Ik maak van mijn hart een steen, deel II

Ik maak van mijn hart een steen, deel IIVorig jaar hebben we de actie “Ik maak van mijn hart een steen” ondernomen. Iedere klant die in 2008 en gedeeltelijk 2009 een of meerdere koi bij ons had aangekocht, kreeg hiervoor een aantal waardebonnen in relatie tot de hoogte van hun aankopen.

Uit deze waardebonnen werd de winnaar getrokken. De prijs was een prachtige nisai Showa van Momotaro, herinnert U zich nog ? Deze werd verleden jaar gewonnen door Stephan en Joyce. Deze actie had zoveel succes, dat ik het niet kan nalaten om dit nogmaals te doen. Er was zoveel animo en zoveel hoop gewekt om een hoogwaardige koi te kunnen bemachtigen, dat veel mensen mij regelmatig vragen om nogmaals iets soortgelijk te organiseren onder de noemer “hoop doet leven.”

En dat doe ik graag omdat ik mij realiseer dat onze bestaande klanten de dragers zijn van onze zaak, en die moeten hoog in het vaandel gehouden worden. Daarnaast is deze actie natuurlijk ook een aansporing om straks onze nieuwe selectie te komen bekijken en in alle vrijheid al of niet een keuze te maken.

Ik heb er dan ook een hekel aan om een alledaagse koi "in the picture" te zetten en deze te verloten. Onze klanten zijn mij meer waard. Diep heb ik nagedacht, tot mij plotseling een uniek idee te binnen schoot…

Ik ga nu de beste nisai ter verloting aanbieden die ik volgens de kenners dit jaar heb aangekocht. Nu is de vraag natuurlijk welke koi dit is. Nee, niet de opvallendste of meest spectaculaire koi, neen integendeel, een zeer bescheiden koi, maar wel met een ongelooflijke klasse en toekomstpotentieel. Een koi die het hart sneller liet slaan van zowel Toshioki Sakai, Toshiaki Sakai en Brian Sousa. Een koi die geselecteerd werd door Brian en Ben samen, namelijk deze Yamamatsu kohaku van absolute topkwaliteit, en dit zijn geen loze woorden…Het gaat over deze bescheiden koi: nummer 903054

Zelfs Brian en Toshiaki zij het erover eens dat het een kanshebber is voor de Wakagoishow (Young koi show). Win je deze show dan heb je absolute Japanse topkwaliteit in je handen. Om te beweren dat ze de Wakagoi show kan winnen is geen sinecure, en het is ook niet zeker of ze dit kan. Enkel om door deze personen al genomineerd te worden tot kandidaat winnaar zegt al voldoende.

Ik heb mijn gedachten er eens flink over na laten gaan en na overleg met Rini ben ik tot het volgende besluit gekomen:

Alle klanten die vanaf 1 november 2009 een koi aankopen krijgen 1 waardebon per schijf van 500 euro. Koop je een koi van 1250 euro, dan krijg je 2 waardebonnen en mag je 250 euro opsparen voor een eventueel volgende aankoop. (opsparen wil zeggen dat dit bedrag meetelt in je volgende aankoop. Voorbeeld, koop je een koi van 250 euro, dan heb je 250 euro opgespaard, 250 euro aangekocht, dus heb je weer recht op 1 waardebon.)

Alle klanten die dit jaar (2009) reeds koi aangekocht hebben bij Interkoi krijgen 1 waardebon voor iedere 750 euro. Heb je voor 2300 euro, koi aangekocht, dan krijg je 3 waardebonnen, en het saldo, 50 euro mag je opsparen voor een eventuele volgende aankoop. Dit is onze manier om mijn klanten te bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons gesteld hebben. Ze moeten me wel een foto van hun aankopen doorgeven die gerealiseerd werden tussen 1 januari 2009 tot en met 31 oktober 2009, en het bedrag dat ze ervoor betaald hebben, zodat ik dit even kan controleren. Deze wedstrijd is uiteraard niet van toepassing voor handelaars/dealers of andere belanghebbenden.

Waarom dit onderscheid ?
We willen niet in de fout vervallen om alleen nieuwe aankopen te promoten, of nieuwe klanten aan te trekken, zonder onze bestaande klanten hierin te betrekken. Dit zoals bij zoveel bedrijven waar je als nieuwe klant allerhande extra’s krijgt, die de bestaande klant aan zich voorbij moet laten gaan. Er is een logisch voordeel bij een nieuwe aankoop , maar op deze manier worden mijn huidige klanten met terugwerkende kracht toch in staat gesteld om mee te dingen naar deze prachtige prijs, een stukje klantenbinding, zeg maar. De wedstrijd is geldig tot 31 april en de trekking zal gebeuren op de jaarlijkse barbecue die volgend jaar zal gepland zijn op 9 mei. De trekking zal op die dag ook gebeuren door één van mijn kleinkinderen. Om het verhaal nog even volledig te maken: deze nisai zit nog in Japan, en de overeenkomst is al gemaakt dat deze in Japan blijft tot november 2010. Vanaf dat moment mag de winnaar van de kohaku zelf beslissen wat hij/zij er mee zal doen.

