Alle Belgen zijn lief.

Alle Belgen zijn lief.Ik ben gisteren verkozen als liefste Belg, en de conclusie is dat daarom alle Belgen lief zijn.

Dat is zowat het mooiste compliment dat me ooit is gegeven, en mijn vrouw heeft zich een bult gelachen, alhoewel ik niet begrijp waarom.

Het zijn niet mijn woorden, maar de woorden van Cindy, die samen met Patrick hun showa kwamen ophalen die ze al van het voorjaar gespot hadden. Hij behoorde niet tot de koi in de aanbieding, maar er werd een goede overeenkomst bereikt, zodat alle partijen min of meer tevreden waren. Ik ben echter blij dat deze imposante showa eindelijk een thuis heeft gekregen.

Nu moet ik zeggen dat ik mezelf helemaal niet als een lieve Belg beschouw, maar dat ik de mensen goed ontvang, vind ik niet meer dan normaal. Maar toch bedankt Cindy...

Pascal, Naomi kwamen hun kohaku ophalen, samen met hun dochter met een unieke naam, maar die ik helaas weer vergeten ben (sorry). Zij komen uit de buurt van Maastricht, en daar ga ik volgende week lekker eventjes in de buurt fietsen, namelijk in Gulpen.

Naast de kohaku legden ze ook beslag op de bijzonder HQ goshiki die helaas door niemand naar waarde werd geschat. Kanno is de kweker van deze goshiki, en voor mij is het spijtig genoeg het bewijs dat ik geen goshiki meer moet aankopen. Ik heb er nog eentje zitten, en die wordt helaas ook niet gewaardeerd. Het zij zo....

Iemand die dolgelukkig was, en wat je op de foto kan zien, is onze Pol. Je kan het geluk zo van zijn gezicht aflezen op de foto. Pol gaat voor groot, ze moeten een forse uitstraling hebben, een enorme backbone en staartpartij, gecombineerd met een goede huidkwaliteit, en het patroon moet niet de perfectie zijn.Deze Momotaro sandan kohaku heeft alle symtomen, en met de medewerking van zijn vrouw is hij nu in het bezit gekomen van dit groeikanon.

Ik zeg medewerking van zijn vrouw, omdat Polleke één van de gelukkigen is, waarvan de vrouw de hobby helemaal gunt aan haar man. Dat is helaas niet altijd het geval. Als de Japanse bowls aangekomen zijn, ga ik deze persoonlijk naar Polleke brengen, want daar zitten toch een paar koi van Interkoi die toch eens nadrukkelijker op de foto moeten komen. Er zijn koi bij die als tosai werden aangekocht en die ondertussen bijna 80 cm zijn, en er zitten enkele nisai bij van het begin van dit jaar die ik beslist op foto en film wil zetten. Ik verheug me er nu al op.

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Ja ja ja, polle ging zijn geld thuislaten ,enkel kijken schreef hij .

johan on 09/09/2013 08:21

Je heb nog een goshiki (1302051) zwemmen in Japan.
Ik denk dat deze mooie variant een van de soorten is die toch een beetje risico met zich me brengt.

johan frentz on 09/09/2013 10:15

How de liefste belg ,ik dacht dat het over mij ging haha .
Voor dit groeikanon gaan er twee in de uitverkoop daarom kon ik deze kopen .
Ik heb geluk gehad dat deze is blijven zitten en met deze actie heb ik mijn slag geslagen ,en probeer dan maar eens ergens anders een koi met deze kwaliteit voor die prijs te kopen ! We spreken af binnen een paar jaar als alles goed verloopt natuurlijk he .grtjs

paul on 09/09/2013 14:43

Die Pol houdt ook niet op he?... Haha mooie vis! Ben benieuwd hoe deze gaat evolueren!

Matthijs on 09/09/2013 15:08

hallo patricke en Cindy,veel succes met de prachtige showa was ook één van mijn lievelingen!!!

rudy on 09/09/2013 16:07

he pol,en jij ook ne dikke proficiat he met de prachtige kohaku, voor mij is het even gedaan vijver zit vol,ale er zitten er genoeg in.

mvg rudy,tot later he

rudy on 09/09/2013 16:35

Ja rudy lang geladen he ,kom nog maar eens af .En bedankt ;)

paul on 09/09/2013 16:59

Flink beestje polleke, de actie is niet voor niks geweest.
Veel plezier ermee, laat ze later nog maar eens zien.

Marcel D on 09/09/2013 21:18