De nieuwe vijver van Jos en Lisette

De nieuwe vijver van Jos en LisetteEen vijver aanleggen is geen sinecure. Je kan het zelf, maar als je er weinig verstand van hebt, laat je het liever over aan de professionelen.

In dit geval is het Zenkoi geworden, het bedrijf dat de vijvers aanlegt zoals ik het graag zie. De combinatie van trommelfilters met een biologische fabriek is in mijn ogen nog altijd de beste manier om een vijver optimaal te laten werken.

Trommelfilter met bewegend bed, geflankeerd door een sterk biologisch filter, dat is ook de manier waarop Zenkoi hun vijvers aanlegt. Trommelfilters zijn hot, iedereen wil een trommelfilter...

Momenteel wordt de markt ook overspoeld door producenten van trommelfilters. Telkens wordt mij ook gevraagd waarom ik geen trommelfilters heb, maar dat antwoord is vrij eenvoudig te geven ! Tel uit je winst....5 vijvers x grote trommelfilter + al de meerwerken....de rekening is vlug gemaakt....

De vijver van Jos en Lisette wordt weer een prachtvijver van 60 kuub, net zoals de vijver van Filip die ondertussen weeral 2 jaar ouder is, een staaltje van perfectie.

Dat de weergoden hen niet gunstig gezind waren kan je uit de foto's afleiden. Ik weet niet juist hoever ze momenteel staan, maar ze zullen ons wel verder blijven informeren zeker ! Een mooi project om op te blijven volgen.

De koi die er naartoe gaan komen bijna allemaal van Interkoi, en velen herken ik nog als ik dit filmpje bekijk. Ze hebben het in deze vijver al goed naar hun zin, maar in de nieuwe vijver zullen ze 2x deze ruimte hebben.

De weergoden hebben niet meegewerkt, maar aan alles komt een einde. Zo zullen deze werken op een bepaald ogenblik ook afgelopen zijn...Hou er de moed maar in....

Meer afbeeldingen

Reacties