De vijver van Filip 7

De vijver van Filip 7A never ending story, zo zou je het kunnen noemen, maar het einde is bijna in zicht.

De laatste loodjes wegen dikwijls het zwaarst, maar aan alles komt een einde, ook aan het bouwen van een mega vijver. Ik heb het gevoel dat er zich honderden kandidaten zullen aanbieden om mee te gaan kijken naar deze bijzonder fraaie vijver, als de vraag zich zou voordoen.

Dat is echter een ander hoofdstuk. Ondertussen wordt het vijverpaleis rustig verder afgewerkt, en blijkbaar zijn moeite noch kosten bespaard om dit project tot een bijzonder fraai monument te vereeuwigen. Filip stuurde me volgend mailtje:

Beste Luc
Ik zal morgen nog één en het ander noteren,omtrent de vijver en vissen! Zoals je wel weet heb Il dus een ammoniak piek en ook een iets agressieve nitriet piek moeten verwerken. Alles lijkt erop dat mijn filter gerijpt is (wat ik wel snel vind).ik heb dan ook continu aan waterverversing gedaan. Om de twee dagen test ik het water. Ze krijgen nu toch 6x per dag eten. De body 's zijn echt niet meer te erkennen- ;) Laat mij maar los.......Allé tot straks
Groetjes
Filip


Ik was blij om nog eens iets te horen van Filip, en blijkbaar begint de toestand in de vijver zich nu te stabiliseren. Gelukkig maar zou ik zeggen. 2014 zal dan ook gauw vergeten zijn, en 2015 moet het jaar van het genieten worden. Wat ik op de foto's zie is al indrukwekkend, maar ik denk als je het in het echt ziet, het nog veel indrukwekkender moet zijn.

Ondertussen heb ik de verwarmde buitenvijver, die in de winter de belangrijkste faktor is, in orde gemaakt, en ik kan het natuurlijk niet laten om een filmpje te maken van de winterbewoners. De temperatuur staat nu op 22° gezet en dat merk je aan de vissen.

Er zitten nog enkele koi tussen die moeten opgehaald worden. Indien men beslist om ze te komen ophalen, verwittig me even vooraf, zodat ik de gewenste temperatuur kan instellen.

Meer afbeeldingen

Reacties