Koi uit een ver verleden.

Koi  uit een ver verleden.Altijd opwindend als ik koi uit het verleden te zien krijg. Ik ben er hartstikke blij mee, want het bewijst toch af en toe dat het geweldige koi zijn en blijven.

Ditmaal kwam de update van Remco. Zijn mail luidde als volgt:

Ha Luc,

Zoals beloofd zou ik jou nog een filmpje en foto's sturen van de Taniguchi kohanku (1205009). Ik heb hem even gebowld, hij meet inmiddels 65 cm.

De Yamamatsu kohaku (903055) heb ik ook nog even gebowld, zij is op dit moment 71 cm. Gelukkig heeft de yamamatsu kohaku dit jaar mee gedaan aan het paai feest en is ze veel kuit kwijt geraakt. Ze hebben het hele jaar rondgezwommen in de zweef algen (UV lamp is dit jaar niet aan geweest).

Het filmpje van mijn vijver moet gedraaid worden maar dat lukt jou vast wel !

Ook heb ik nog een vraagje, de zweefalgen zijn in 1 tot 2 weken van groen naar bruin gekleurd. Heeft dit te maken met het dalen van de temperatuur? Als iemand hier meer over kan vertellen hoor ik het graag. Alle info is welkom :-)

Groetjes Remco


Daar kan je nog eens wat mee ! En nu is het mijn taak om even de filmpjes op een rij te zetten met de info van aankoop zodat je tot een vergelijk kan komen.

Eerst de Taniguchi kohaku:

Zo zwom ze erbij als tosai 33 cm
Zo was ze toen ze wegging in augustus 2013 - 50 cm
En zo zwemt ze vandaag rond. - 65 cm.

Een bijzonder mooi resultaat, en ik geloof dat hier toch nog een 10-tal centimeter te halen zijn, want hij is tenslotte nog maar yonsai…

Dan de Yamamatsu:

Ik denk dat het één van de plezierigste momenten is geweest in mijn carrière als ik eraan terugdenk. Samen met Ben kon ik een aantal tosai uit de beste selectie van Yamamatsu (Toshiaki Sakai) kiezen. Waar ik eigenlijk aan terugdenk met veel plezier is nadien mijn grootste nachtmerrie geworden. Ik ga het verhaal niet vertellen, want het is er een verhaal waar ik niet graag aan terugdenk.

Ik heb nog een filmpje gevonden toen we de kohaku selecteerden, en je ziet de kohaku met dit speciale patroon zeker rondzwemmen. Ze zal om en bij de 35 cm zijn geweest toen. Het was maart 2009.

Ze zijn toen 2 jaar in Japan gebleven. Dit is een filmpje van oktober 2011. Ik denk dat deze kohaku bij mijn persoonlijke top 3 is blijven staan. Ik was toen verliefd op deze koi, en zie ze nog altijd graag...

Ondertussen is ze dus 6-7 jaar en 71 cm. dit is een filmpje van nu. Het patroon is nog altijd bijzonder indrukwekkend, en toen vond ik het al geweldig. We zien echter ook een dikke sumi vlek, maar in dit geval heb ik er niet zo een probleem mee, omdat ze vrij diep en dik is. Het is in ieder geval geen shimi.

Ik kocht toen 7 bijzonder dure koi, waarvan er nadien enkele door het transport zijn overleden, en er zwemt nog ergens een bijzondere showa rond, maar die helaas veel rondreizen heeft meegemaakt. Waar deze momenteel zit, weet ik niet, maar het was ook een enorm mooie showa.

Mooi om te zien Remco, bedankt. Fijn om ze nog eens in deze gezondheid te mogen zien, en ik denk dat iedereen het met me eens is, dat dit 2 fijne kohaku zijn om te blijven koesteren.
Meer afbeeldingen

Reacties