Informatie rampgebieden Japan.

Informatie rampgebieden Japan.Buiten de rampzalige gevolgen voor de Japanners, zijn er natuurlijk ook de zorgen voor de gebieden met de koi.

Daarom dat ik even een landkaart ter vergelijking op de site zet, zodat de mensen die zich afvragen of de rampgebieden ook een nefast gevolg zijn voor de koikwekers en koi in het algemeen, een idee te geven van de situatie.

De landkaart geeft weer waar het rampgebied zich bevind. Dit is aan de westkust van Japan, en een paar 100 km boven Tokio. Ik schat op het zicht van de kaart een 350 km. Het Niiagata gedeelte bevind zich aan de oostkust van Japan, op bijna dezelfde hoogte als Fukushima, maar dan aan de andere zijde van het eiland. Ik schat de afstand op een goede 200 km.

Ik werd gisteren nog gebeld met informatie over het Niiagata gedeelte, en buiten enkele kleine aardschokken is er totaal geen schade, nog zijn er problemen in verband met de aardbeveving.

Het Zuiden echter licht op een nog veel grotere afstand van de aardbeving. Dat moet zo een kleine 1000 km zijn. Van Niiagata naar Hiroshima is 800 km. Hier zijn totaal geen problemen. Met deze informatie heb je een zichtbaar beeld over waar de ramp zich voorgedaan heeft, en de locatie van de kwekers.

Wat de gevolgen gaan zijn voor de transporten is nog niet duidelijk. Ik veronderstel dat er geen problemen zullen zijn wat betreft de transporten vanuit het Zuiden, maar wat betreft de vluchten die via Narita (Tokio) moeten gaan, daar is nog niets over bekend.

Ik hou je in ieder geval op de hoogte.

Reacties

6 reacties tot nog toe

Goede info Luc.
Alleen moet oost en west niet omgedraait worden?
Niigata ligt aan de,voor Japan Oostzee. Maar het lijkt mij toch het westen van
het land?!
Hopelijk geen radioactiefe neerslag en al wat niet meer.

Gr.Jack.

jack on 17/03/2011 18:31

Hoi Luc,

weer terug van vakantie?

bedankt voor de info en net wat Jack schrijft. het zuiden is dan misschien niet zo hard getroffen als het noorden, nu maar hopen dat er geen vervelende gevolgen ontstaan in dit gebied en verder in Japan en dan denk ik in eerste instantie aan de bevolking van dit prachtige land. en natuurlijk hopen dat het geen gevolgen heeft voor mijn laatste aanschaf.

Gr. Stephan

stephan on 17/03/2011 19:15

Wat daar gebeurd is ,is met geen woorden te omschrijven :(.
We moeten mischien de volgende keer wat meer nadenken als we weer gaan zeuren over ons apenlandje.We mogen met onze blote knietjes op de grond gaan zitten en blij zijn dat we hier wonen.

johan on 17/03/2011 20:33

Johan, ik neem aan dat je het natuurlijk over Holland hebt.

mvg marco

marco on 17/03/2011 22:24

tuurlijk,Belgen klagen niet hoor ...

johan on 18/03/2011 17:27

Ik hoop echt dat de mensen en het land ervan gespaard blijft , uiteindelijk voor iedereen hier op de planeet .
Fase 5 momenteel , ben er niet gerust in , hopelijk hebben die 50 mensen hun leven niet voor niks opgeofferd en slagen ze in de koeling .
Als het mis gaat dan kan je een bezoek aan het Niagata gebergte vergeten .

Marcel D on 18/03/2011 20:10