Herstel van de vinnen.

Herstel van de vinnen.Onlangs kreeg ik een mail aan van Jaap, waarbij hij enkele foto's stuurde van zijn kohaku die hij begin dit jaar aankocht.

De vin was gescheurd tijdens het transport van de koi. Nu weet ik uit ervaring dat dit nogal snel kan dichtgroeien, maar je kan het natuurlijk minder goed verkopen. Jaap had de koi reeds gekocht voor het transport, dus moest ik hem de keuze laten om de koi te nemen, of een andere koi aan te kopen.

De kohaku was echter bijzonder leuk om te zien, en Jaap koos ervoor om de kohaku toch te nemen. Meer kon ik natuurlijk niet doen, maar ik was er zeker van dat dit in orde zou komen. Nu een 5-6 maanden later deze mail:

Hi Luc, even een berichtje over de kohaku 130418, die met een gescheurde borstvin aankwam. Heb vanmiddag wat foto's van de koi gemaakt in de vijver, en wilde je even laten zien wat er van terecht is gekomen. Op de onscherpe foto had de kohaku zojuist de vin gestrekt en zie je nog wel wat asymmetrische vinstralen, maar bij normaal zwemmen zie je het gewoon niet.

Ik schat de vis nu op plm 44 cm. Een seizoen met wat haken en ogen, er had meer lengtegroei ingezeten. Ik vermoed dat komend jaar in de nieuwe vijver en vooral door beter filtersysteem deze vis beter tot zijn recht gaat komen.


Hier nog een filmpje van juni jl. toen de koi opgehaald werd. De foto's zijn helaas niet in een bowl genomen, maar je kan goed zien dat de vin zo goed als 100% hersteld is. Wel heb ik Jaap aangeraden om de koi niet te schatten als hij in de vijver zwemt, want dan vergis je je dikwijls, tenzij je de nodige ervaring hebt. Ik maak me sterk dat deze al zeker 50 cm is, het kan niet anders. Maar dit komen we nog wel te weten.

Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

Ja hier ook al een paar keer gehad en gelukkig groeit een gescheurde vin meestal perfect terug dicht .Hier zelfs ook een kohaku gehad met een bult naast de mond met een wond van een paar cm lang .Deze is vanzelf helemaal genezen (gelukkig want ik had een bang hart) .Je ziet wat een rustige vijver en een niet TE groot koibestand kan doen ,het lijkt wel een wonder haha .Een goede filtering is natuurlijk ook zeer belangrijk maar dat is een ander hoofdstuk . Succes met de koi Jaap .grtjs

paul on 25/01/2014 08:12