Zalige Zaterdag.

Zalige Zaterdag.Ik heb ze gemist dit jaar, ze waren eerder zeldzaam...de plezierige zaterdagen.

Maar nu zaterdag was het weer eens zover. Mensen met animo, gevoel voor koi en ik kon weer het enthousiasme opsnuiven wat ik eerder dit jaar wat heb gemist. Ik heb er dan ook de ganse dag van genoten, en het was een plezier om deze mensen enkele koi te laten zien, die je het bloed in de aderen deed stromen, en je hartje verwarmde. Niet alleen van mij, maar ook dat van de mensen die er mee van genoten.

Eerst en vooral moet ik toch een speciaal dankwoord zeggen voor Huck en Bianca die altijd kibbelingen en nieuwe maatjes meebrengen voor ons, wat wij ontzettend op prijs stellen. Bij deze bedankt Huck, en we komen één van deze weken eens af, om je vijver en koi in het zonnetje te zetten.

John had zelfs zijn vader meegebracht om er zeker van te zijn dat hij niets zou aankopen, en geloof me of niet...kopen is geen verplichting, maar we doen er wel ons best voor. Kan je ons dat kwalijk nemen ? Je kan enkel koi verkopen als je laat zien wat je in je mars hebt, en geloof me, je krijgt er koude rillingen van als we dit laten zien. Ik ga je zo dadelijk enkele filmpjes tonen van onze vissen, en als je deze op dit moment op de veilingen moest inzetten, dan weet ik zeker dat ze topprijzen zouden halen. Helaas gaat dit niet, maar zelf ervan genieten gaat wel.

Ik zal beginnen met dit setje azukari, 2x Hoshikin, een Kanno en een shiro. De sanke van Kanno en een Hoshikin zal ons later op de dag verlaten. Ze zitten momenteel op gewone omgevingstemperatuur, zodat ze klaar zijn om nieuwe wegen te gaan verkennen. Maak zeker nog gebruik van deze kans.

Deze 3 azukari zijn van Hoshikin en van Torazo, waarvan wij de Torazo zeer hoog inschatten, maar een maruten is altijd mijn ding, tja, ik val er nu eenmaal op, en ik blijf het mooi vinden.

De vraag werd gesteld om enkele ginrinnekes te bowlen. Dit zijn de meest onsuccesvolle vissen die ik ooit gekocht heb. Bijna niemand, maar dan ook niemand heeft interesse in een mooie ginrin.

Enkele koi die ik verleden week al gefilmd had, wil ik je zeker niet ontzeggen. Dit zijn een aantal veilingvissen, vooral van Momotaro, die het werkelijk goed gedaan hebben dit jaar. Het is dan ook een lust om deze koi nog eens te laten zien. Ik heb ze gisteren ook aan de aanwezigen getoond, want zeg nu zelf, éénmaal per week bowlen moet toch kunnen nietwaar ?

Deze twee kohaku van Taniguchi werden speciaal gebowld om even uit te leggen waarom wij Taniguchi zo goed vinden. Het is een kwestie de goede eigenschappen aan te halen en de mindere punten te verzachten. In dit geval halen de pro's de bovenhand.

Er zal vooral dit najaar uitgekeken worden naar de HQ Taniguchi die wij dit jaar als tosai hebben aangekocht. De verwachtingen zijn zo enorm hoog, dat het bijna niet anders kan dan tegenvallen. Beter is het de lat wat lager te leggen....

In november komen deze jonge nisai naar Arendonk, en nog nooit zijn de verwachtingen zo hoog gespannen. De nakomelingen van Hinoturi zullen het dit keer willen waarmaken. Het zal smullen worden in Arendonk dit najaar dat kan ik je beloven.

Enkele showa die hun weg naar hun bestemming nog niet gevonden hebben, zijn bereid om dit najaar hun duit in het zakje te doen. Bekijk ze maar. Ze zullen dit najaar voor een appel en een ei verkocht worden, maar je zult wel terplaatse moeten komen om ze aan te schaffen.

En last but not least, het vaarwel van 2 azukari die meegingen met Kris en Reinhout. Speciaal voor hen heb ik dit filmpje gemonteerd op de prachtige muziek van Jessie Ware.

Ik verwacht zeer veel van de vijvercapaciteiten van Kris en Reinhout, en hoop volgend jaar een positieve update te mogen ontvangen van deze 2 azukari. De maruten sanke van Kanno, die een eerste prijs had behaald in Appeltern, was op 29 cm binnengekomen, de hoshikin op 33, en beiden waren nu 46 cm, een prachtig koppel.

Ik hoop het jaar te kunnen afsluiten met nog enkele zaterdagen zoals deze. We zijn ondertussen wel terug naar binnen moeten verhuizen, maar dat kan de pret niet bederven.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Goed om te horen dat het een toffe koi dag was,dat had je gemist.Maar waarom in godsnaam naar binnen verhuizen met dit weer.genieten moet je nu doen zolang het nog kan.

Johan on 30/09/2012 10:04

Zalige koi Luc, Lady Marianne is mijn grote favoriet... Al moet ik mijn mening nu wel herzien van de azukari shiro.
De ginrin kohaku, zo te zien op uw filmke prachtige koi, heb er wel een zwak voor!
Een maruten kohaku staat voor volgend jaar op mijn aankooplijst Luc, deze komt zeker in de buurt van mijn smaak, komt daarbij dat ik persoonlijk Torazo heel hoog inschat!!

kurt on 30/09/2012 10:08

Inderdaad Johan, genieten nu het nog kan !! De winters zijn al lang genoeg!

kurt on 30/09/2012 10:10

Goed zo ! :)

Wat betreft de Showa, ik heb net een pakje appelen gekocht en mijn kippen hebben nog wel wat eieren, wanneer kom ik er mee langs ? ;)
Zijn dat die niet van Ueno ?

Jeroen on 30/09/2012 12:15

Zeer fraaie showa´s die daar voor een appel en een ei worden aangeboden... @Jeroen... ik zou er voor het hek gaan liggen met je spullen .... Ook die ginrin zijn geweldige vissen om in je vijver te hebben..Zon er op en glinsteren maar...

Ton on 01/10/2012 08:18