Een zeer vruchtbare dag.

Een zeer vruchtbare dag.Op speciaal verzoek van een goede vriend zijn we vandaag naar Seikiguchi gereden, een 40 km. buiten het dorp Ojiya, om naar enkele van zijn vermaarde showa te gaan kijken.

Maar vooraleer het zover was, werden we bij Dainishi verwacht, waar we de gelegenheid hadden om niet uit de standaard bakjes te sorteren, maar het betere werk mochten bezichtigen. De gebroeders Futoshi en Hiroshi Mano waren vriendelijk en gaven ons de nodige uitleg indien gewenst. We hebben enkele prachtige koi gebowld, die nog alle toekomst voor zich hadden, en waar we nog de aankoop van in beraad houden. Dit zijn koi die je nog niet naar Europa mag halen, maar minstens een jaar, zoniet langer in Japan moet laten. De kosten voor het verblijf van een extra jaar in het mudpond bij Dainishi valt nog mee. (50 000 yen of ± 375 euro). Het zou prachtig zijn om enkele van deze kleppers in ons bezit te hebben...

Daarna was het de beurt aan Torazo, bekend van de Jinbei bloedlijn. We hebben hier toch enkele zeer dankbare kohaku op de kop kunnen tikken, die voor ieders beurs geschikt zijn. Dit zijn nisai van ± 50-55 cm. gegarandeerd vrouwtjes en zijn vooral geselecteerd op egaal beni, een goede body met een evenredig hoofd. Kiwa en sashi was meer dan in orde, en het patroon is zoals altijd persoonlijk. Dit zijn koi die je zeker mag aankopen voor de toekomst, want prijs/kwaliteit is voortreffelijk. We hebben de moeite genomen, of tenminste Torazo San heeft de moeite nemen om enkele serieuze Jumbo te bowlen van het type Shiba Zakura en zelfs breder. Dit zijn Jumbo die je moet bekijken op het filmpje. We hebben deze koi enkele dagen in optie genomen voor mensen die eventueel interesse hebben in koi tot 90 cm.

Onze dag werd alsmaar beter en met een tevreden gevoel reden wij richting Yagenji. Zoals altijd waren de gebroeders vriendelijk en gemoedelijk. We konden hier echter niet de gewenste koi selecteren.

Dan kwam stilaan het hoogtepunt, maar dat wisten we toen nog niet. Een vriend vroeg om zeker een kijkje te gaan nemen bij Seikiguchi, wat ik graag voor hem deed. Wat ik zag verraste ons in positieve zin, want hier vonden we de showa die iedereen graag ziet in onze contreien. Bedankt Matthijs, het was een goede hint. In Hilvarenbeek hadden we al kennis gemaakt, en de jongere broeder was uiterst sympathiek.

Onze typering van deze showa: oogverblindend, enorm contrast in beni, sumi en shiroji, waarbij het shiroji van een zelden geziene kwaleit was. Het shiroji is witter dan wit en het sumi was lakzwart. Deze in eerste instantie Dainishi-achtig lijkende showa, zijn oogstrelend mooi, Eerst moesten we weten wat het beni zou doen in de toekomst. Hun antwoord was eenvoudig: bekijk even de mama..... Dit hebben we dan onmiddellijk gedaan, en dan begrijp je gewoon waarom. We hebben besloten om met Seikigushi een basis te leggen voor de toekomst, niet alleen omdat de showa zo goed zijn, maar ook omdat het mensen zijn met een warm hart, en volgens onze opinie, serieus werken aan de weg om in de toekomst van grote betekenis te zijn. Wij hebben in ieder geval al goede afspraken gemaakt;

Zoals je kan zien aan de foto's en de filmpjes, begon het serieus donker te worden en konden we onze dag tevreden afsluiten.
Helaas was de optie van de reversed asagi nog niet gelicht, en wist ik nog niet of ik hiervan eigenaar ben geworden. Geniet van de filmpjes want het is de moeite.

filmpje_01
filmpje_02
filmpje_03
filmpje_04
filmpje_05
filmpje_06
filmpje_07
filmpje_08
filmpje_09
filmpje_10

Meer afbeeldingen

Reacties

15 reacties tot nog toe

Hoi Stephan en Joyce en vrienden,

Wat een belevenissen! Nog heel veel plezier!

