Druk, maar voldaan.

Druk, maar voldaan.Pffff, het wordt precies niet druk zei Rini rond een uur of 12 tegen mij. Was dat even de bal misgeslagen...

Zijn woorden waren nog niet koud, of de eerste bezoekers waren er al. Meerdere mensen kwamen natuurlijk kijken naar de succesformule van de 42 reeks. Het is nog altijd een plezier om deze koi te bowlen, je krijgt er maar niet genoeg van. Eén van de volgende weken ga ik een voorstelling doen van een aantal van deze koi voor mensen die interesse hebben. Hun overplaatsing van 23° naar de normale temperatuur van buiten hebben ze goed doorstaan. Ze zijn wat rustiger geworden, maar het leven begint er terug in te komen.

Het was dan ook de ganse namiddag bowlen voor de mensen, de koi bespreken en de nodige informatie er proberen bij te vertellen. De onverwachte groei van de nisai en sansai die in december zijn binnengekomen, sprak ook tot de verbeelding van vele mensen. Er is een duidelijke verbetering op dit ogenblik merkbaar bij deze vissen die de koude winter goed doorgekomen zijn. We hebben dan ook enkele koi gebowld om te bespreken en de eigenaars van koi willen hun koi ook eens zien natuurlijk. Zo was er de sanke van Paul, die zowat het grootst uit de mudpond gekomen was. Met zijn 64 cm als nisai (jaja, je leest het goed....), uit de moeder Izumoryu is het een groeikanon van jewelste, en daarom had Paul hem ook gekocht. We hebben hem niet teleurgesteld.

Chris en broer kwamen eventjes hun nisai bekijken uit de 42-reeks, en nadat ze 57 cm was opgemeten, kwam er een dikke glimlach tevoorschijn. Als je echter de reactie van Frans en Theo zag, toen hij zijn 2 Yamatoya kohaku zag, zusters van Shiba Zakura, dan weet je voldoende. Allebei 61 cm als sansai, komende van 48 cm verleden jaar, is het nog altijd een prestatie, als je dan ook nog eens de kwaliteit van deze koi in ogenschouw neemt. Tussendoor nog de goudvis van Noëlle laten zien, waarvan wij zeker zijn dat het een benigoi eerste klas wordt, en haar oogappel, een showa van Momotaro, (van wie anders), een echte tategoi pur sang.

Terwijl de mannen genoeten van de Tancho Showa van wereldklasse (sorry, ga wat ver in mijn enthousiasme, maar dat mag toch ook nietwaar?) genoten de vrouwen van de eerste lekkere zonnestralen.

De 3 samen in een bowl was een selectie uit de 42 reeks. Zeg nu zelf, wat een koi.....Voor Stefan heb ik even zijn kohaku gebowld, die onlangs een ontsteking aan zijn ogen had gekregen, maar dat nu volledig is opgelost. Deze mocht de bowl delen met mijn lievelingssanke, terwijl de showa uit de 42-reeks van Patrick, de bowl mocht delen met een Sanke die in de winter zo maar even 7 cm was gegroeid. Martin kon er duidelijk van genieten, alsook alle omstaanders. We hebben even wat koi gebowld die uit Japan waren gekomen, om te kijken of alles goed in orde was, en ja hoor, ze hebben de reis goed doorstaan. De kleine showa steelden de harten van iedereen, terwijl Theo duidelijk verliefd werd op de maruten kohaku....

Op het laatst nog gauw even een ki utsuri gebowld voor Toon, en de dag was voorbij vooraleer ik het wist. De koikliek ging lekker Japans eten, en ik kon de boel opruimen en zorgen dat alles in orde is...mooi is dat nietwaar ?

Trouwens nog even melden dat ik de eerste ingesproken versie van de CD van Rini heb mogen beluisteren, of toch een klein stukje ervan, en dit is om van te smullen hoor. Een aanrader eerste klas. Wanneer het boek met CD uitkomt weet Rini nog niet precies, maar het wordt in ieder geval een topper van formaat, voor mij dan toch....


Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Ik moet zeggen dat ik er trots op ben dat onze vissen zo eminent uit de lange winter gekomen zijn. Zowel onze verwarmde mudpond als de vijvers in onze thuishaven in Arendonk. Kennelijk doen we dan toch iets goed. Dat geeft een goed gevoel. De Izomu Ryu's houden mijn bijzondere aandacht. Die gaan de richting in die we voor ogen hadden.

rini on 28/03/2010 10:54

he chris,proficiat met je showa van momotaro he,en 57 cm is niet mis voor een nisai he!!

rudy on 28/03/2010 12:10

Als ik dit weer zie,heb je mazzel dat het een eind rijden is voor me Luc.
Zou elke zaterdag op de dam liggen bij je vissies!
Ben is ook weer lekker opgeknapt!
Rini,op Arcen de primeur van het boek en de film?!

Gr.Jack

jack on 28/03/2010 13:00

zo dat was een gezellige boel gisteren in Arendonk. wij zijn heel erg blij dat
Mo-Masami, goed van haar onsteking is afgekomen. en dit is te danken aan de deskundigheid van Interkoi. nogmaals bedankt!

wat is momenteel de watertemperatuur in de vijver waar Mo-Masami in zwemt Luc? zelf ben ik de temperatuur in de vijver bij mij thuis in fase aan het verhogen naar 15 a' 16 graden.

stephan on 28/03/2010 13:07

16° is het op dit moment Stephan.

luc on 28/03/2010 13:19

Het was een middag om van te smullen mooie vissen gezien/gebowld en zelfs meermaals een koibeoordeling gehad van ben (en toch heeft die het weer klaargekregen om zijn handjes op de foto te toveren haha) .
En inderdaad ik ben zeer tevreden over de evolutie van de izumoryu ,als het water nu nog wat warmer word dan kan ik ze komen halen hihi .grtjs en see you

paul on 28/03/2010 13:19

Het was inderdaad erg gezellig gisteren in Arendonk. Wij waren er pas laat, helemaal niet goed voorbereid (zo had ik mijn fototoestel niet eens mee), maar het was goed toeven! In dat uurtje van ons flitsbezoek zijn prachtige koi gebowld (ik ben nog steeds beduusd over de showa, wat is ze mooooiiiii), waren weer leerzame momenten, is gezellig gekletst.

Ben alleen vergeten e.e.a. met je te overleggen Luc, maar goed, daarvoor hebben we tegenwoordig mail. Daar ga ik vanavond even goed voor zitten.

Gisteravond goed gegeten, heel gezellig gehad en veel, heel veel gelachen. Wat Peter en mij betreft binnenkort op herhaling en dan met zijn allen!

Noëlle on 28/03/2010 14:25

Ik zie uit naar 11 april als ik zelf weer open ga want ik mis dit soort middagen met koi fluisteraars best wel... Ik hoop dat ik het voor elkaar kan krijgen dat het ook in Almere goed toeven is.
En ik ben heel benieuwd naar het boek en de cd van Rini!

Ton on 29/03/2010 14:17

Sorry moet zijn 10 april.... :-)

Ton on 29/03/2010 19:50