De laatste sortering dit jaar.

De laatste sortering dit jaar.We zijn er bijna waar ik wil zijn. Het is een moeilijke bevalling en een planning op lange termijn, maar we komen er wel.

Mijn droom begint stilaan vorm aan te nemen. in dit filmpje zie je al een stukje van de droom, en dit zal ik enkel nog proberen te verbeteren in de volgende jaren. De grote koi komen nu in de grote vijver vooraan, zodat de klanten die komen kijken al dadelijk verwend worden met een fantastische aanblik.

Bij het zien van die vijver zou het water al in de mond moeten komen. Vijver 2 is nu ingedeeld met de mindere goden, maar die toch voor veel mensen nog heel goede koi zijn. Ik heb nog een laatste selectie doorgevoerd. in dit filmpje zie je ze voor de selectie en in dit filmpje heb ik een laatste selectie gedaan, met wat voor mij de betere vissen zijn.

Deze heb ik nu in de binnenvijvers gezet om de vijver terug op te starten. Dit heb ik gedaan door enkele dagen de vijver te laten draaien op ammoniak en onder toediening van mijn eigen browsel, namelijk melkzuurbacteriën met enzymen en het au bain marie mengsel van de bio activator. Wat het doet en hoe het werkt weet ik niet, maar ik heb tot hiertoe altijd goede resultaten gehad met het opstarten van de vijvers op deze manier.

De koi worden er dan ingezet, maar blijven enkele dagen zonder eten, totdat ze zich wat aan de omgeving hebben aangepast, en daarna begin ik langzaam het voederniveau op te krikken. Alle vijvers, zowel binnen als buiten zijn nu weer bezet.

In vijver 3 heb ik allemaal goede nisai en sansai zitten die ik nog in september aanbied voor 1000 euro/stuk of 2 voor 1900 euro. Het zijn allemaal koi die in mijn ogen meer waard zijn, en ik vind het een goede gelegenheid om alsnog één van deze koi aan te schaffen.

Vijver 4, de eerste grote vijver is nu bemand met 30 overjaarse tosai van 45-50 cm, een machtige aanblik, die het volgend jaar moeten gaan maken. Ze zullen hier overwinteren, tenzij ze nog verkocht worden.

Vijver 5, de tweede grote vijver is nu nog bemand met een 10-tal overjaarse nisai van 60 cm+ en hou ik daar tot de vissen uit Japan binnenkomen. Er komen nogal wat grote vissen binnen dit jaar, en ik wil deze vijver, die ik op temperatuur van 18° kan houden tijdens de winter hiervoor gebruiken. De koi die er nu nog inzitten, gaan dan naar de voorste vijver om deze goed bemand te houden.

Ik ben tevreden, en het gevoel is goed. Ik ben klaar met de voorbereidingen, want ik vertrek voor de eerste maal al op 27 september naar Japan, waar de eerste veiling van Momotaro zal plaatsvinden op 30 september en 1 oktober.

Ondanks het feit dat de opkomst gisteren magertjes was, werden de meeste vissen gisteren, raar maar waar, per telefoon verkocht. Het is te begrijpen, want de meeste mensen kennen de vissen, en maken in laatste instantie graag gebruik van het aanbod. Het is echter een actie die ik NOOIT meer zal herhalen.....Toch een overzicht van de gebowlde en verkochte koi.

Showa van Momotaro en kohaku van Matsu
Nisai van Momotaro
Nog koi van Momotaro
Kohaku van Yamamatsu
Kohaku van Sakai FF


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Even vergeten te zeggen dat ik vandaag nog aanwezig ben van 10 tot 12 uur. Indien je nog gebruik wil maken van de speciale actie...dit is de laatste mogelijkheid, tenzij je telefonisch een afspraak hebt gemaakt.

luc on 08/09/2013 09:09

Luc, ik zie in 1 van je filmpjes gebruikmakend van havermout. Kun je hier wat meer over vertelle? Het water ziet er na gebruik beter uit! Maak je n papje van havermout, water en yoghurt of heb je n andere procede?

Ik ben benieuwd....

Gr ed

eddy on 08/09/2013 10:58

niet op je tijd vooruitlopen Eddy. Komt nog wel aan bod, volgende week...

luc on 08/09/2013 14:02