Groetjes vanuit Hoorn.

Monique Ursem on 13/11/2009 16:36

Naar Japan gaan is één ding, dat kan iedereen. Goede koi kiezen is een ander ding, en jullie zijn bij de weinigen die echte goede koi KUNNEN selecteren, en dat is de kunst. Dikke proficiat met datgene wat jullie doen.

Jan on 13/11/2009 17:18

Ik ben het volledig met Jan eens. Ik spreek uit ondervinding, maar goede koi selecteren in Japan is moeilijker dan je denkt, het is niet iedereen gegeven.

John on 13/11/2009 17:20

Hallo allemaal, dit is echt genieten wat een prachtige showa's en weer een mooie weergave van deze dag. Ondanks de moeite om elke dag weer een verslag te maken van jullie belevingen, blijven doen dit is voor ons genieten.

Geerard on 13/11/2009 19:14

Dat Bedoel ik nou met Sekiguchi Showa Luc,
tof dat je er heen bent gegaan..en schitterende koi hebt gekocht!
de showa van sekiguchi hebben op een of andere manier iets wat andere sekiguchi showa niet hebben..maar das jullie nu ook wel duidelijk geworden denk ik..
overigens het verdere verslag is ook tof..heb nu even de tijd alles te lezen aangezien ik zelf net vandaag weer geland ben in nederland!
leuk om alles weer te lezen!

Matthijs on 13/11/2009 19:22

Wat een kwaliteit koi is daar bij elke dealer . Die jongens kopen bij elkaar mooie ouderdieren . Na de aardbeving zullen ze wel goed samen werken , en dat is duidelijk te zien . Hoor zo weinig van Ben,Rini en Ton,hebben ze al iets aangekocht ?

Marcel on 13/11/2009 19:30

Ik heb mijn droom-showa's gevonden :o De onderste op de eerste foto en op foto 15 en 16. Komen deze naar Arendonk ?

Jeroen on 13/11/2009 20:48

Goedemorgen Luc, Rini en Ben!

Heerlijk, al die filmpjes... avondvullend programma...

Goede rit vandaag en hopelijk zien jullie weer iets moois!

Groetjes,

Noëlle on 13/11/2009 20:52

O jee... macht der gewoonte...

Goedemorgen TON!

Noëlle on 13/11/2009 20:53

èèn woord, Prachtig!!!! Maar er zal wel een leuk prijskaartje aan vastzitten!!
Prachtige showa , doet men hartje sneller slaan...

kurt on 13/11/2009 21:07

Prachtige selectie en dito reportage weeral, om vingers en duimen van af te likken.
Die jumbo kohaku van Torazo en vooral die unieke showa's van Sekiguchi, om van te watertanden, of - in mijn geval, het is dus zover Luc - om van te knarsetanden!

En dan te bedenken dat er ons de komende dagen nog (veel) meer van dat moois te wachten staat. Ik word er niet goed van als ik eraan denk wat ik allemaal zal moeten laten gaan.

Martin on 13/11/2009 23:28

Al deze getoonde koi komen naar Arendonk. Het prijskaartje is menselijk, in principe goedkoop voor dit soort koi. De meeste zijn ook 60 cm en 60 cm plus niet vergeten. Ik wil er ditmaal nog geen prjiskaartje aan hangen, maar wacht tot de bezichtigingsdagen in december om hier meer informatie over te geven.

luc on 13/11/2009 23:50

@Marcel mijn verslag staat op mijn eigen pagina.. veel hetzelfde uiteraard maar wel andere foto's...
mvg
Ton

Ton on 14/11/2009 00:01

Hoi Sjeffie en Sjors,

Hier een berichtje uit Veldhoven...Jaja, wij moesten er ook even uit, haha.
Wat leuk om te kunnen volgen wat jullie per dag allemaal zien! Hoe is de cultuurschok?! En vergeet niet te genieten he!

Hele dikke knuffel van je broertje en schoonzussie

Dennis en Angelique on 14/11/2009 11:13

Heey Joyce en Stephan..

Wat gaaf om jullie te zien op de foto's, zal vast een onwijze ervaring zijn.
Geniet er van...

Groetjes

Joost & Cherany

joost van westen on 15/11/2009 17:47