Steur battlefield

Steur battlefieldZachtjes streek de libelle neer op het rode puntje van mijn dobber. Een zacht briesje toverde een reeks van rimpels op het water en wreef langs de vleugels van het insect. Ze koesterde zich in de zon en bleef onbeweeglijk zitten op de deinende antenne. Onder haar gewicht drukte ze de antenne van de gevoelig afgestelde dobber dieper in het water. Totdat haar vleugels nagenoeg de waterrand raakten en ze verschrikt opvloog. Op weg naar een ander zonnig plekje.

Ik had verwacht dat de dobber op zou wippen, nu de libelle was weggevlogen, en zich in zijn oorspronkelijke stand zou herstellen. Maar het tegendeel was waar. De dobber zonk dieper en verdween onder de rimpelingen. De lijn liep tergend langzaam gestrekt. Een beet! Ik tikte ferm aan en meteen was er een zwaar tegenwicht. De hengel kromde zich als een hoepel. De slip van de molen begon in aanzwellend tempo te lopen. Ik had er een aan!

Steuren
Vandaag even geen koi. Op het program staat de steur. Nee, niet voor in de vijver, maar wilde steuren. Bram, Roland en ik hebben een dagje vissen op steuren ingelast. Niet gemakkelijk te vangen in het wilde water, maar we wisten een stek in een uithoek van Nederland waar ze voorkwamen. In alle vroegte (vijf uur!!) op pad voor een rit van ruim 2,5 uur.

De eerste kwam er al na een uur na aankomst aan. Ze vechten zwaar en log, die steuren. Lopen regelmatig door de slip en zijn niet uit hun koers te trekken. Pas nadat je ze van de bodem kunt liften, is het eind van de strijd in zicht en geven ze relatief vrij snel op.
De dril van de eerste vis duurde toch een dik kwartier. Geen schepnet om ze te landen: je pakt ze bij de staart. Mooie, maar toch wat dunne vis: 118 cm lang en zo'n 9 kilo.
Roland volgt na een uur met een steur van 121 cm., waarna ik een grove vis na een gevecht van ruim 20 minuten verspeel. De haak schiet los. Pas in de namiddag volgt mijn tweede van 121 cm. Dezelfde lengte als die van Roland maar niet dezelfde vis. Bram zorgt voor de kers op de taart met een steur van ruim 120 cm en 10 kilo.

Hé, dit was toch wel weer een lekker tussendoortje. Even de spierballen gemasseerd en de kromming in de hengel getest. Morgen weer de koi verzorgen. Zonder steur in de vijver...
Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

eens een visser,altijd een visser..;)
is dit een prive-vijver?

tight lines.

m.v.gr.
aurelio.

aurelio on 21/08/2008 10:32

Prachtig Rini,

zo'n stekkie zoek ik ook nog eens..wat zal je daar een sport aan hebben!

Matthijs[interkoi zwolle] on 21/08/2008 20:40

alexander kan goe vissen

alexander on 16/01/2010 15:38

dierenbeul

fucker on 24/07/2010 13:08