Gloriana

GlorianaOnze persoonlijke tategoi aller tijden gaat naar een speicaal centrum, of het Narita van België en Nederland.

De temperatuur van de vijvers zijn beide 15°, de quarantaine periode is nu definitief voorbij, de staart reeds meer dan 2 cm aangegroeid, en wij kijken iedere keer verliefd in een blauwe bowl, hoe zot kan je wel niet zijn....

Wij weten dat niemand een koi zoals deze op dit ogenblik zal kopen. Er zijn maar weinig mensen die de kwaliteit van deze koi kunnen inschatten, en die het doen zwijgen wijselijk. Voor ons is het een erekwestie geworden om deze koi naar eenzame hoogte te begeleiden, dus hou ze in de gaten.Gloriana 01
Gloriana 02
Gloriana 03

Indien het niet afloopt zoals wij denken brengen we jullie ook op de hoogte, wees maar niet bang. Einde van dit jaar komt er terug een verslag van deze showa van Dainishi. Ik weet echter nu reeds hoe ze zal veranderen dit jaar, wij zien het helemaal voor ons.

Wat zien wij ? Wij zien een koi met een bijna perfecte bodyshape, lang en smal, gestroomlijnd volgens de torpedonormen, en met een indringende sterkte dat je pas kan beoordelen als je ze in de bowl ziet, maar precies zoals het moet. Het sumi is wel zo intens onderliggend, en van een zo hoge kwaliteit dat je ogen er pijn aan doen. Atarashi sumi, here we come...Prent dit sumi zoals je nu de koi ziet, in je geheugen...

Een minder punt op dit ogenblik, is het hi, dat op dit ogenblik zwak oogt. Maar hier heb ik dan weer goede ervaringen in,en Dainishi kennende zal dit op 1 tot 2 jaar tijd opdikken tot een intens hi. (vraag maar aan Rinus die weet het wel). Zelfs het zwakke hi schubje dat Ben aanwijst in filmpje 2 zal niet meer zichtbaar zijn. Wij vermoeden dat dit helemaal zal wegtrekken.

Wat ik zo bepalend vind aan deze koi, is dat ze onopvallend opvallend is. Als je ze ziet zwemmen is lijkt ze klein en tenger. Als je ze in de bowl ziet, dan pas zie je hoe stevig en sterk ze is. Ze is vooral bescheiden, maar toch aanwezig, een waarlijke prinses. We gaan er nu een koningin van maken, en ik heb haar Gloriana genoemd. Dit is toch een interessante koi om te evalueren zou ik zeggen...Natuurlijk moet je haar in het echt zien, maar ja dat kan nu eenmaal niet, en dit is toch ook een plezierige manier natuurlijk.

Rendez vous einde van dit jaar.

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Mooie vis, vraag me wel af komt het goed met de staartvin ?

Ger on 06/02/2011 11:12

dat komt helemaal goed ger, geen probleem. Dat is trouwens bevestigt door Maarten Lammens.

luc on 06/02/2011 13:13

Machtige showa in spe voor mij....
ondanks dat het hi niet helemaal egaal toont heb ik er toch wel vertrouwen in...
het sumi en shiroj zijn van fenomenale kwaliteit....
de bouw...precies zoals je ze graag wilt... langgerekt breedste punt mooi voorin....mooie lang gerekte doch brede kop....
een enorm uitdagende koi voor de toekomst....
deze vis zal de komende jaren blijven verbazen in haar ontwikkeling vermoed ik..

Matthijs on 06/02/2011 13:45

Ik had hier wel wat meer reacties op verwacht...
zo'n kanon van een koi...

Matthijs on 06/02/2011 19:22

Matthijs,

Ik denk dat dit zinnetje misschien wel afschikt:

En wat vinden de echte koihobbyisten van deze koi ?

Een Showa trouwens die mij wel kan bekoren, een voor iemand met een lange adem maar die dan wel wordt beloont voor het wachten.

Joop
zalm on 06/02/2011 20:33

ik heb het zinnetje weggehaald, misschien helpt het.... :)

luc on 06/02/2011 23:00

Ach wat moeten we er van zeggen... Toen we november 2009 in de bakken stonden te kijken bij Dainichi sprongen er 2 uit. Deze was daarvan mijn absolute favoriet en ook die van Ben bleek! Dit is een showa waar je nog veel, heel veel plezier aan gaat beleven. Eerst de koi langzaam zien finishen en dan jaren op topniveau zien uitblinken in je vijver! Dit is kwaliteit die je zelden ziet..

Ton on 07/02/2011 08:30

beetje vreemd toch je praat over een schitterende showa maar is bij langena niet af.het mooie slanke body zie ik ook nog wel maar om door het wat dunne beni en nog niet gefinichte sumi heen te kijken is toch wat anders. en dan moet je het ook nog met een scherm doen ipv live.het zijn erg veel twijfel voor zo een kostbare koi wel mooi en leuk om te volgen maar niet te doen voor een bouwvakker.

ron on 07/02/2011 22:04