Simpel en effectief

Simpel en effectiefDe koi in de eerste bak zijn veel levendiger op dit ogenblik als de koi in de laatste bak.

Het is dan ook zaak om trachten uit te zoeken waar dit aan kan liggen. Je begint dan alle punten met elkaar te vergelijken waardoor er verschillen zijn. We kwamen echter maar op 2 verschillen, namelijk dat de koi in de eerste bak al een jaar hier gezeten hadden, en het tweede verschil was dat de eerste bak een nieuwe RVS bakki had gekregen met een uitvoer die het water in dezelfde richting stuwde als de uitlaat van de filters.

Voorheen ging het water in de bakki, en vervolgens via een waterval in het water. In principe stuwde de uitvoer van de filters het water in een bepaalde richting (tegen de klok), maar werd eigenlijk onderbroken door de neerwaartse val van de waterval. Of dit er iets mee te maken had wisten we niet, daarom dat we het idee opperden om het water dat uit de bakki komt, in dezelde richting te sturen, zodat de stroming sterker wordt.

Zo gezegd, zo gedaan, en op de foto vind je de oplossing die we bedacht hebben om de stromen dezelfde kant op te laten kijken. Simpel en eenvoudig dus. Of het iets zal helpen aan de levendigheid van de koi weten we nog niet, maar we houden je op de hoogte. Zoals gewoonlijk tegenwoordig zet ik een filmpje op youtube om jullie een indruk te geven hoe dit in zijn werk gaat, want een filmpje zegt nog iets meer dan een foto. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Wel kan ik je zeggen dat alle koi het fantastisch doen, lekker op 20° rondzwemmen, en bovenal dat ik dit jaar een geweldig aanbod heb gekregen. Ik ga er nog niet te veel over vertellen, want ik wacht liever eventjes tot ik de deal rond heb. Moest ik het echter rond krijgen tegen aanvaardbare voorwaarden, dan is het in ieder geval een gouden zaak, en kan ik er menig koiliefhebber ontzettend blij mee maken.

De loterij is zo goed als volledig betaald en ik zal vermoedelijk vrijdag, onder het toeziend oog van mijn kleinkinderen tot loting overgaan.Reacties

9 reacties tot nog toe

zoals altijd ben ik zeer benieuwd.... en met mij nog meer mensen denk ik :-)

Ton on 14/01/2009 08:31

ik ben ook benieuwd ik houd het in de gaten spannend. En nu hopen dat de deal doorgaat

jurian on 14/01/2009 10:03

Veel succes met het rond maken ! We zijn alweer benieuwd !

Joost Verbeek on 14/01/2009 16:58

Luc,

ben benieuwd welk aanbod je hebt ontvangen. we wachten rustig af...

Stephan on 14/01/2009 17:33

Kom op Luc anders slaap ik niet vannacht één piepklein tipje .

willem on 14/01/2009 19:55

Het is te gek om iets te vertellen dat ik niet waar kan maken, maar als ik het rond krijg, dan weet ik dat veel mensen blij zullen zijn.

luc on 14/01/2009 19:58

Bij toeval weet ik haast zeker waarover het hier gaat, maar het is natuurlijk niet aan mij om dit te verklappen. Ik respecteer hier uiteraard de houding en beslissing van Luc, maar één ding is zeker: de koikoorts onder ons zal er niet minder om worden. Ra ra ra . . .

Martin on 14/01/2009 21:09

Bij dit soort dingen krijg ik altijd de neiging te gaan raden. Ik geef het toe: ik ben vreselijk nieuwsgierig...

Maar ach, als het vaststaat zal het ongetwijfeld snel op de site worden bekendgemaakt. Kwestie van geduldig afwachten en regelmatig komen kijken!

Ben trouwens wel heel benieuwd of het inderdaad de stroming van het water was, waardoor de koi in de eerste bak zich anders gedroegen t.o.v. de rest...

Groet,

Noëlle on 14/01/2009 21:33

Hoi,
Leuke test, maar dit is idd een feit. Door al het water in dezelfde richting te laten stromen krijg je in de eerste plaats een stevigere stroming die koi verplicht van meer kracht te zetten en zijn/haar metabolisme sneller te laten draaien en te verplichten spiermassea op te zetten.
dit heeft al voordeel dat de opgenomen voedingswaarden zicht moeten manifesteren in de spiermassa en de vetten onmiddelijk aangewend worden.
Daarnaast heb je natuurlijk ook nog eens het feit dat het water nog sneller terug naar de filter gaat.
De eigenschappen op zich van RVS in water zijn nog neit bekend maar je hoort hier en daar het gerucht dat RVS een effect op de koi heeft. persoonlijk ben ik hier zeer sceptisch over, maar ja er zijn zo nog van die toestellen die vertellen dat je "speciaal" ik zeg altijd "Jomanda" water krijgt...
Ik geloof er echter wel in dat wie koi met liefde behandeld er altijd meer uit kan krijgen.
Volgens mij zit het dus idd voor een stevig stuk in de correcte opbouw van de stroming.

Raf Segers on 18/01/2009 10:37