Noblesse Oblige

Noblesse ObligeGa nu allemaal eens een meter of 2 van je computer staan, en open de site van interkoi met het koiaanbod.

Wat zie je dan ? Dan moet je toch bekennen dat Interkoi een kwak koi aanbied die kan concurreren met de beste, of zie ik dat verkeerd. En wat nog mooier is ? Ik hoef ze niet allemaal in Japan te laten zwemmen om ze te laten zien, neen, een groot aantal zwemmen er al in Arendonk en kunnen door iedereen bewonderd worden.

Gisteren was een dag dat we enkele supermooie kanonnen gingen controleren. Ben is er dan bij, en dat maakt het iets eenvoudiger. Dit behoort tot de wekelijkse controle, en ook gewoon omdat we het graag doen om de evoluties te schetsen.

Onze bevindingen na 2 maanden ?
De koi waren volledig parasietvrij, en bovendien waren de meeste op de 2 maanden tussen de 2 en 4 cm gegroeid. Er wordt nu vooral aan de body gewerkt. Je kan het perfect merken, en wat zo mooi is….het sumi dat begint door te komen, een streling voor het oog. De diepgang van het sumi dat sommige beginnen te ontwikkelen is gewoon vertederend. Vooral de binnenbakken zijn perfect geschikt om het sumi op korte tijd te laten opwaarderen.

Ik kon het dan ook niet laten om een aantal filmpjes te maken, om al mijn grootsprakerij even te ondersteunen, maar ook om desbetreffende klanten een update van hun koi te geven.

Fred kwam onverwacht een bezoekje brengen om zijn aankoop uit de veiling van onlangs te komen bekijken, een kohaku van Yagenji. We hebben dan ook besloten om de 3 Yagenji samen te bowlen. Prijs/kwaliteit van deze koi zijn prima onder controle, en ik weet zeker dat het dankbare vijvervissen zullen worden. Ik hoop dat Fred tevreden was over hetgeen hij te zien heeft gekregen.

Waar je vooral op moet letten zijn de 2 sanke van Momotaro. Met een mooie closup van deze sanke. Voor de echte koifanaten, je kan moeilijk mooiere sanke vinden. Momotaro blijft de Sanke kweker bij uitstek, en deze 2 behoren toch tot het topje van de kwaliteit hoor. Ondanks het blauwige waas, is klasse de juiste bewoording van deze topsanke. Het zal dan ook niet verwonderlijk zijn dat Sakai dankbaar gebruik maakt van de Sanke van Momotaro in meerdere van zijn nieuwe bloedlijnen.

De ene is eigendom van Interkoi Almere en de andere is van Interkoi Arendonk.. Bekijk deze eens goed, bekijk het toekomstpotentieel en vertel ons wat je er van vind. Het Atarashi sumi is hier reeds volop van de partij. Klasse met een hoofdletter, al zeg ik het zelf. Deze koi behoren in een goede vijver met iemand die kennis van zaken heeft. Zij verdienen het allerbeste.

Bekijk ook de machtige showa van Yamamatsu, die onder vuur gelegen hebben omdat ze “niet voldoende” gegroeid zijn in de mudpond, al zou dit het enige heilige goed zijn. Wees blij…het worden kanjers van formaat, zeldzame beauties. De kindai showa is een tategoi pur sang, en mijn hartje blijft nog altijd mijn hartediefje. Kon ik deze maar eens omruilen tegen een andere koi…maar de eigenaar luistert niet…

Voor iemand die een schat van een koi zoekt, een droom van een meid, lief, zacht en mooi….de ginrin chagoi, een genot van de bovenste plank. Zeldzame lieftalligheid die je nooit meer wil verkopen.

Oeps ben ik weer wat te enthousiast ? och…noblesse oblige…maar bekijk toch eens de onderliggende filmpjes, want het is om je handen en vingers van af te likken.

Hou deze in de gaten
Dainishi tategoi showa
Tancho showa
Yagenji kwaliteit
Kigoi van Otzuka
Zonder woorden
Vijver 8
Vijver 8
Een shiro van Dainishi
Wat klein spul
Vijver 4
Vijver 5Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Goed bezig Luc!
Ziet er werkelijk perfect uit allemaal.
Het is maar een ogenblik dat Wolverine in beeld is,zou bijna menen dat ze aan body gewonnen heeft in die paar weken.
Naar die Daninchi tat.blijf je kijken,de Momo Sanke's,helemaal goed!
De moeite die je neemt om al die filmpjes er op te zetten,klasse!

Gr.Jack

jack on 23/01/2011 15:12

Sluit me helemaal aan bij Jack zijn reactie!
Bedankt voor de moeite Luc!

Ton on 23/01/2011 16:49

Een superaanbod in super omstandigheden. Onze koikes worden verwend bij Luc.
Ik kan alleen maar bevestigen wat Luc laat zien, er zitten knappe kois in Arendonk, met een enorm toekomstpotentieel.
Zulke filmpjes in deze periode van grijs en grauw, mijn koihart slaat sneller, met dank Luc.
Ook alle respect aan Interkoi Almere, Ton biedt een kwalitatief geweldige selectie aan.

willy on 23/01/2011 20:16

Heerlijk zo'n avondvullend programma... prachtige koi zijn het toch.

Zoals Willy zegt: goed voor ons, in deze periode van het jaar!

Noëlle on 23/01/2011 21:08

Dank je Willy voor dit mooie compliment!

Ton on 23/01/2011 21:54

Ik ben reuzebenieuwd naar de showa van Takigawa in de groeivijver :)
De showa in "Wat klein spul", is dat SH-V10-1111 ?

Jeroen on 24/01/2011 19:08

Dat is inderdaad de SH-V10-1111 Jeroen. tosai die voor de veiling van oktober werden aangekocht. Ze waren trouwens respectievelijk 20-21 en 22 cm deze 3 koi.

luc on 25/01/2011 07:32

Luc,

Het sumi begint nu echt zwaar door te komen hè.
Heb altijd geleerd van ruilen komt huilen, haha.

patrick on 25/01/2011 15:53