Een unieke koi zal zich misschien bewijzen.

Een unieke koi zal zich misschien bewijzen.Volgens mij één van de beste kohaku die in Arendonk hebben rondgezwommen, goed ontwikkeld en veel toekomstperspectief zal nu voor de kweek gebruikt worden.

Er werd lang over getwijfeld, want het was geen goedkope koi, maar de kweker in spe, waarover we het in een heel vroeger nieuwsitem nog wel eens over gehad hebben en die ook de mannelijke takigawa heeft aangekocht, besliste uiteindelijk toch om deze kohaku van Yamatoya aan te kopen om te kweken.

Het was niet enkel de prijs die parten speelde, maar ook het feit dat de kohaku eierdragend moest zijn. Na een laatste inspectie was hij bijna zeker dat er gezonde eieren opzaten, en werd de deal gesloten, maar niet zonder dat ik mijn wensen om enkele offspring ervan te krijgen werd vastgelegd.

De mannelijke kohaku van Takigawa bleek van goeden huize te zijn, en een hoge vruchtbaarheidsfaktor te beschikken, met andere woorden…hij kan er wat van. Hier werd een kweek gemaakt met een Matsunosuke sanke. De nakomelingen ervan zijn nu 2,5 cm groot, en zo gauw ze hard voer kunnen eten, krijg ik er ook een paar van.

Dit opent een nieuw facet in het koigebeuren in Arendonk. De kweker, die zeer veel voor Frankrijk kweekte, en dit op afspraak deed, besliste onlangs om nog puur voor zijn eigen plezier te kweken nu, en de resultaten zelf op te volgen. Misschien kan Interkoi Arendonk een helpende hand zijn om uit deze professionele kweken, zelf wat selecties aan te kopen en te zien evolueren.

Laat ons dit rustig opvolgen en kijken wat er uit de bus kan komen. De combinatie Takigawa – Yamatoya lijkt me een geschikte combinatie en zou bepaalde resultaten moeten kunnen garanderen.

Als er iets van komt, zullen we er jullie ook zoveel mogelijk bij betrekken, resultaten publiceren, en kijken wat de mogelijkheden zijn. Waar ik wel zeker van ben is de zeer hoge huidkwaliteit, sterke body en superieur hi van deze kohaku.

Niemand wou deze aankopen, en diegenen die hem perse wilden hebben vonden haar te duur, maar kwaliteit kost nu eenmaal geld. Ook voor mij kosten deze kostbare dieren veel geld, dat wordt wel eens vergeten….

Bekijk in ieder geval het mooie toegevoegde filmpje en de mooie foto’s.
Kohaku Yamatoya uit de Koharu II bloedlijn


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

jos dit is toch de ultime kick
zelf vissen kweken met topvissen
laat ons dan ook meegenieten van hoe het jongbroed eruit ziet
suc6 met deze fasinerende hobby van het koi houden
zou dit niet een mooi item wezen om over te schrijven
het hoe en wat voor het kweken en op laten groeien van jonge koi
luc hou ons op de hoogte

gerrit on 18/06/2011 10:09

Zoiets is zeer interesant en gemakkelijk he luc zo dichtbij .grtjs

paul on 18/06/2011 12:38

Ik heb dat altijd een Kohaku gevonden met een patroon waar ik van hou!
Is fantastische koi en zal vast mooie koitjes voortbrengen! Hou mij ook maar op de hoogte! Je weet nooit!

Ton on 18/06/2011 14:54

Mooie combinatie Jos , veel succes met de kweek .
Daar gaan zeker mooie koikes van komen , vooral die met een rood neusje .
Deze Takigawa man heeft dat ook en bij Yamatoya zie je deze ook geregeld .
Wij zijn benieuwd .

Marcel D on 19/06/2011 00:35

Er is me ondertussen medegedeeld dat ze precies 70 cm is, en 5760 gram weegt. Ze heeft eitjes, maar hij weet nog niet hoeveel en of ze goed zijn. Opvolging is beloofd.

luc on 19/06/2011 15:21