De eerste koi dit jaar verlaat het huis.

De eerste koi dit jaar verlaat het huis.Gelijkgestemde zielen, gelijkgestemde temperaturen, gelijkgestemde vijvers, dan is er geen enkel probleem om koi over te plaatsen, integendeel, het is een voordeel voor de koi.

Tenminste zo denk ik erover. Het is nog steeds 11,5° onder de kap van de vijver, en alle koi zwemmen nog met voldoening rond.

Tijd voor deze showa om naar huis te gaan. Na enkele uurtjes kreeg ik al een filmpje aan met de showa in zijn nieuwe verblijfplaats. Missie geslaagd…en bovendien brengt het Rudy nog dubbele punten op om een kans te maken op een gratis Japanreis.

Het is wel een showa om in de gaten te houden de volgende jaren, want hier verwacht ik nog iets van. Bovendien weet ik uit ervaring dat ze in deze vijver een goede ontwikkeling kunnen maken. De vijver is niet zwaar bezet en er zitten allemaal jonge koi in momenteel. Een mooi onderwerp om binnen enkele jaren nog eens op te rakelen…

Het was ook de moment om afstrijkjes te maken. Toeval of niet, maar toen ik enkele koi uit de vijver wou scheppen om ze te bowlen voor een afstrijkje, kwamen toevallig de koi samen in het net die eigendom zijn van een dankbare klant en ook de kohaku van de Rudy werd gebowld.

Een wondermooi trio vind ik het zelf. Een sanke, een kohaku en een ginrin kohaku… koi die ik stuk voor stuk ken en herinner van toen ik ze aankocht.

De sanke heb ik al meerdere malen laten zien, en als het goed is komen ze deze ook ophalen binnen enkele weken. Het is de enige overblijvende van de selectie sanke die ik eind 2014 heb gemaakt bij Taniguchi.

Ik heb nog een filmpje gevonden van de selectie van deze sanke nadat ze de winter doorgebracht hadden na hun selectie in november het jaar voordien. Ik vind het trouwens nog één van mijn beste selecties ooit !

Je kan ook zien hoe moeilijk het moet zijn om alle koi die geselecteerd zijn uit elkaar te houden en om een degelijke boekhouding bij te houden. Misschien zijn er nog klanten die een koi uit deze selectie hebben rondzwemmen, en misschien krijg ik daar nog wat informatie van, wie weet….

Maak je niet ongerust over het feit dat de koi verdoofd worden, dat gebeurd om de koi goed te kunnen sexen, en kan absoluut geen kwaad…integendeel, het is koivriendelijk…Na enkele minuten zwemmen ze weer rustig rond.

Tenslotte post ik nog 42 foto’s van Narita van jonge koi die geselecteerd werden voor de AJKS show in februari. Indien je één van deze koi wil aanschaffen, kan je me contacteren. De aangeduide prijzen zijn excl. Transport, deelname aan de show, commissielonen en BTW. Voor meer informatie kan je me altijd contacteren voor een uitgebreide kostenberekening.

Het geeft je tevens een zicht op de prijsstellingen die voor koi betaald worden en waartegen wij moeten opboksen. Om je een gevoel van prijssetting te geven. Deel de prijs momenteel door 120 en dan zit je op een goed spoor.

Als je denkt dat er voor deze prijzen geen interesse is, bekijk dan nog even deze video, dan weet je voldoende.... Ze doen precies of het gratis is...

Meer afbeeldingen

Reacties