Fiap Bandvoer automaat 3 kg/24 uurs uitvoering.

Fiap Bandvoer automaat 3 kg/24 uurs uitvoering.Deze professionele uurwerk bandvoerautomaten zijn,speciaal ontworpen voor het gebruik in de visteelt en bovendien ook zeer geschikt voor toepassing bij de vijver.


De band beweegt zich langzaam naar voor, zodat er regelmatig voer uit de voedermachine in de vijver valt. De koi kennen het binnen de kortste keren, en zullen regelmatig rondzwermen rond de voedermachine omdat ze weten dat er wat te rapen is.

De band kan je als het ware opspannen, waardoor het voer naar voor beweegt. De transportband wordt opgespannen door deze naar achter te trekken. Door het oprolsysteem zal deze langzaam naar voor bewegen. Het opspansysteem kan je vergelijken met de ouderwetse auto's die je op kon spannen door er mee naar achter te rijden, en ze dan los te laten.

Met deze voerautomaten kunt u er van verzekert zijn dat er dagelijks de juiste hoeveelheid voer wordt verstrekt,bovendien zijn deze bij uitstek geschikt voor de opkweek van jonge vis. Het apparaat kan met maximaal 3 kg voer worden gevuld,natuurlijk kunt u de automaten naar uw eigen wensen instellen.

Deze machine heeft zich bewezen bij diverse Koi kweekers en hobbyisten als zeer gebruiks vriendelijk en betrouwbaar.

Technische specificaties.
• Huisvesting en deksel zijn gemaakt van slagvast ABS kunsstof
• Dubbele schijf gemaakt van roestvrij materiaal
• Uurwerk verlichting voor het aflezen in donkere perioden.
• Verlengde levensduur dankzij de toepassing van versterkte lagerbussen.
• Afmetingen: 3 KG uitvoering 555 x 295 x 150 mm (L x b x H - buiten)

De normale verkoopprijs is 169, maar voor diegenen die er tijdens de show van Appeltern eentje willen kopen, zal ik ze aanbieden voor 149 euro.

Voor 175 euro worden ze opgestuurd, zowel in Nederland als in België.

Ook nog even vermelden dat alle Aerators ondertussen verkocht zijn.

Waar ik ook nog wel heel veel vraag naar krijg is naar de originele bacteria house van Momotaro, waarvan ik vroeger eens 1000 kg van besteld heb. Ik herinner mij dat ik het toen verkocht heb aan 175 euro/10 kg. Ik wil het overwegen om het nog eens te doen, maar dan moet ik wel voldoende mensen kunnen samenkrijgen die het willen bestellen.

Reacties

5 reacties tot nog toe

Kan niet wachten tot hij bij mij op de vijverrand staat!

Arjan on 01/06/2012 07:51

Ik heb precies deze voerautomaat al een tijdje en ik ben er heel erg tevreden over. Niks geen gehannes met stroom, programmeren of meer van dat soort 'ingewikkeld' gedoe. Eenvoudigweg de band naar achteren trekken en het voer over de band verdelen. Leg je het in 'hoopjes' op de band, krijg je echt voerbeurten, maar ik geef er de voorkeur aan het voer over de gehele band te verdelen. Zo valt er iedere keer een kleine hoeveelheid over de band, gedurende de 24 uur dat hij terugloopt. Ik houd er namelijk niet van als de koi ineens allemaal op het voer 'vliegen'. Verder verdwijnt hier nu geen korreltje meer in de skimmer, terwijl de automaat er maar zo'n twee meter vanaf staat!

De koi weten het idd heel precies, ze komen iedere keer even langszwemmen om te azen, maar hangen er niet de hele tijd onder (wat ik trouwens wel had verwacht).

Groot voordeel van dit apparaat vind ik trouwens ook dat je niet bent gebonden aan formaat pellets: alles kan erop. Zijderupsen, garnaaltjes, grote/kleine/platte pellets, alles wordt meegenomen naar voren, zonder dat er iets vastloopt.

Oh: en hij ratelt niet... Heb deze voerautomaat destijds ook besteld omdat ie geen lawaai maakt. Geen geratel als hij begint te draaien, dus geen klachten van de buren. Slechts een regelmatig zacht getik van het opwindmechanisme dat terugloopt, maar dat hoor je alleen als je er naast gaat zitten.

Volgens de kenners is een bijkomend groot voordeel dat, als je de voerhoeveelheid over de gehele dag verdeelt, ook de belasting op je filter over de gehele dag wordt verdeeld.

Voor degenen die het lastig vinden dat tijdens vakanties het ding iedere dag moet worden opgewonden en gevuld: als je toch oppas hebt, gewoon per dag een zakje met de juiste hoeveelheid voer klaarzetten... Het ding is zó simpel in gebruik, dat iedere oppas daarmee overweg kan!

Ik heb overigens wel één nadeel geconstateerd: ik voer vele malen meer dan voorheen met de 'los-uit-de-hand-wanneer-ik-tijd-heb-' voerbeurten. Maar van de koi heb ik daarover nog geen klachten gehad :-)

Noëlle on 01/06/2012 10:39

Oeps... dat is wel een erg lange reactie geworden.

Na jah... ik ben er nu eenmaal erg content mee en néé, ik heb geen aandelen van de producent ofzo...

Noëlle on 01/06/2012 10:41

tot welke korrel grootte kan hij aan .
mvg rik slijkoort

RIK SLIJKOORT on 02/06/2012 13:43

Zoals ik het lees in het stukje van noèlle iedere maat korrel van 3 tot ..... 20 mm of zelfs groter.

Arjan on 02/06/2012 14:17