Het blijft opzienbarend.

Het blijft opzienbarend.Een vijver vol met koi tussen 65 en 91 cm blijft de moeite om te bewonderen. Ik kan het dan ook niet laten om filmpjes hiervan te maken.

Nu geraakt mijn selectie wel uitgeput en moet ik nieuwe koi gaan kopen om vernieuwend te blijven, maar toch is het nog altijd de moeite om de bestaande collectie te zien.

De voercapaciteit wordt lichtjes iedere week naar boven gebracht, want de groeiperiode komt eraan. De zomer is een lastig overbrugbare periode, over het algemeen probeer ik zoveel mogelijk vijvers te reinigen als ik er de kans toe krijg. Het is een vervelende job, het hoort er nu éénmaal bij.

Mensen vragen mij steeds of het nodig is om hun vijvers ook te poetsen. Dat is in principe niet nodig ! Jullie zitten met een heel ander gegeven dan hier in Arendonk.

Er komen telkens nieuwe koi binnen die slechts tijdelijk verblijven in de vijvers hier en jaarlijks probeer ik vooral de binnenvijvers volledig te ontsmetten.

Hierdoor worden alle mogelijke schadelijke resten verwijderd. De vijvers worden dan enkele dagen of weken droog gehouden en nadien terug opgestart.

Deze problemen kennen jullie niet, je biotoop is vrijwel stabiel, dat is hier iets anders. Bovendien is de bezetting ook een heel ander gegeven.

Dus maak je niet ongerust als je me hier ziet als ik de vijvers reinig.

WAT BETREFT DIT WEEKEND

Ik zal dit weekend niet aanwezig zijn, maar Ben zal jullie zeker verder kunnen helpen. Zondag ben ik ook NIET aanwezig !

Meer afbeeldingen

Reacties