Koibemiddeling.

Koibemiddeling.Als je als tussenpersoon fungeert tussen de verkoop van een koi dan noem ik dit met een mooi woord koibemiddeling.

Het gebeurt niet dikwijls, en het gebeurt enkel met koi die ik zelf ken en die bij mij vandaan komen. Door een onpartijdige opstelling, waarbij de zo juist mogelijke informatie wordt gegeven, gefundeerd met de nodige informatie en kennis die ondertussen in mijn bibliotheek is opgeslagen, kom je al tot een mooi beeld van de koi.

Eén van deze koi, is de reversed asagi van Martin. Vraag me nu niet waarom Martin deze wegdoet, maar daar zal hij ongetwijfeld een antwoord op geven in zijn persoonlijke stijl via de reacties.

De koi werd aangekocht bij Otsuka en had het codenummer 912029. Hier zie je nog een filmpje van de Asagi 912029 van maart 2010, en zo ziet ze er nu uit.

Ik weet niet meer precies hoe groot ze was toen ik ze aankocht, ik weet wel dat ik gisteren een mail van de nieuwe eigenaar heb gekregen, met de melding dat hij ze 84 cm heeft gemeten, wat precies aansluit bij de informatie die ik hem heb doorgegeven.

Johan is de nieuwe eigenaar en komt uit Spijkenisse, een heel eind van Arendonk, maar wat is 120 km in deze tijd ? Hij wou een grote koi in zijn vijver, en hij moest haar bovendien nog graag zien.

Als al deze voorwaarden vervult zijn, bemiddel je tussen klant en nieuwe eigenaar, en daarmee is mijn rol gespeeld. Klant tevreden, nieuwe eigenaar tevreden, en mogelijk hou ik 2 tevreden klanten over, die misschien in de toekomst nog klant zullen blijven, en daar zit mijn beloning....ik investeer in de toekomst.Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Een geweldige aankoop Johan, ik ben blij ze gisteren nog eens gezien te hebben. Voor mij een topper in de klasse Most Unique Koi.
En ze komt van goede huize, Martin vertroetelt zijn koikes zoals hij zichzelf verwend ( en dat is top haha).

willy on 13/06/2014 14:32

Heb deze vis vorig jaar nog live gezien! Monsters indrukwekkende vis! Nog altijd 1 bonk uitstraling!

Matthijs on 13/06/2014 19:27

Gefeliciteerd met deze mooie aankoop!!!

pascal on 13/06/2014 20:55

Ondertusseh zwemt Asagi gezond en fit zijn rondjes in mijn vijver. Fantastisch aangezicht aparte mooie kanon van een Koi ben dan ook Luc dankbaar voor zijn bemiddeling, want dit mag ook wel is gezegd worden Luc gaat wel voor 100% voor zijn klanten en niks is hem te veel. Loop al wat jaartjes mee en heb veel Koi zaken gezien maar deze manier bevalt mij erg goed. Gemoedelijk en rustig de tijd nemende om dingen uit te leggen en mocht je iets vergeten zijn te vragen een mailtje op via deze topics en binnen een uur antwoord.
Super maar terug komende op deze Asagi hoe deze Koi er uit ziet mooie in kleur super huidkwaliteit geeft ook wat aan over de verzorging en omstandigheden waar Koi geleefd heb denk optimaal.
Maar misschien kan de oud eigenaar Martijn daar nog even op reageren.

Johan van R on 13/06/2014 22:05

Gefeliciteerd met je aankoop ,ben blij voor Martin dat hij een koper heeft.
Super vis, Beetje spijt

Johan on 13/06/2014 22:20

Allebei tevreden, mooier kan het toch niet zijn.
De Martin blijft kopen, op den duur zijn er teveel.

Marcel D on 13/06/2014 23:33

Ik ben er niet zeker van, en al die jaren heb ik nog zo mijn best gedaan om hem met mijn uitstraling van 'most unique koi' te behagen, maar voor zover ik begrepen heb heeft mijn baasje mij van de hand gedaan om 3 onbenullige redenen, waar ik zelf eigenlijk weinig of niks aan kon verhelpen of bij in de pap te brokken had:

1) Iets teveel (grote) soortgenoten en dus lichte overbezetting in zijn nochtans ruime vijver, waarbij ik blijkbaar één van de overtolligen en dus één van de 'slachtoffers' werd die andere oorden moest opzoeken zodra het kon.
2) Ondanks mijn forse groeiprestaties en onbetwistbare kwaliteiten op het stuk van bodyshape, huidkwaliteit en algemene uitstraling, allemaal mede te danken aan zijn grote en gezonde vijver waarin ik altijd graag gezwommen heb, heeft hij mij blijkbaar afgerekend op mijn door de tand des tijds wat minder zuiver geworden patroon en kleurstelling. Naar verluidt zou ik daardoor mettertijd minder goed tot mijn recht gekomen en veeleer onopvallend geworden zijn in zijn vijver, te meer daar deze nooit kraakhelder is (niet mijn fout).
3) En last but not least, ernstig geldgebrek van mijn vorige eigenaar, zo heb ik mij toch laten vertellen, omdat hij de voorbije jaren al teveel mooie en dure soortgenoten gekocht had. Maar persoonlijk heb ik daar mijn twijfels bij en vrees ik dat mijn plaats in zijn vijver binnen enkele maanden wel weer zal worden ingenomen door een jong en fris exemplaar van een andere variëteit. De loeder . . . !

Getekend,
Een teleurgestelde en te neer geslagen reversed asagi (*).

(*) Toch wil ik hier ook even kwijt dat ik mij intussen al goed heb aangepast aan mijn nieuwe habitat en dat ik het hier wel zie zitten.
Mijn vorige eigenaar zal nog knarsetanden van wroeging en jaloezie. . .

Martin on 16/06/2014 14:58

Haha tof Martin om het eens van een andere kant te beschrijven .grtjs

paul on 16/06/2014 17:41

Leuk stukje

Johan van R on 16/06/2014 18:22

Martin weet het altijd weer interessant te brengen :-) goed geschreven!

Misschien moet je eens een koiboek schrijven...

Remco on 16/06/2014 21:59