Verzorging van koi.

Verzorging van koi.Er wordt nogal eens naar een produkt gevraagd om een koi in slaap te doen, zodat je deze kan verzorgen.

Voor leken, een vervelend gegeven, voor mensen die regelmatig koi moeten verzorgen een must. Als je veel koi hebt, ontkom je er niet aan, en moet je af en toe ingrijpen. Uit ervaring weten wij ondertussen wat het beste is om de koi te laten inslapen. Dit is gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid ten opzichte van de koi.

In de meeste gevallen gebruikten wij "benzocaine" om een koi in slaap te krijgen. Helaas heb je hier een voorschrift van de betreffende visarts voor nodig, en in Nederland is het al helemaal niet te krijgen. Op een bepaald moment komen wij in contact met Sam Gibbs, die zich specialiseert in wondverzorging bij koi. Wij hebben een zeer hoge pet op van Sam, en op dit ogenblik wordt hij na Maarten Lammens voor de algemene verzorging, onze eerste man voor het verzorgen van de wondjes van de koi.

Het geduld en de kennis die Sam heeft opgebouwd in England, kan je zeker gebruiken. Ik kan hier wel een hoofdstuk aan wijden, maar je kan zelf best een kijkje nemen op zijn website voor verdere informatie: www.koiservice.nl. Wij kunnen alleen maar zeggen dat we zeer onder de indruk zijn, van de "ruime tijd" die Sam neemt voor het verzorgen van de koi, maar ook de betrokkenheid bij het verzorgen van de koi is heel belangrijk.

Via Sam hebben we een produkt leren kennen, dat wij beiden (Rini en ik) ontzettend koivriendelijk vinden, namelijk 2-Phenoxyethanol. De koi gaan rustig in slaap en tijdens hun slaap, slaan ze niet met de staart of worden ze niet onrustig. Dit is zowat het beste wat we al geprobeerd hebben, en bovendien geeft het een goed gevoel. Normaal neem ik en bowl met 50 l. water en doe er ongeveer 3 of 4 dopjes in. Ik moet toch eens een juiste maat leren nemen, en zal dit volgende keer zeker doen.

Ik heb dan ook een voorraad van 2-Phenoxyethanol ingekocht. Als jullie nu van dit produkt willen inkopen, dan kan je dit nu nog doen. Altijd makkelijk om als reserve in je koi apotheekkast bij de hand te hebben.

Je moet het me wel even laten weten als je het wil bestellen...
1 liter kost 50 euro (± 20-30 behandelingen)
1/2 liter kost 30 euro ( ± 10-15 behandelingen)

Ik heb ook een data savety sheet erbij gevoegd.

Reacties

7 reacties tot nog toe

hoi luc,
wij gebruiken al enkele jaren verdovingsvloeistof op basis van phenoxyethanol
voor de wondverzorging en in enkele gevallen ook voor evt niet meer te redden koi in te laten slapen (zeer dier vriendelijk). De dosering van de door ons gebruikte en verkochte is 2 ml per 5 liter water. zie ook deze link

mvgr


michel on 17/09/2008 22:19

Het verschil Michel, is dat jou flesje 16 euro per 60 ml. kost, en dat je bij mij 500 ml. voor 30 euro hebt ofwel 3,5 euro voor 60 ml. Toch een verschilletje nietwaar ? En dan is het produkt van jou nog "op basis van...". Wat dit ook mag zeggen.

Dit is een typisch voorbeeld van hoeveel geld er te verdienen valt met ongekende produkten in een kleine verpakking duur te verkopen. Slim van de mensen die het op de markt brengen...Ik denk vooral aan het belang van mijn klanten....

Tenzij ik verkeerd ben natuurlijk.luc on 18/09/2008 10:08

Hoi Luc,

Ik zie dat je ook gebruik hebt gemaakt van de kennis van Samm.
Al eerder heb ik jouw attent gemaakt over zijn werkwijze en ook bij jouw inmiddels 'hoog' staat.

Samm neemt de tijd voor de koi, klanten, geeft goede en duidelijke uitleg en is zeker niet duur !

Het verdovingsproduct van Samm gebruikt, 2-Phenoxyethanol, wordt ook door mij gebruikt en kan zowel in 500 ml als 1 ltr verpakking geleverd worden. (normaal niet voor de 'particulier').

In deze hoeveelheden (500 ltr en 1 ltr) (want wat gebruik je nu uiteindelijk) is dit doorgaans voor de 'gewone' hobbiest wellicht wat veel, maar de verdovingsvloeistoffen van de verscheidene -A- merken met inhoud van pakweg 60 ml /100 ml zijn gewoon (te) hoog aan de prijs.

Het product van Samm wordt niet direct aangeboden in de verscheidene shops.

Indien gewenst kan ik het verdovingsproduct van Samm ook wel in mijn shop zetten.

groeten

Erwin

Info@peekoi.nl on 18/09/2008 14:26

hoi luc
daar heb je helemaal gelijk in maar menig particulier schaft doorgaans liever 60 ml voor veel aan en het is "op basis van...". dwz verdunt voor veiliger gebruik voor onervaren hobbyisten op zich betaal je er inderdaad te veel voor
tenzij dat wij als dealer uit grote flessen kleinere hoeveelheden aanbieden voor een gereduceerd tarief als daar vraag naar is

mvgr

michel

michel (interkoi brakel) on 18/09/2008 17:34

Ik kan wel etiketjes daarvoor leveren hoor... :-)

Ton Janssens on 18/09/2008 20:46

hoi ton,
nu komen we ergens nu nog iemand voor de 60 ml flesjes
een gat in de markt professionele verdovingsvloeistof in het klein omgepakt
voor een zeer scherpe prijs 3,50 voor de vloeistof een paar centen voor de labels/flesjes 10,00 euro verkoop moet haalbaar zijn

groeten

michel

michel (interkoi brakel) on 18/09/2008 21:02

Geef me een paar dagen en dan heb ik de flesjes ook voor je geregeld :-)

Ton Janssens on 19/09/2008 21:39