Koikichi in Ridderkerk. De reden van zijn bezoek was tweeërlei." />

Ons nieuwe koivoer.

Ons nieuwe koivoer.Vandaag kreeg ik het prettige bezoek van Tjaad van Balen, eigenaar van Koikichi in Ridderkerk. De reden van zijn bezoek was tweeërlei.

Hij kwam het fel geprezen voer brengen dat hij in de handel brengt, en tegelijkertijd eens een bezoekje brengen aan Interkoi, want hij was nog nooit bij mij geweest. Ondanks het feit dat wij toch concurrenten zijn, hebben we altijd een goede verhouding gehad, en is het meer een kwestie van goede collega’s dan concurrenten, met respect voor elkaar. Natuurlijk zijn er klanten van hem die bij mij koi kopen, of klanten van mij die bij hem koi kopen, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Zijn uitzonderlijke resultaten die hij heeft behaald met het testen van het voer bactoplus hebben me doen besluiten om ook met dit voer te starten. Ik heb het vooral aangekocht voor eigen gebruik, maar zal het ook ter beschikking stellen van mijn klanten die het eventueel willen aankopen. De ervaring die ik met saki hikari heb opgelopen is toch dat het water serieus verkleurt, en dat er zich nogal wat afval ophoopt in de vijver, hetgeen ik met frostbites niet had.

Het bactoplus koivoer is meer voor de fanatieke koiliefhebber die groei en optimale ontwikkeling als heel belangrijk ervaren, en Takazumi voer voor de mensen die liever wat goedkoper koivoer inkopen. Door 2 gelijkwaardige bakken met koi te voeren met 2 verschillende voeders, en in dezelfde omstandigheden, werd er een groei extra groei vastgesteld van 1,2 cm per maand, bij het voeren met bactoplus. Dit zijn resultaten die Tjaad persoonlijk heeft vastgesteld, en dus wil ik het voer ook graag eens uitproberen.

We hadden trouwens een interessant onderhoud over onze bedrijfjes, en de verschillende manier hoe wij zaken doen. Uiteraard is Ridderkerk vele malen duurder als Arendonk, toch zeker als je de kosten van de infrastructuur bekijkt. Daarom bouwt Tjaad liever in de hoogte met veel koi op een kleine oppervlakte, en doen wij het liever met veel ruimte voor de vissen op een grote oppervlakte. Ik krijg het trouwens al benauwd als er teveel koi in een vijver zitten. Tja, ieder doet zijn ding op zijn manier, en ik blijf rustig roeien met de riemen die ik heb. De plannen om nog enkele vijvers aan te leggen staan op stapel, en zo gauw als de tijd rijp is kunnen we weer gaan uitbreiden. Hieronder wat algemene informatie over deze voeders, en vanaf vandaag te verkrijgen bij ons in Arendonk.

Bactoplus, Super Growth (Large, drijvend) Super premium koivoer
groeivoer met een beschermende functie met glucanen welke het immuunsysteem activeren krillmeel voor de smaak, knoflook voor bescherming
- Bevat pre biotica namelijk inuline.
Dit wordt gefermenteerd in spijsverteringskanaal koi zodat pathogene organismen niet kunnen overleven.
- Beta glucanen voor activering immuunsysteem;
- Zeewier voor glanzende huid;
- Bevat Bacto Growth accelarator, een natuurlijk extract op basis van kruiden en specerijen voor betere opname voer.
- Bevat Low temperature vismeel. Rijk aan aminozuren.
- Bevat zeer hoog vitamine c gehalte en choline.
- Knoflook.
- Bevat extract welke de koi lokt waardoor deze meer voer opneemt en daardoor harder groeit.
- Het voer voor ongeëvenaarde groei!!!

Ik verkoop voorlopig enkel emmers van 10 kg en van 5 kg.
Prijzen:
Bactoplus super growth 5 kg: 119 euro
Bactoplus super growth 10 kg: 179 euro

Voor de mensen die graag goedkoper voer afnemen heb ik het Takazumi voer ingekocht.


Takazumi Gold Plus
Een uitgebalanceerd professioneel topvoeder met een laag vet- en medium proteïnegehalte en alle voedingsstoffen voor een gezond Koileven, een voorspoedige groei en een opzienbarende kleuring van uw Koi. Kan in elk jaargetijde gevoerd worden.

