De groeivijver deel 1

De groeivijver deel 1Gisteren heb ik even de tijd genomen om de groeivijver te controleren.

Ik zal iedere dag een 5-tal koi laten zien, waarvan er een aantal verkocht zijn, en een aantal nog niet verkocht. Ze zijn door ons geëvalueerd, en we hebben er een nieuwe prijs aan gekoppeld die geldig is tot ze uit de groeivijver gehaald worden. (± oktober-november). Er zijn een aantal zeer goede ontwikkelingen, een aantal minder goede, en een aantal slechte. Om het in procenten uit te drukken, zou ik zeggen:
zeer goede ontwikkeling: 25%
goede ontwikkeling: 50 %
minder goede ontwikkeling: 24 %
slechte ontwikkeling: 1 %

Enkel de getoonde koi zijn nu voorzien van het nieuwe filmpje, de anderen volgen gelijktijdig met de update van het nieuwsitem. De prijzen zijn wel allemaal aangepast. (zowel naar beneden als naar boven...) De koi met de oude film en de nieuwe film kan je met het overeenkomstig codenummer vinden onder de knop "onze groeivijver", of nog eenvoudiger, via de zoekfunctie. De nieuwe prjizen staan telkens vermeld exclusief de prijs voor het verblijf in de groeivijver tot oktober, en het verdere verblijf in Arendonk tot april 2011. De verwachte groei tot oktober/november schatten wij toch zeker op 5-10 cm, afhankelijk van de ouderdom.

Vanaf vandaag zullen we de koi extra in de algen zetten om de teri en de kleur zoveel mogelijk te verbeteren tot einde dit jaar. Bij deze filmpjes moet je er rekening mee houden dat het sumi in het warme water niet optimaal ontwikkeld. Dit is echter niet belangrijk, want het sumi zal zich altijd op latere leeftijd opnieuw aanbieden. Door de grote groei is bij sommige koi het hi ook wat uit elkaar getrokken, hier moet je ook rekening mee houden, daarom onze extra algen strategie.

Als uitschieter is toch wel de 2-jarige spikkel te noemen, die wij speciaal voor dit doel hebben gekozen. (912022) Deze jumbo heeft de 70 cm bereikt als 2-jarige koi, wat onvoorstelbaar is. Zijn spikkels zijn nu nog storend, maar wij willen deze naar 90 cm trekken, en geloof me, zijn spikkels zullen niet storend blijven. Zijn huidkwaliteit is geweldig te noemen, maar deze koi komt later aan bod.

Hieronder vind je de 5 koi van vandaag. Het filmpje is het filmpje van gisteren, het oude filmpje vind je met een link onderaan de tekst. De moeite om te kijken en te vergelijken. Nog even melden dat ik niet alle koi heb kunnen bowlen. Ik kon er 2 niet te pakken krijgen, of ze waren er niet meer. Moeilijk te zien in de groene vijver. Ik kan er dan helaas ook geen update over geven.

1004003
Hoort bij de goede ontwikkelingen, alhoewel er een kleine beschadiging in het midden op het hoofd is te zien. Deze zal zeker verdwijnen.

1004004
Zeer goede ontwikkeling van deze showa uit de mako bloedlijn.

711532
Niet echt super ontwikkeling. De prijs is ook naar beneden gezet. Het blijft desalnietemin (mooi woord) een zeer goede sanke.

912071
Zeer goede ontwikkeling van deze afgewerkte kohaku. Groei is verdubbeld, hi is van zeer goede kwaliteit.

912059
Deze kohaku behoort tot de best ontwikkelde koi, en heeft onze hartjes (van Ben en mij) gestolen. Enorm groeikanon, een Bentley waardig, en bijna 100% vrouwelijk.

Interkoi, koi met een toekomst, maar ook met een verleden..
Waarom zeg ik dit ? Iedere koi is door ons gekend, opgevolgd en de informatie die wij kunnen geven over deze koi is niet uit onze tand gezogen. Dat vind ik nog één van de sterkste punten van Interkoi.

