De Taiho bloedlijn zal niet verkocht worden voor einde Maart/April in Japan, dus het is ECHT exclusief voor Interkoi dat deze tosai zijn geselecteerd.

Hij vroeg me ook je te vertellen dat hij echt maar enkele stuks verkocht heeft van de andere bloedlijnen “Dom” en “Megumi”, en dat de Megumi Bloedlijn VOORAL belangrijk is voor zijn kwekerij, omdat de ouderkoi een ongelooflijk goede fukurin hebben. Hij zegt zelf dat het lang geleden is dat hij koi met een zo goede fukurin zoals deze gezien heeft. Je kan het zelfs zien op de video’s dat wij u gezonden hebben. Het is werkelijk een zeer speciale koi. “Megumi” zal in de toekomst ook de belangrijkste bloedlijn worden van Taniguchi, de komende jaren.[/i]

Ik weet dat ik met deze informatie niet alle betweters zal kunnen overtuigen, maar dat is ook niet nodig. Interkoi zal verder gaan op zijn eigen elan en ik zal de raad van Rini en Ben proberen op te volgen, die me reeds 100 keer gezegd hebben om geen forum berichten te lezen of te beantwoorden.

Ook wil ik de mensen bedanken, zowel personen als andere handelaars die me een persoonlijke mail hebben gestuurd om hun steun te betuigen tegen zoveel domme onrechtvaardigheid en vooral onwetendheid van bepaalde personen.


Reacties

8 reacties tot nog toe

Hoge bomen vangen wind Luc , trek het je niet aan .
Dit is nog nooit anders geweest en zal zo ook wel blijven .
Voor mijn gevoel heb je met Tanuguchi een goede kweker met geweldige mooie vissen binnen gehaald . Ik heb geen SFF kohaku maar ben er wel altijd door aangetrokken geweest . Nu ik deze kohaku's van Tanuguchi heb gezien , WOW voor mij evenredig en wat een kwaliteit . Het is de kunst om de kwaliteit te zien en kwaliteit kost nu eenmaal iets . Iedereen is vrij van doen en laten , wat is het probleem dan ?

Marcel D on 01/03/2011 09:25

Ondanks dat ikzelf een forumdier ben en er ook actief ben, had ik vaak het idee dat dealers van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een forum.
Om zonder reclame te maken toch de hobbyisten kunnen voorzien van nuttige informatie.

Toch is het schijnbaar lastig om dit te doen zonder dat een dealer in een kwaaddaglicht te zetten. Om een of andere reden loopt het altijd weer verkeerd af en gaan de discussies meer en meer de verkeerde kant op.

Op zo'n moment heb ik ook zoiets van.....nee, dan kun je als dealer beter afzijdig blijven en je niet mengen in een discussie (hoe goed het ook bedoeld is).

Ik zou zeggen, volg dat advies van Rini en Ben op en laat de forums links liggen.
Je visie en manier van werken en denken kan iedereen prima op deze website volgen zonder (of weinig) onnnodig afzeik-commentaar.

Barrykoi on 01/03/2011 09:26

Ik heb de forumdiscussie gevolgd en mij daar bewust niet in gemengd.
Ik vond de discussie zinloos.
Ik onderschrijf de mening van Barry volledig!
Gewoon doorgaan op de wijze waarbij je het voor jezelf goed doet.

Marius on 01/03/2011 09:59

Hoi,

Ik ben het helemaal met de voorgangers eens.
Maar ik kan me goed voorstellen dat je reageert.
Als ze over mij of over mijn bedrijfje dingen gingen schrijven waar ik het niet eens mee ben zal ik ook reageren.
Maar trek het je niet aan want we zijn heel blij met jullie.

Vriendelijke groet

Jurian on 01/03/2011 10:16

Mensen hebben teveel vrije tijd.
Lekker anoniem achter de pc,leef je uit,brullen maar!
Vond het jammer,ook omdat de paar keer dat ik mij erin mengde,net als Ton,
uiteindelijk weer ontdekken dat je reactie WEER verwijdert was.....

Het is net wat Marcel D zegt,en niet anders!

Lekker verder gaan,goed bezig Luc!

Gr.Jack

jack on 01/03/2011 10:28

Gewoon doorgaan zoals je bezig bent, en laat ze maar lullen.
Sommige op de forums doen niets liever dan andere afzeiken of kwats verhalen rondstrooien.
lekker makkelijk toch, en dan een ander hun mening opdringen of door de strot proberen te duwen.
Je hebt een goede zaak en daar kan je beter je energie in steken dan op een forum.

Gr. Gerry

Gerry on 01/03/2011 10:44

In ieder geval weer een hele grote toegevoegde waarde die info uit Japan!
Geweldige vissen, dat was al duidelijk, helaas (nog) niet voor mijn knip :)
Succes met de verkoop zal nu nog makkelijker gaan...

Stefke on 01/03/2011 11:13

Pracht uitleg Luc! Daar kunnen ze het mee doen... :-)
En Ben en Rini hebben natuurlijk gelijk en ik zat ook eigenlijk al een tijd niet meer op de diverse forums maar ik werd op dit item gewezen en moest gewoon reageren.. dom ik weet het maar het is weer gebeurd. Gelukkig hebben diverse mensen die Interkoi een warm hart toedragen zeer positief gereageerd waarvoor ook namens mij dank!
Het is alleen jammer dat er op zinnige opmerkingen van o.a. Jack en waarschijnlijk vele anderen waarvan ik de naam niet ken, geen antwoorden zijn gegeven.. denk dat dit niet in hun straatje paste!
Kortom... We moesten maar niet meer reageren :-) of toch.......

Ton on 01/03/2011 11:39