Hou je van een goede kohaku.

Hou je van een goede kohaku.Ik ken wel iemand die bijzonder gecharmeerd is van goede kohaku met een goede huidkwaliteit, maar die liever niet vermeld wordt.

Ik kocht enkele jaren geleden een aantal tosai van Taniguchi San. NIet uit het duurdere segment, maar uit het gangbare segment, omdat ik nog altijd een bepaalde voorkeur heb voor Taniguchi kohaku en sanke.

In mijn ogen ondergewaardeerd, want als je deze bowl bekijkt, wat zie je dan ? Bijzonder aantrekkelijk, stevig gevormde kohaku van om en bij de 50-55 cm met een goede huidkwaliteit, sterk hi dat door de tijd nog zal verbeteren, en een mooie uitstraling, en zonder shimi's. (hier zit de jouwe ook nog tussen William)

Ondanks dat ik er persoonlijk heel blij mee ben, vonden deze koi geen afnemer, en werden ze niet verkocht, tenzij sporadisch. Ik heb nog een filmpje gevonden van toen ik ze selecteerde, en dat is inmiddels weeral 2 jaar geleden.

Wat ik wel hoor van de mensen die er toch ooit enkele van gekocht hebben, is dat ze enorm groeien in hun privé vijver, en dat de verdere ontwikkeling bijzonder succesvol is. Je moet natuurlijk ook prijs/kwaliteit hierbij in ogenschouw nemen.

Ik weet niet of het me lukt nog mensen te vinden die uit deze serie een kohaku hebben gekocht, maar als er mensen zijn die dit lezen en een kohaku hebben gekocht met begin codeletter 13020.. of 13040.. en 2 cijfers, dan zou ik het fijn vinden als ze contact met me opnemen. Het zou geweldig zijn om te proberen nog meer informatie over deze reeksen te ontvangen.

In ieder geval, er moest een keuze gemaakt worden uit een reeks kohaku, en het werden de volgende 3 gelukzakken:
kohaku 1302035 en 1302046
kohaku 1302035 bij aankoop
kohaku 1302046 bij aankoop

kohaku 1304027
kohaku 1304027 bij aankoop

Mooi om zo de aankoop en de verdere ontwikkeling te laten zien nietwaar ? Ik heb er nog een aantal zitten, dus wie interesse heeft in een bijzonder aardige betaalbare kohaku is altijd welkom. De kohaku die trouwens het grootst is geworden uit deze serie is is deze mastodont, bijna 70 cm. Verschil moet er zijn nietwaar.

Dan nog even verder naar de volgende 5 genomineerden van de OPENDEURDAGEN:

1409012 - 35 cm sanke Taniguchi
Deze koi is reeds verkocht en gaat mee naar Euregio koishow.

1409016 - 35 cm sanke Taniguchi
595euro, incl. aanbieding op show naar keuze. Is in principe niet rijp voor de show, vermits er nog een mooie toekomst is weggelegd voor deze sanke. Zeer goede huidkwaliteit.

1502016 - 37 cm showa Momotaro
Deze is ondertussen ook verkocht, en misschien gaat deze ook mee naar de show.

1502018 - 26 cm showa Momotaro
595 euro, incl. aanbieding op show naar keuze.

1502026 - 30 cm showa Momotaro
695 euro, incl. aanbieding op show naar keuze. Mogelijke kandidaat voor babychampion. Misschien is sashi juist niet goed genoeg op het 2de patroon, maar daar ben ik zelf wel blij om.

Vergeet je niet in te schrijven voor de OPENDEURDAGEN op 17 mei
Er zijn ondertussen 17 ingeschreven personen. Gelieve tijdig in te schrijven aub.
Reacties