Het luxe resort.

Het luxe resort.De laatste keer dat we een bezoek brachten aan de vijver van Marcel, was deze nog niet aangeplant.

Toevallig moesten we in de buurt zijn, en namen we de gelegenheid te baat om een kijkje te gaan nemen. De bouwwerken waren nog volop aan de gang zoals je kan zien op de foto’s, en de riante villa voor de koi wordt uitgerust met eiken balken, nauwgezet afgewerkt door een doe het zelver eerste klas. Zoals reeds gezegd is de filterinstallatie, volledig gebasserd op een airliftsysteem, te uitgekiend en indrukwekkend om in enkele woorden uit te leggen.

Feit is dat het een wonderbaarlijk goed gevoel geeft, dat de vijver nu perfect draait en dat de stroming van het water geen enkel probleem is via de airlifts, bovendien groeien de planten als kool. De vissen vinden het fantastisch, zwemmen goed, groeien ook zienderogen, want hun body was in die enkel weken al serieus toegenomen. Het water zag er zeer gezond uit, wat je terug kon vinden in de eetlust van de vissen. Ik ben benieuwd hoe dit zal evolueren in de toekomst.

Een staaltje van vakmanschap, dat ik zelden heb mogen zien.

Ik wil van dit nieuwsitem gebruik maken van het feit dat ik zaterdag een speciale actie zal houden, waarover morgen in het nieuwsitem meer. De actie is one in a kind, en misschien is het de moeite om morgen even het nieuwsitem van de promotie even goed te lezen.

Impressie van de vijver, deel 1
Impressie van de vijver, deel 2

Mogen wij toch even trots zijn met onze uitgebreide klantenkring ? Oh ja, ik moest nog melden dat de vijver nog steeds niet af is. Er komt nog een reuze bakki shower supplementair, want de visjes moesten toch eens iets te kort komen...

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Het is absoluut niet visvriendelijk om op te starten in het heetste van de zomer .
Na aanplant planten filter is alles zeer goed geevolueerd , het heeft een tijdje nodig om alles in de goede plooi te leggen . De luchtbelletjes springen nu kapot zoals spareine, wat Rini zo graag wil . Mijn water is zeer zacht en alles groeit als kool .Na twee maanden is duidelijk te zien dat de kwaliteit van de vissen super is . De vinnen en vooral de borstvinnen laten hun schoonheid zien . Alsook is het precies dat ze overal blinkende schubjes hebben bijgekregen . Voor mij alleen maar een bevestiging dat Luc hoge kwaliteit koi verkoopt .Heb hier ene Bentley maar voor mij is het een Rolls Royce , geweldige groei en karakter . Het zaakje verder afwerken is niet zo gemakkelijk met de vissen in de buurt .Bedankt interkoi mannen , heb veel bijgeleerd en jullie staan er als het nodig is .

Marcel D on 14/09/2010 12:53

Ja wadde mannen, moet er nog zand zijn?
Klaarblijkelijk een vijverinstallatie om "u" tegen te zeggen, met duidelijk heel wat vernuftige technische hoogstandjes, waar wij alleen maar nederiger van kunnen worden. Een geïllustreerde reportage hierover in één of ander koi(vijver)magazine zou heus niet misstaan.
De juiste werking van het vijversysteem is mij nog niet zo duidelijk, maar dat het goed werkt moge blijken uit de kennelijk goede waterkwaliteit en de levendigheid van de (overigens mooie) vissen. Een live bezoek aan deze nieuwe vijver staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje. Wellicht kan ik er nog wat van leren.
Proficiat met de realisatie en de resultaten, Marcel, ge zijt 'nen echte krak!

Martin on 14/09/2010 14:45

bloos, bloos. Maar ik ben wel gecharmeerd met de complimenten, want dit is toch wat interkoi wil uitdragen. Wel ben ik zeker dat de koi alleen nog beter worden, als je onze richtlijnen volgt. We zijn een groot proefproject op aan het starten, analoog aan onze groeivijver, maar hierover morgen meer. Met wij, bedoel ik ook met de kennis van Rini en Ben...

luc on 14/09/2010 16:10

"Een geïllustreerde reportage hierover in één of ander koi(vijver)magazine zou heus niet misstaan."

Daar kan voor gezorgd worden ;) Luc heeft mijn contactgegevens.

Jeroen on 14/09/2010 16:31

Jeroen, dan moet je even wachten tot de vijver volledig klaar is, en dan zal ik ter gelegenertijd een afspraak maken om alles tot in detail te laten zien. Ik zal je op de hoogte houden wat betreft de afwerking van de vijver, zodat we er eventueel samen naartoe kunnen gaan.

Luc on 14/09/2010 17:19

Een heel goed plan Luc !
Ik ben trouwens begonnen aan een artikel over het boek van Rini, maar ik zal dit voor het ter publicatie gaat aan jullie laten lezen.

Jeroen on 14/09/2010 19:35

Complimenten voor jou vakbekwaamheid Marcel ,wat de afwerking betreft ,kunnen we toch wel een voorbeeld aan nemen .
Dat is even iets anderster,ha ha ha .

Ben.

Ben Doorakkers on 14/09/2010 19:47

complimenten Marcel!

ziet er erg goed uit. de vorige reportage had ook mijn aandacht al getrokken. ik mag het graag een stukje vakmanschap zien.

mijn oog viel ook op de waterplanten welke op het water drijven. wat zijn dit voor planten? hoe heb je deze verankerd?

ben benieuwd naar je reactie.

heel veel geluk en plezier gewenst van je vijver met mooie koi. is het daar little lucinda die ik zie zwemmen?

gr. Stephan

stephan on 14/09/2010 22:31

Bedankt voor de reacties mannen .
Hier staat nog het een en het ander te doen voordat hij helemaal naar mijne zin is .

@ Stephan
De planten die over het water groeien is diamantkruid , ze durven ze ook al eens vederkruid te noemen .
Dit is het enigste vak dat niet mee doet aan filtratie en is gevuld met bijna 2 m³ pure klei . Speciaal gedaan voor de zwanenbloemen en snoekkruid .Al de rest van de planten staan in mandjes met alleen lava als verankering . Deze kan ik bijsnoeien en controlen wanneer ik maar wil .
Gekocht als Little Lucy , maar het zou wel eens little Luc kunnen zijn .Zal het wel zien in de paaitijd .

@ Ben
Bedankt voor de adviezen en kom maar geregeld een keer langs .
Elke keer leer ik wat van jou bij

Marcel D on 14/09/2010 23:16

erg mooie vijver en dan nog de ombouw. wil ik wel af zien.

ron on 15/09/2010 22:11