Schaap ontmoet Koi.

Schaap ontmoet Koi.Gepassioneerd noemen ze het, als iemand, of het nu over koi gaat of over schapen, met vuur in zijn stem over zijn hobby praat.

Kurt is zo iemand die helemaal opgaat in zijn hobby volgens mij, maar ditmaal meer met zijn schaapjes, en misschien in mindere mate over zijn koi. De passie echter is dezelfde.

Bij het ophalen van zijn koi, vertelde hij me trots dat ze Belgisch kampioen waren geworden, wat ook met de nodige fierheid op zijn website, www.hampshiredown.org vermeld werd natuurlijk:


06/05/2012. Wat een dag!
Iedereen hoopt op een prijske, bij mij werd het een triomftocht. Ik zag ook wel bij mijn hampshires dat het goed zat dit jaar, maar het hangt natuurlijk van de keurder af.

Ik kon het zelf niet geloven dat de keurder( mister Henry Derreyman ) mijn schaapkes koos als de mooiste en de beste! Er werd de afgelopen week heel wat werk en tijd ingepompt om de Hampshires zo presentabel mogelijk te maken, het heeft geloond.

Ooilammeren geboren dec. 2011: Champion.
Ooilammeren geboren na 1/01/12: Champion.
Jaarling ooi : 2 de plaats.
Oudere ooi: 3 de plaats.
Best mannelijk schaap. Champion.
Best older ram: Champion.

Belgisch kampioen : Van hoorde Kurt.( The Cocon flock)
Reserve kampioen : Bart Billiet( La douce flock)


Maar laten we ook het filmpje niet vergeten te tonen van deze tosai, die ondertussen toch 35 cm is geworden.

BELANGRIJK
Zondag 13 mei zal ik niet open zijn. Het is lentefeest van mijn petekind, en dat kan ik natuurlijk niet missen. Het is wel mogelijk om eventueel uw koi op te komen halen, maar dan moet het tussen 10.00 en 11.00 uur gebeuren. Gelieve hier rekening mee te houden.Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Kurt, gefeliciteerd met deze toch wel indrukwekkende zege reeks!!!

Arjan on 11/05/2012 13:34

Heel mooi resultaat Kurt! En heel mooie schapen!

Ton on 11/05/2012 15:11

Mooie schapen Kurt,leuk bezig !
Zien er echt goed uit,weer eens wat anders dan een Texelaar.
Alleen die oormerken ....zeker hier bij dit type met donkere kop.
Doodzonde,het ontsiert zo onnodig.Zou chippen niet wat wezen ?

Gr.Jack.

jack on 11/05/2012 18:39

Wat doe je nu weer Luc? Waarom laat je dit nu zien .Ze zijn hier de tuin al aan het indelen voor het plaatsen van zo'n mooi schaapje .

johan on 11/05/2012 19:20

De enige ervaring die ik ooit met een Hampshiredown heb gehad, was een fysieke... Ben er door onderuit geschoffeld. Alsof ik door een stormram werd geraakt!

Maar dat belet me niet ze erg mooi te vinden. En zeker deze, die zien er zeer showwaardig uit! Gelukkig hebben wij nog niet eens ruimte voor een pietepeuterig Ouessantje...

Proficiat met de behaalde titels!

Noëlle on 11/05/2012 19:31

Dank lieve mensen voor de dankbare mails...
@ Jack, chippen ? Natuurlijk zouden wij het graag ook zien doorkomen, maar men spreekt er al 10jaar over... Voor export is het een verplichting dat de Hamps geschipt worden!

@Johan, sorry Johan. Door de vele vraag ben ik voor volgend jaar al Uitverkocht!! 2014 zijn er nog vrij... Wij fokken met wachtlijsten...

@Noelle, inderdaad Noelle, onze ram weegt 120 kg, dat zegt genoeg zeker!! Kan inderdaad gevaarlijk zijn...

Ik ben zeer tevreden met de behaalde titels, het geeft me een soort voldoening dat ook IK goe bezig ben, zie je...
Toch even vermelden dat het een drukdoende hobby is die veel van mijn vrije tijd in beslag neemt, maar daar doen we het voor hè.
Net zoals de koihobby, het is een microbe die me ook niet loslaat en heb nu toch al 30 jaar koi's.

@Luc, de Taneguchi Kohaku is een heel plezant en speels koike... is het al helemaal gewend bij de anderen... Hij-zij kan nu rustig groeien in alle rust! Ook nog een dank woord aan Luc voor de perfecte opkweek van dit beestje, top zoals u bezig bent Luc! Ik ben er heel, heel tevreden mee...
Dank allen.

Groeten,
Kurt.

kurt on 11/05/2012 22:00