Zo zien ze er nu uit.

Zo zien ze er nu uit.Nog een oudgediende uit de 60 reeks van dit jaar, een Momotaro showa.

Dit zijn de woorden van Gerry:

Omdat ik weet dat jullie het leuk vinden om koi die bij jullie zijn aangekocht nog eens terug te zien, hier een update. Ik heb deze showa uit de 60 serie in februari bij jullie gekocht. Dit was overigens de eerste koi die ik in arendonk heb gekocht, en daar ben ik tot op de dag van vandaag erg content mee. Deze showa was bij aankoop met 27 cm, één van de kleinere koi.

Nu was het vandaag uitstekend weer om een najaars controle te doen en mijn koi eens te meten. Als ze zo in de vijver rondzwemmen valt het niet zo op, maar als je ze dan net, is het wel duidelijk dat ze bog een behoolijke groei hebben doorgemaakt. De showa zwemt in een wat kleinere vijver van 13m3.

Wel word er drie keer per week een 15% water ververst en even zoveel keer word er klei toegevoegd en probeer ik mijn water een beetje groen te houden, wat me erg goed bevallen is. Zoals gezegd bij aankoop was het een visje van 27cm en vandaag bleek er zo maar een 15cm bij gekomen te zijn, dus 42cm. Iets waar ik zeer tevreden mee ben.

Mochten er in de toekomst nog eens van dit soort aangeboden worden dan ben ik zéér zeker van de partij. Ook wil ik nog even kwijt dat ik zeer tevreden ben zoals ik toen op de hoogte ben gehouden door interkoi met foto's en filmpjes over hoe het de koi verging in arendonk, mijn dank hiervoor.
bijgaande een paar foto's van toe en nu.


Mooie woorden Gerry, dat doet me plezier. Het is een echte stimulans om te horen dat je het goed probeert te doen, dat heb je af en toe eens nodig...

Nadien ontving ik nog een filmpje van Ben en Rini, met zijn overblijvende koi. Je ziet de Showa van Dainishi, en zoals ik kan zien is het sumi nu aan het opkomen. Dit is in principe een koi waar wij veel ambitie in leggen, en die eigenlijk een boegbeeld van Interkoi zou moeten worden. De staart die in het begin van het jaar stuk was, en waarvan een hap van 1 x 5 cm gewoon was afgebroken tijdens het transport, is zo goed als 100% genezen. Je ziet juist nog een heel klein stompje aan de achterzijde bovenaan dat nog bij moet groeien.

Hope is een sanke van Momotaro, die nu 3 jaar is, en zuster van de Spikkel. Ze zal nu rond de 68 cm zijn, en we vertellen er nog niet te veel over. Ze zal vandaag of morgen wel te voorschijn komen. Verder een Sanke van Torazo uit de OpenSales, die iedereen nog zal verrassen, en tenslotte de handtamme Karashigoi. Volgend jaar komen hier nog enkele Taniguchi Kohaku bij. Bekijk hier het filmpje

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Ik ben één koitje vergeten, namelijk een sanke van Yamatoya, die ik Joop heb genoemd, ondanks het feit dat het voor 99,99% een vrouwtje is.

luc on 26/09/2011 11:49

showa 921032 of wel de Showa van Dainishi is helemaal geweldig.
alleen voor mij onbetaalbaar

Johan Frentz on 26/09/2011 20:25