Selectie van tosai.

Selectie van tosai.Het selecteren van tosai, adembenemend voor ons, maar is dit ook zo voor de kwekers ?

Vermoedelijk zijn de tosai op dit filmpjep een 4-5 maanden oud aan de grootte te zien. De kweker die je aan het werk ziet is Hoshikin, die bezig is zijn bestand van dit jaar te selecteren. Filmpje van de selectie.

Natuurlijk rijst de vraag welke criteria de kwekers hanteren om een selectie door te voeren. Is het de kleur, is het het patroon, is het de huidkwaliteit ? Hier zou ik toch wel eens wat meer over willen weten.

Het lijkt me vrij snel te gaan, maar dat is niet moeilijk als je duizenden visjes persoonlijk moet selecteren. Nu stel ik mij toch de vraag of er af en toe eens geen bijzonder goede koi in de verkeerde bak kan terechtkomen. Dat moet haast wel.

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Hallo Luc,

Dat gaat zeker heel snel dan zal je toch een verdomd goede kijk erop moeten hebben om in dit tempo een goede selectie te maken.
Ik vraag me af wat er met de vissen gebeurd die in de kleine licht blauwe "bak" worden gegooid? Zijn dat de minste? Ik denk het wel.
En inderdaad Luc er zullen toch wel is goede vissen in de verkeerde bak gegooid worden.

Groeten Jent

Jent on 14/09/2011 19:44

als ik het zo bekijk vindt ik het er niet erg zorgvuldig uitzien. met ook weinig respect voor de koi er wordt maar een beetje mee gegooid. gaat er bij dainichi toch een stuk proffesioneler aan toe.

maar Luc om op je stelling terug te komen. ik denk dat er bij hoshikin zeker met enige regelmaat goede koi in de verkeerde bak worden gegooid.

Stephan on 14/09/2011 20:55

in bovenstaande reactie geef ik aan dat ik het er bij dainichi proffesioneler aan toe vindt gaan. dit komt omdat ik zojuist weer een update van Bram Rohaan op de site van www.koiquestion.com heb gezien met een selectie van tosai.

Stephan on 14/09/2011 20:58

Af en toe knalt er ene tegen die ijzeren staaf , koi's van Hoshikin zijn bikkelhard blijkbaar.

Marcel D on 14/09/2011 21:18

Weinig respect voor de koi!! Sorry , maar zo zie ik het en het komt ook zo over in het filmke...Luc, gebeurt dit zo op iedere koifarm?

kurt on 14/09/2011 23:20

Inderdaad Stephan, fimke gezien op site. Bij Dainichi gaat het er veel gemoedelijker en leefbaarder aan toe! Hier gebruikt men zelfs een netje!!! Net zoals Ben het doet!!

kurt on 14/09/2011 23:30

zijn zo te zien ook wat verdooft.

ron on 15/09/2011 21:08

Beste allen,

Ik sluit me volledig aan bij diegenen, die hier enigzins kritisch op reageren. Zo ga je niet met levend materiaal om! Zal te maken hebben met aantallen en het in een bepaalde tijd moeten selecteren van de koi, maar kan volgens mij ook op een zorgvuldigere manier. Gr. Dick

Dick van Excel on 16/09/2011 13:18