Voor de echte kenners

Voor de echte kennersAf en toe sla je de bal mis, en zijn ze je juist voor om een bijzonder hoogwaardige koi aan te kopen.

Dat is me onlangs gebeurd bij Taniguchi. Luc van Koicentrum Noord Groningen had een bijzonder goede tosai kohaku gespot van Taniguchi San en hadden deze tot de dag van vandaag in optie gezet.

Ik kon niet anders doen dan te wachten en de optie voor lief te nemen, met de afspraak dat als zij de optie niet namen, ik de eerste kandidaat koper zou zijn. Helaas zijn zij zo verstandig geweest om de optie toch te nemen, en de yondan kohaku aan te kopen.

Voor de koiliefhebbers in het Noorden. Laat deze kans niet voorbijgaan als je deze tosai zou kunnen kopen. Het is een bijzonder hoogwaardige kohaku die je zelden zult tegenkomen. Binnen enkele jaren heb je één van de prachtigste yondan kohaku in je vijver zwemmen die je je maar kan voorstellen.

Ik kan met spijt betuigen dat zij de optie gelicht hebben, maar het is ze wel gegund. Waarempel een prachtig beest dat het best nog een jaar of 2 in de mudpond zou moeten blijven, en dan kent deze kohaku zijn weergave niet.

Ik ben gezond jaloers, en ik hoop dat ik deze kohaku niet teveel niet meer terug ga zien als ik in Japan ben, want dan wordt ik nog groener van jaloezie, maar wel gezonde jaloezie hoor ! Ik wens Luc en vriendin veel succes met deze kohaku, die iedere cent meer dan waard is....

Yondan kohaku van Taniguchi_01
Yondan kohaku van Taniguchi_02

Voor de interkoi liefhebbers
Ik heb vandaag een bijzonder goede dag gehad. Er zal in de loop van de volgende dag nog redelijk veel op je afkomen. Hou je dus klaar, maar ik moet het nog verwerken.


Reacties