Reacties

9 reacties tot nog toe

Hoi Luc,
Leuk om de ontwikkeling te volgen.
Ben nieuwsgierig hoe mijn kohaku het doet.
Klopt het dat de afmeting er al bij staat?
We wachten spannend af.

Gr Jurian

Jurian on 05/08/2010 14:50

Hoi Jurian. Dat klopt inderdaad. Ik heb gisterenavond de maten aangepast, maar binnen enkele dagen zie jij je filmpje. Eventjes geduld, ik zit nu in het mooie Drenthe...

Luc on 05/08/2010 16:17

Ik kijk met een bang hartje mee :)

johan on 05/08/2010 21:13

hoi luc,

wat is er mis met de sanke? deze is op de foto toch alleraardigst. of is het filmpje van nu? of is er nog een andere foto voorhanden?

arie on 06/08/2010 09:07

ik heb nog ff wat luc, hoe definieer jij 'bijna 100% vrouw' en waarop baseer je die uitspraak. ik vraag dit omdat ik inmiddels al twee vissen heb gekocht (bij andere dealers) als tossai die ook bijna 100% vrouw waren en toch erg ruwe kieuwdeksels bleken te hebben toen ze een maand of 23 oud waren....en ook vlot achter de wat oudere dames aan gingen jagen. ik wil overigens niets insinueren hier maar vind een uitspraak als deze voor een dealer erg dubieus (mooi woord) als gevolg van mijn ervaringen.

arie on 06/08/2010 17:10

Ja Arie, appelen met peren vergelijken blijft heel gevaarlijk, zeker als je kritisch denkt uit de hoek te komen. Aankopen bij andere dealers mag je volgens mij niet vergelijken met aankopen bij Luc.
Het blijft zeer moeilijk om bij jonge koi het geslacht zo maar te kunnen bepalen, zelfs de kwekers slaan de bal al eens regelmatig mis, één zaak weet ik zeker:als ik bij Luc een koi aankoop als vrouwtje, en het blijkt toch een man te zijn, zal Luc steeds een oplossing bieden.
Als je geen vertrouwen hebt in Luc, gezien je aankopen elders, maar toch veel commotie wil brengen op deze site, een goede raad: met heel velen hebben wij geen boodschap aan jouw opmerkingen. En wat jouw ervaringen betreft: ergens las ik dat je nog niet zo lang de " hobby" uitoefent, ook hier een goede raad: tijd brengt raad. Trouwens, zoals ik reeds eens heb aangehaald: ik kijk nog steeds uit om jouw vijver en kois te mogen bewonderen, en dit in gezelschap van meerdere koiliefhebbers zoals ik heb vernomen.

willy on 06/08/2010 22:00

hoi willy,

goed lezen. over die sanke hoor ik je niet? daar zie ik nu juist een mooie vis voorbij komen en laat dat ook blijken. maar goed; durven je kritische vragen te stellen maar tevens ook je bewondering uitspreken wordt nog steeds als onprettig ervaren bij jou. das jammer.
je bent welkom bij mijn vijver hoor. maar als je verwacht enkel topvissen aan te treffen dan heb je een verkeerd beeld. Gelukkig heb ik dat ook nergens gesuggereerd....als echte hollander hou ik er sowieso niet van mijn eigen vissen zo op te hemelen trouwens ;-)

arie on 07/08/2010 08:47

Als ik 100% vrouwelijk zeg, dan is dat enkel als ik van Japan meegekregen heb dat ze 100% vrouwelijk zijn. De sanke, indien je de 711532 bedoelt is een mannetje, en behoort tevens tot de eerste aankopen door mij gedaan.

luc on 07/08/2010 09:54

das idd jammer. blijft echter een mooie sanke.

arie on 07/08/2010 18:14