Hans de klassebak

Hans de klassebakZij (Hans) voelt zich geweldig in haar sas hier in Arendonk. 2 Jaar weggeweest, maar ze kent me nog, of tenminste dat denk ik.

Wat moet je nu van een koi zeggen die zo aan komt zwemmen en je telkens met open mond verwelkomt. Een klassebak, of niet ? Met haar 93 cm en voluptueus model is ze echt de charmeur van je vijver. Toeval of niet, maar zaterdag ben ik de eigenaar van een zuster/broer van deze koi tegengekomen, met de naam: onze Gust. Willy kwam nog eens op bezoek en hij had zich ook een koi uit deze serie aangeschaft. Zij zwommen toen met een 10-tal van deze chagoi rond bij Aqua Mylo, toendertijd nog gerund door Marcel Louet en vrouw.

Ik heb deze chagoi toen Hans genoemd, als eerbetoon aan een voormalig werknemer van mij toen ik nog een bedrijf had in Geffen (NL). Hans was ook een "voluptueus" persoon, zoals ik nu ongeveer ben, en ik kon niet anders dan haar Hans noemen. Ik hield me toen niet zo bezig met mannetjes en vrouwtjes, toen was ze gewoon een Hans. Ik wist niet dat Willy ook een koi uit deze serie gekocht had, en dat hij Gust noemde vind ik toch frapant, want dit zijn gelijkluidende benamingen. De Gust is helaas dit jaar overleden ten gevolge van een blaasziekte, maar onze Hans is nog altijd in de fleur van zijn leven.

Mooi kan je zijn door de manier waarop je je gedraagt, en daarmee is mijn Chagoi de mooiste koi van allemaal. Ze heeft geen last van secundair hi, en lapt alle regels van de schoonheidskunst aan haar laars....houden zo Hans...

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

De mensen die zich Hans ooit aanschaffen, zullen nadien beseffen dat dit het summum aan koihouden is. Deze chagoi's hebben zo een geweldig karakter dat ze de hele koikolonie in je vijver op sleeptouw nemen. Onze Gust kwam zelfs de korrels tussen de lippen halen, en nadien werd het een strijd om wie eerst. Daarbij is zulke koi een imposante verschijning in iedere vijver.
Na de dood van Gust(man/94cm) waren we wat troosteloos en dachten van geen chagoi meer aan te schaffen. Maar de leegte was te groot en toen we de kans kregen uit de metercollectie van Hirasawa een vrouwtje te kunnen aankopen werd snel beslist. Monalisa was 73cm in april, werd 3j in augustus en meet nu reeds een 83 cm.Ze is nog niet zo lief als Gust, maar straalt nu reeds een positivisme uit dat aanstekelig is voor heel het bestand.

willy on 13/09/2009 20:28

Een heel mooi verhaal over toch wel bijzondere koi, Luc en Willy, ja zelfs enigszins aandoenlijk; dat heb ik verleden zaterdag met Hans persoonlijk mogen ervaren (wat een karakter zeg, ze komt zo uit je hand eten, ook al ben je een vreemde).
En Willy, wat een groeiprestatie van jouw Monalisa: + 10 cm in een klein half jaar tijd. Dat belooft voor de fluweelkleurige chagoi uit dezelfde reeks van Hirasawa, die Luc mij een maand geleden op mijn eigen vraag aan de hand heeft kunnen doen. Ik moet zeggen dat ik ontzettend blij ben met deze aanschaf, omdat ik meteen gemerkt heb dat deze zich ontpopt tot "the leader of the band" en nu al aanvoel dat ze binnen afzienbare tijd ook uit mijn hand zal komen (vr)eten. Ik weet niet waarom, maar ik voel intuïtief aan dat ik dringend een mooie naam voor haar moet zien te vinden! Any suggestions . . . ?

Martin on 14/09/2009 02:09

Martin,

als leading lady: ik zou ze cleopatra heten. Machtig, heersend, gezag over de troepen..... maar eveneens beminnelijk, voorkomend.
Binnen enkele jaren zal haar body deze uitstraling nog vergroten.
Zeer goed koop met een mooie toekomst.

willy on 14/09/2009 11:40

Bedankt Willy, dat vind ik echt een mooie en toepasselijke naam (heb in mijn jonge jaren immers Grieks-Latijnse humaniora gedaan, vandaar ook . . .).
Vanaf vandaag heet mijn chagoi dan ook Cleopatra, en heb ik naast mijn grote sanke Zanzibar (die misschien nog wel van naam zal veranderen) - en niet te vergeten natuurlijk mijn ega Marie-Rose - dus al een derde vrouw met een ego in mijn onmiddellijke nabijheid. En in de toekomst zullen er ongetwijfeld nog volgen. Maar wat wil je, ik ben altijd al een hevig voorstander van polygamie (veelwijverij) geweest . . . en Marie-Rose leest dit toch niet!

Martin on 14/09/2009 14:44