Dit is tegelijkertijd een reden om 9 mei in je kalender aan te duiden.

Meer afbeeldingen

Reacties

14 reacties tot nog toe

Ter vervollediging van het bovenstaande:
Na je aanmelding voor je aankopen 2009 en het bijhorende lotenaantal, zal je een digitaal lot worden toegezonden. Dit lot moet je NIET bijhouden. Ik zal zelf een kopie van de loten bijhouden, deze afdrukken voor de trekking en na controle zullen deze loten in een doos gedaan worden. Wens je zeker te zijn dat je lot in de doos beland, dan kan je dit op 9 mei nog altijd persoonlijk doen.

luc on 02/11/2009 07:57

Weergaloze actie... Ik vond het de vorige keer al heel bijzonder, maar dat deze actie herhaald wordt, echt typisch Interkoi.

Een prachtkoi, deze kohaku. Wie deze wint, heeft niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk het lot uit de loterij! Beetje vroeg: maar alle kanshebbers heel veel succes gewenst!

Groet!

Noëlle on 02/11/2009 10:30

Wel een heel GROOTS gebaar hoor Luc!
En dan met deze kokaku........
Je hebt toevallig niet je hoofd hard gestoten tijdens het overkappen van de vijvers?
De aanschaf Clarity skimmer telt niet mee he?
In de Hollandse handel hoor je een hoop mensen klagen over afgelopen jaar,
nou is dat typisch Hollands.........maar dit is weer een ander uiterste.

gr.Jack

jack on 02/11/2009 12:49

Hoi Jack, de clarity telt helaas niet mee...
Klagers hebben dikwijls geen nood zeggen ze altijd. Zelf klaag ik niet makkelijk, dus ik heb wel nood...
Mijn standpunt is dat je moet kunnen geven, als je iets terug wil krijgen. Ik heb heel veel plezier van de meeste van mijn klanten, of ze nu een koi gekocht hebben dit jaar of niet, en dan vind ik dat je ook moet kunnen geven. Dit wil ik zo houden. Uiteraard is het klantenbinding en probeer ik ook een nieuwe klantengroep aan te spreken, want dit heb ik nodig, wil ik dit soort koi blijven verkopen. Je weet nooit of jij een klant wordt van mij...of niet ??? En klagen is niet typisch Hollands hoor, ze kunnen er hier ook wat van. Het begin van het jaar was zwak begonnen, maar de laatste maanden is het serieus bijgetrokken. Ik hoop dat het zo toch blijft....

luc on 02/11/2009 13:24

Wat een prachtige actie wederom!
Een ieder veel geluk gewenst!

Ton Janssens on 02/11/2009 16:16

hoop voor de mensen die meedoen het bij een
persoon komt die ook altijd pech heeft gehad
leuke actie luc

groeten bernd

bernd on 02/11/2009 17:47

Amai zo een idee had ik niet verwacht maar voor deze koi wil ik wel plaats maken in mijn vijver om deze te laten opgroeien haha .Het zal spannend worden die dag denk ik .grtjs

paul on 02/11/2009 20:27

Geweldige actie Luc !!!!!!!

Ik ga alvast dromen over een Yamamatsu kohaku....

Remco on 02/11/2009 21:51

Beter kan je het niet bedenken Luc .
Knap dat je ook aan jou vaste klanten denkt , en niet alleen aan de nieuwe .
Zeer mooie kohaku , wat gaat de winnaar blij zijn .

Marcel on 02/11/2009 23:01

Hier is maar één woord voor: proficiat Luc, en dank je wel voor deze prachtactie!
Onder meer hierin ligt het grote verschil met andere koihandelaren.

Blijkbaar heeft mijn forward-mailtje van vorige week dan toch wel iets bij je losgemaakt; en rechtuit gezegd, ik had niet anders verwacht.

Begrijpe wie begrijpen kan, maar ik denk dat ik vanaf nu met recht en reden mag gaan dromen van het wegkapen van deze VHQ Yamamatsu kohaku. Niettemin aan alle rechthebbende deelnemers veel geluk toegewenst!

Martin on 02/11/2009 23:05

oei, ik vrees dat ik niet veel kans maak als ik wwet wat sommige dit jaar hebben aangekocht

johan on 04/11/2009 22:32

Je hebt altijd 50% kans johan, het is raak of het is niet raak, zo moet je het bezien...

luc on 05/11/2009 08:39

Ja Martin, met recht en reden... ik gun het je van harte.
Maar vorig jaar had Luc ook een pracht van een aanbieding. Wij hebben toen geen waardebon aangevraagd....

willy on 06/11/2009 21:51

@ Willy,

En waarom niet, als je er toch recht op had? Uit vergetelheid of uit edelmoedigheid?
"Met recht en reden" is misschien te straf uitgedrukt, ik wil alleen maar zeggen dat ik mij - louter vanuit kansberekening gezien - een serieuze kans toemeet. Maar dat wil uiteraard nog niet zeggen dat die kohaku inderdaad ook gratis de mijne zal worden. Alles zal afhangen van welk winnend lotje Luc's kleinkind op 9 mei 2010 uit de doos zal grabbelen.

Martin on 06/11/2009 22:42