Nieuws over de andere projecten.

Nieuws over de andere projecten.Nu het met het koiseizoen toch op zijn einde loopt, is het afwachten voor de nieuwe aanwinsten, en kunnen we ons ondertussen concentreren op projecten die nog altijd in opbouw zijn.

Interessant, vooral voor mensen die zich niet op FB bevinden is er toch een speciaal project van Narita San dat toch aandacht verdient.

Het Narita project

Het is een bovengrondse vijver of een bijzonder groot aquarium. Het is een serieus bouwwerk, en of het voor koi is of voor een ander soort vis is me op dit ogenblik niet duidelijk, ik heb even de vraag gesteld terwijl ik dit schrijf, maar ken zijn antwoord nog niet. Het is een gigantisch bouwwerk.

Het is wel origineel en vernieuwend, want ik geloof niet dat ik het al ooit eens gezien heb. Ik herinner me nog de eerste jaren van mijn koileven dat ik ooit bij iemand geweest ben om proberen koi aan te kopen van een faillissement.

Voor zover ik me herinner was het bij “koi boulevard”, en het fijne weet ik er niet meer van, maar toen ik aankwam zag ik wel dat er een soort doorzichtige vijver vanaf de grond naar de eerste verdieping was gebouwd, zodat je de koi in al hun facetten kon bekijken….heel apart.

Ik kocht toen via de deurwaarder de enorme mannelijke Domino die door Rini Groothuis destijds naar nieuwe hoogten werd gebracht, want de koi zag er verschrikkelijk uit toen we haar aankochten.

Samen met Domina kochtten we ook een shiro utsuri, maar daar heb ik achteraf niets meer van gehoord. Misschien dat ik nog foto’s kan vinden van die periode.

Ondertussen heb ik antwoord binnengekregen van Narita San, en het aquarium is niet bestemd voor koi maar voor een ander soort vissen, De arapaima of pirarucu. Het wordt het “Amazone aquarium project” genoemd.

De arapaima is een indrukwekkende vis. Het is de grootste zoetwatervis ter wereld. Sommige exemplaren kunnen 3 meter lang worden en 150 kg wegen. Hij leeft in meren en is een belangrijke bron van eiwitten voor de mensen die aan de rivieren wonen. Hij kan overleven in zuurstofarm water door zijn stofwisseling te vertragen.

Spannend….

Het project “O”

Een ander project is het “project van O” dat ondertussen ook op zijn eindfase begint te lopen. Ik heb nog wat foto’s ontvangen van het polyesteren van de vijver en het steken van het glas in de quarantaine afdeling.

Bijzonder is ook de aankoop van een portie rotsen die in het project zullen verwerkt worden en als het goed is worden deze volgende week aangebracht. Het zal het geheel een bijzonder natuurlijk en spannend uitzicht geven als het kunstzinnig wordt aangebracht.

Filmpje van de rotspartij.

Ondertussen dobberen we verder naar onze eerste najaars Japanreis. Ik ben me mentaal al volop aan het voorbereiden, want ik heb nog een groot aantal koi rondzwemmen in Japan, die ik zoveel mogelijk wil laten overkomen.

Deels in het najaar een deel in het voorjaar 2020, en natuurlijk wil ik enkele nieuwe schatten verzamelen indien mogelijk.

Meer afbeeldingen

Reacties