De vijver van Johan

De vijver van JohanAltijd licht ironisch, en steeds open voor een grapje, maar dan eentje waar je soms over na moet denken....zo van die doordenkerjtes, dat is Johan.

Steeds een trouwe klant geweest, zonder poeha, zonder tierlantijntjes en met beide benen op de grond, beter kan ik het niet omschrijven. Johan gunt ons een kijkje in zijn tuin met vijver, via dit filmpje. Hij heeft geen keuze van muziek gemaakt, maar mij lijkt het dat hij een gouden oude van de Creedence Clearwater Revival wel kan pruimen...

Zijn bijgevoegde mail is als volgt:

De inhoud van de grote vijver is 25 kuub, gefilterd met een kamerfilter en de bakki .De bakki proberen we te verbergen met een bamboe . Er zwemmen nu 9 vissen in (4 van interkoi, de andere waren visjes van 15 cm toen ze aangekocht werden een 4 jaar geleden),  waar er binnen 2 maanden nog twee exemplaren zullen bijkomen. (eentje uit de azukari vijver en een jumbo karashigoi).

De kleine vijver (van de zoon) is ongeveer 3 kuub met nu nog 3 koi aanwezig. Deze vijver heeft geen filter maar is helemaal beplant .Tot mijn grote verbazing is dit de vijver waar je totaal geen werk aan hebt.

Wat je ook op de film kan zien is de schade die mijn maruten kohaku heeft opgelopen van de voorlaatste paai.Een enorme wond op haar kop .Probleem is dat deze vis iedere maand nieuwe kuit heeft en het dus zwaar te verduren krijgt.

Graag had ik volgende vraag gesteld.
Iemand een tip waarmee ik het water afkomstig van de bakki op een strakke manier in de vijver kan laten lopen, de stroming wil ik behouden (wat met een klassieke waterval toch verminderd). De zwarte buis die er nu aanwezig is begint ons te storen.


Wel Johan, wat ik gemaakt heb op de bakki showers binnen is een opening van een meter lang over de lengte van de onderste bakki. Hier heb ik een verlenging op gekit in een bepaalde hoek, zodat het water zachtjes, maar wel zuurstofverrijkend in het water plonst. Het geeft me altijd een goed gevoel, maar ik moet er telkens wel van naar het toilet lopen...

Als andere mensen superieure ideëen hebben, laat maar komen.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Hallo Johan,
mooie vijver en vissen.
gr Johan

Johan Frentz on 22/08/2012 10:54

Ziet er verzorgd uit Johan,niets mis mee.
De kleine vijver blijft toch aangenaam,koi gewoon tussen de waterlelie's.
Ze lijken ze niet te slopen,best prettig.

Gr.Jack.

jack on 22/08/2012 18:36

Mooie vijver en viskes Johan!

Arjan on 22/08/2012 20:12

Hey Johan, 'k wist niet dat gij in uw vijver ook zo'n donkere super jumbo koi had, en dan nog wel eentje met haar op . . .
Vreemde snuiter in ieder geval, nog nooit gezien, zou je mij mss kunnen zeggen welke variëteit dit is?

Martin on 24/08/2012 15:49

Nu ben ik even niet mee Martin?

johan on 24/08/2012 22:22

Eerste foto, linksboven in de uitsnijding, Johan. Grapje natuurlijk!

Martin on 25/08/2012 22:44