Ik vertrek naar het buitenland.

Ik vertrek naar het buitenland.Geloof het of niet, maar veel koi vertrekken momenteel naar het buitenland. De kopers blijven liever onbekend, maar dat is in principe niet zo erg.

Ze zijn bovendien zelf goed bekwaam om de koi verder quarantaine te geven, en ze dringen er op aan om de koi al op te komen halen.

Eén van de eerste sanke die het huis verlaten is toch wel een sanke met veel uitstraling die ik kocht op de veiling van april. Na meting bleek ze nog eens 2 cm gegroeid te zijn. Ze werd 44 cm gemeten.

Sanke SA-V19-4113 was dan ook één van de blikvangers in de sanke reeks, die ook nog gegarandeerd vrouwelijk zijn. De moeder American Dream is dan ook één van mijn favoriete oyakoi.

Vandaag vertrekken er nog minstens 9 nisai naar het buitenland, en maandag vertrekken er 8 jumbo naar Noorwegen.

De vraag die ik me stel is natuurlijk hoe het komt dat veel van deze koi richting buitenland vertrekken. Niet dat ik het erg vind, want het ontlast ook een beetje de verantwoordelijkheid.

Ondertussen zijn er ook nog 3 van de 8 tosai verkocht, nog 5 te gaan. Af en toe kom ik een bod tegen, waar ik kop noch staart van begrijp.

De 3 tosai die verkocht zijn waren correcte biedingen waar ik graag aan tegemoet kom, laat het ons daar bij houden. Hopelijk vinden de laatste 5 ook nog een eigenaar.


Reacties