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatief hoogwaardige voeding die het water niet vertroebelt.
De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit en aanzienlijk mindere belasting van het filtersysteem.
De korrels blijven lange tijd drijven, hetgeen zorgt voor een overzichtelijk voedingsgedrag en minimalisering van de nadelige gevolgen van overmatig voeren.

De toegevoegde Astaxanthine behoort tot de groep der carotenoïden en versterkt het pigment van de Koi, waardoor de kleuren nog beter tot hun recht komen. TAKAZUMI garandeert de hoge productkwaliteit, bij ongeopende verpakking en de juiste bewaarwijze, tot aan de houdbaarheidsdatum. Bij een watertemperatuur van 4º C of lager stoppen met voeren. Gedoseerd voeren voorkomt vertroebeling van het water.

Prijzen:
Takazumi Gold plus 2,5 kg: 28 euro (emmers)
Takazumi High Growth 15 kg: 110 euro (zakken)
Takazumi Gold plus 15 kg: 135 euro (zakken)

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Bactoplus, en vooral de growth, is zowat het beste dat er op de markt te krijgen is. Ik gebruik het al geruime tijd, en het resultaat is gewoon zichtbaar. Kan geen enkel ander voer tegenop.

frans on 17/07/2010 09:46

Het schuim uit de clarity verteld de waarheid.
Doe wat mij betreft,en zeer zeker wat de vissen betreft de Probites maar.
Goed weekend!

Gr.Jack

jack on 17/07/2010 10:32

hoi luc ik haal dit voer ook bij tjaard en ben er zeer tevreden over meer dan dat zelfs
ik heb hier nu al aardig wat groei resultaten mee gehaald
en de vervuling van de waterkwaliteit vind ik echt mee vallen
het enigste wat je ziet is een olie laagje op je water,maar da zie je heel even maar want voor je het weet is het weer weg want dan zijn die zwemmende skimmers aant werk geweest

maar mensen dit is echt een aanrader
heb hier een vis die vorig jaar geen ene cm is ge groeit en nu is ie al 4 cm gegroeit

gr bram

bram blokland on 18/07/2010 11:56

Hoi Luc

Even een vraagje jij hals momotaro man moet vast en zeker wel fd koivoer kennen.
Heb je daar al wat meer van gehoord ???

Gr. Jurian

Jurian on 18/07/2010 13:52

Hallo Jurian,

FD koivoer is nu ook in Nederland te verkrijgen en volgens Momotaro het beste wat er is ,dus Luc zal het binnenkort ook wel proberen denk ik Jurian ,want het is een Momotaro man zoals je zegt.

willem on 18/07/2010 14:12

FD koi wordt op de HKS geintroduceerd en wordt inderdaad ook door
Momotaro gebruikt. Maar ook door Danichi. Voor diverse kwekers wordt een
andere samenstelling gemaakt. Er zullen verschillende versies in de Benelux
verkocht gaan worden. Het is alleen te hopen dat er normale prijzen gevraagd
gaan worden! Persoonlijk vind ik dat de prijzen buiten proportie zijn/worden.
18 euro voor 1 kg. voer... Waar hebben we het nog over? Ik gebruik nu ongeveer 5 kg. In de week...Alleen in mijn grote vijver... En ik ken mensen die het daar niet mee redden!

Ton on 18/07/2010 20:53

FD koivoer wordt op dit ogenblik door één van mijn klanten uitgetest. Ik weet dat het echte Momotaro voeder zoals door Momotaro zelf gebruikt wordt, niet aan Europa uitgeleverd wordt. De informatie die ik begrepen heb, is dat het een andere samenstelling is, die via China uitgevoerd word. Wat waarheid is weet ik niet.
Ik ben het met Ton volledig eens. De prijzen zijn veel te hoog voor koivoer. Onze biefsteak ik goedkoper. Ik voer zowat 5 kg per dag. Het beste voer tot hiertoe blijft frostbites en probites.

luc on 19/07/2010 06:53

he lucik vindt fd food gemixt met frostbites he beste wat er is .
build up kost 60 euro de 3kg en hi growth 50 euro de 3kg .
en primo suplement 99 euro de 3kg .
vooral de build up vindt ik beter dan de hi growth

rik on 19/07/2010 17:43

Luc,

Je zegt iedere keer dat frostbites het beste is ,maar ik dacht dat je het niet meer gebruikte dus ik kan het nog gewoon bij je kopen ??

willem on 19/07/2010 23:00