Je zult maar een koi zijn.

Je zult maar een koi zijn.Het is altijd een plezier om te weten waar koi naartoe gaan, in dit geval 2 showa van Oyama, 60-70 cm en mooi in al hun facetten.

Heb je dan het genoegen om ze in een enorme natuurvijver te zetten, te midden van een fantastische tuin, dan beleef je er extra plezier aan. Deze tuin is na de lange winter echt tot leven gekomen. De subtiele ornamenten met de gepaste bloemen vertellen je dat hier mensen met gevoel voor kunst de bovenhand voeren. Alles ademt rust en klasse uit, en als je dan de heerlijke koi ziet rondzwemmen in hun habitat, dan kan je alleen maar wegdromen in fantasialand. Er zijn veel plaatsen die me kunnen bekoren, maar deze behoort toch tot de top 3 van mooiste tuinen die ik ken. Chapeau voor de tuinman die geweldig werk levert.

Bovendien bevind zich hier ook onze groeivijver waar nog een groot aantal koi rondzwemmen die in alle rust hun zomertje doorkomen in algenrijk water. Deze oase van sereniteit is een paradijs voor de koi die we uitgekozen hebben om hier te mogen verblijven tot november. Verschillende klanten hebben hier ook nog hun juweeltje rondzwemmen, en als alles goed verloopt, zal de evolutie van deze koi een denderende metamorfose hebben ondergaan. Zoals ik het aan de zijliijn kan beoordelen zijn er spannende veranderingen in de koi te zien. Het is al een tijdje geleden dat we er een paar gebowld hebben, en gisteren zwommen ze zo ontspannen rond, dat ik het verstandiger vond om ze niet te storen. Vroeger was ik ontzettend ongeduldig, maar met de jaren komt de rust, en word ik niet meer gehinderd door deze handicap…laat ze maar rustig rondzwemmen.

Geniet even samen met mij


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Deze tuin en vijver blijven een natte droom voor elke koi liefhebber!
Doekjes bij de hand en genieten maar.....

Ton on 16/06/2010 09:04

Prachtige vijver.

Wiechert on 16/06/2010 21:20

Jongens.....hoeveel kuub water per vis zei u.....
Prachtige Showa's,je zou bijna roepen:die zien we nooit meer terug!

Gr.Jack

jack on 16/06/2010 21:43