Het nieuwe seizoen belooft heel spannend te worden.

Het nieuwe seizoen belooft heel spannend te worden.Als de zon een beetje schijnt, dan begint er weer iets te kriebelen, en de koifanaten weten ook wat ik ermee bedoel.

Ik heb vandaag weer een boel werk verzet, want ik heb nog een paar plannen op stapel liggen. Het weer is stukken beter dan verleden jaar, en ik hoop dat dit zich doorzet op deze manier tot april. Vandaag heb ik Ben’s bakje afgebroken en verhuisd naar achter, waar ik nog 2 bakken heb bijgezet.

De bedoeling is dat ik de warmtepomp hierop aansluit, zodat ik een constante temperatuur in de 3 bakken kan houden. Niet dat de vissen op hoge temperatuur moeten komen zitten, maar op een constante temperatuur, zodat de zomer gewoon 10 maanden duurt op minimaal 18°.

De bedoeling is dat ik deze 3 bakken ga koppelen, zodat er in totaal 12 kuub water verdeeld wordt. Het enige nadeel is als ik moet behandelen, want dan moet ik alle 3 de bakken behandelen, maar ik ben nu eenmaal eigenwijs, en wil het toch zo doen. Ik hoop in de loop van volgende week alles in orde te hebben, zodat ik klaar ben voor de grote invasie die ik verwacht.

Ik krijg zeer vele nieuwe vissen binnen, te beginnen met volgende week. Dan komen de eerste Momotaro’s binnen, samen met Dainishi en Matsue. De bakken hiervoor zijn al geregeld. De maand daarop komen er hele interessante Tosai binnen van niemand minder dan Sakai SFF. Het mooie hiervan is dat het JT zijn van 30-35 cm zijn. (JT = Jumbo Tosai)

In april komen er nisai van Takigawa die de winter hebben doorgebracht in de groeivijver, en ik sta verbaasd van deze huidkwaliteit. Bekijk het bijgevoegde filmpje en let vooral op de huidkwaliteit van deze vissen. Ik ben er van de week nog bijgeweest voor controle en sta telkens versteld van de diepe kleuren, vooral van het shiroji. Ik ga hier een speciale dag voor organiseren. Wat in mijn hoofd zit is om de vissen te gaan ophalen en onmiddellijk na het ophalen te tonen aan mensen die interesse hebben.Hierover echter later meer.

In april komen er nog karashigoi binnen van Okawa, een aantal Jumbo koi die enkele jaren in Japan hebben gezeten, in ieder geval een hele boel nieuwe koi en spanning alom…

Bij het afbreken is er nog een kleine bakki shower overgebleven in roestvrij staal. Voor iemand die interesse heeft om deze over te kopen, die mag me altijd contacteren. Ik vraag er 350 euro voor incl. de filtermedia, en dat bestaat uit 2 trayers met de originele bacteria house, en 1 trayer met iets anders dat ik niet ken.

Morgen zijn we in ieder geval weer present.

Reacties

12 reacties tot nog toe

JT van SFF? Luc, tipje van de sluier?

stephan on 18/02/2011 18:57

niets speciaal voor jou stephan.

luc on 18/02/2011 19:24

Voor wie dan wel, Luc, die JT van SFF?
En die jumbo karashigoi van Okawa, welke orde van grootte ongeveer?

Om het met de woorden van Jack te zeggen, kennelijk ben je weer goed bezig, zowel letterlijk als figuurlijk.

Martin on 18/02/2011 23:36

goede morgen luc,
zou je voor mij de bakki shower willen vasthouden bel je vanochtend.
bvd patrick.

patrick on 19/02/2011 07:36

Ik wist niet dat een bakki zo populair was. Hij is helaas gisterenavond reeds verkocht. Spijtig....voor diegenen die wat later zijn.

luc on 19/02/2011 07:54

Ik heb maar wat tipjes van de sluier opgelicht, en je weet dat ik graag altijd iets achter de hand hou...wait and see...

luc on 19/02/2011 07:55

Als die foto boven van Ben gisteren genomen is,dan is Arendonk toch een ander continent.Hier was het koud.

johan on 19/02/2011 10:47

Klopt, is van verleden jaar, maar toch schoon......de foto bedoel ik dan. En hier zie je ook duidelijk de echte liefde voor de koi stralen.

Luc on 19/02/2011 10:54

@ Ben

Weet je nog welke kohaku je daar in de hand hebt ?

Marcel D on 20/02/2011 17:47

hoi Marcel .
dat is die momotaro ,die rood met wit ,weet je wel.

ben. on 20/02/2011 20:14

Was dat niet Little Lucy?

Ton on 20/02/2011 21:04

Inderdaad was dat Little Lucy , nu kan je stilaan little weg gaan laten .
Geweldige koi met een fijn karakter , mijne numero uno in de vijver .
Als kohaku liefhebber is zo ene Bentley super om te hebben .
Bedankt Ben en Ton dat ik deze uiteindelijk heb kunnen kopen .

Marcel D on 20/02/2011 23:19