Changement de decor.

Changement de decor.Verandering van spijs doet eten zeggen ze altijd, dus tijd voor verandering.

Er staan nog een aantal veranderingen op til, maar de meeste veranderingen zijn buiten, en dus beginnen we maar binnen.

Eén van de grote problemen is plaatsgebrek, tenminste als er veel volk is. Na lang nadenken kwam ik op het idee om de druppelfilters naar achter te verplaatsen en een soort brug tussen de vijvers te leggen.

Even alles op een rijtje gezet, de nodige bestellingen uitgevoerd, en dan was het tijd om de werken uit te voeren.

Dat was gisteren dus het geval, en er kwam nogal wat bij kijken. Alle leidingen moesten verlegd worden, een frame werd gemaakt om de brug te monteren, nieuwe winddoeken werden besteld, en we konden eraan beginnen.

Toch liep alles van een leien dakje, en rond 17.30 uur was het klusje geklaard. De bedoeling is nu dat klanten ten eerste meer plaats hebben om te gaan staan, want de beschikbare plaats was eigenlijk niet voldoende.

Bovendien kan ik nu de blauwe bowls goed neerzetten om de koi te presenteren zowel vanop de zijkant als vanop de loopgang. Hoe het in de praktijk zal uitpakken zullen we nog wel zien.

Het is misschien een vervelend werkje voor de koi, maar of ze er nu echt last van hebben kan ik niet beoordelen. Na de ingreep hadden ze in ieder geval geen probleemom ten aanval te trekken en hun maaltijdje te verorberen.

Na de Japanreis van volgende week is het tijd om de werkjes buiten uit te voeren. Ik ben stilaan bezig om de lege vijvers terug op te starten…dan nog even de kappen eraf….de boel terug opfrissen, en dan kan de show verder gaan…

Meer afbeeldingen

Reacties