Genieten maar van het filmpje

DEZE SHOWA WERD ZOJUIST VERKOCHT" />

Showa Momotaro nr.6 - 33 cm

Showa Momotaro nr.6 - 33 cmDe showa van vandaag behoort zonder twijfel tot de kindai showa, ofwel moderne showa. Het is de ultieme elegantie van een sanke, verborgen in de huid van een zuivere showa. Het lijkt wel een engeltje zo zuiver... Genieten maar van het filmpje

DEZE SHOWA WERD ZOJUIST VERKOCHTBeoordeling: Rody

“Mooie koi met goede toekomst”

Even zonder gekheid denk ik werkelijk dat deze dame een bijzonder mooie toekomst tegemoet gaat. Met haar 33 cm begint ze nog maar net. Kijk b.v. naar de overgang van de witte naar de rode schubben aan de voorzijde van het hi (SASHI); dat is 2 schubben breed wat veelal inhoud dat er een uitdagende groei verwacht mag worden.

Haar lichaam is symmetrisch en loopt in een vloeiende lijn en haar staartaanzet (Ozutsu) is al behoorlijk stevig. De borstvinnen zijn juist van formaat en staan goed in verhouding tot het lichaam waarbij het zwart op de borstvinnen (Motoguru) evenredig aanwezig is. De ogen staan breed en goed geplaatst, niet teveel aan de zijkant zodat ze je blijft aankijken.

En dan het Patroon. De sneeuwwitte huid met kleine hi vlekken (Komoyo) maakt deze dame op haar jonge leeftijd al een lust voor het oog. De intensiteit van het Hi (Hiagari) is fenomenaal en ligt er dik bovenop. Het zwart (sumi) is nog niet volledig ontwikkeld (Boke) en er zal later nog heel wat sumi verschijnen (Ato-Sumi) maar het sumi wat er reeds aanwezig is ligt mooi verspreid en ligt tegen (tsubi sumi) of net op het Hi (Kasane sumi).
Er is veel wit aanwezig, wat het in mijn ogen een moderne (kindai) showa maakt. Had er graag nog een hi vlek bij gezien maar zal daar waarschijnlijk worden gevuld met Ato-sumi. Hoe dan ook, alle relativiteit valt weg bij het gevoel wat deze dame uitstraalt.

Als een klein kind zit ik met een glinstering in mijn ogen te kijken hoe zij op mijn beeldscherm rondzwemt.

Slot conclusie; Luc heeft wederom een Tategoi pur sang gepresenteerd. De waanzinnige schoonheid die deze Tategoi nu al bezit zal vele maten groter zijn en menigeen doen verblinden wanneer zij volgend jaar uit de moddervijver komt. Ik feliciteer vast diegene die dit kleine wonder tot zijn of haar collectie mag rekenen.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Goede omschrijving Rody. Mijn inziens heeft ze enkel maar Tsubo Sumi, vermits het sumi op het shirojo tegen het hi ligt aangemeerd. Kasane tsubi ligt volledig OP het rood. Tsubo Sumi wordt hogelijk gewaardeerd. Ook meen ik in deze koi de bloedlijn van Takeda te herkennen, of tenminste de ogen die veel weghebben van de ogen van Clarissa, die ook van Takeda is. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens

luc on 10/04/2008 07:29

Dit zijn de showa's die in Japan de prijzen wegkapen. Erg mooie Kindai. En heeft inderdaad veel van de Takeda bloedlijn. Als de extra hi plaat erop zou zitten die Rody graag zou zien, dan kan je de prijs maal 4 doen. Evengoed een top koi. Ben erg benieuwd hoe deze er als Nisai uit zal zien.
Erg jammer dat ik er geen koi's meer bij kan hebben. Ben normaal bijzonder kritisch maar dit vind ik toch wel heel erg mooi. Bijna alles klopt aan deze koi. Met recht een Tategoi.

John on 10/04/2008 09:32

Showa in een Sanke jasje. Verukkelijk. Leerzame omschrijving.

Sandra on 10/04/2008 09:39

Je beschrijft haar perfect, Rody. Er zit veel elegantie in deze koi.

rini on 10/04/2008 11:31