Het is Kerst.

Het is Kerst.De meeste mensen zijn nu bezig met de voorbereidingen om naar hun familie te gaan, of de familie komt naar hun.

Al meer dan 35 jaar komt de familie naar mij toe, en maak ik samen met mijn vrouw de jaarlijkse gevulde kalkoen klaar. Dat noemt men dan traditie.

Dikwijls stel ik mij dan de vraag wie en wanneer deze traditie overgenomen wordt, maar ik denk dat dit zo niet werkt. Er is volgens mij een ongeschreven regel dat iemand, die bepaalde eigenschappen uitstraalt, uitgekozen wordt, zonder woorden, om deze traditie in ere te houden.

Voorlopig zijn wij nog altijd aan de beurt, en ieder jaar vragen wij ons af wie de fakkel zal overdragen, maar het einde is nog niet in zicht. Mijn jongste zoon, een nakomer lijkt me de vaandeldrager te worden, maar afwachten is de boodschap, hij is nog maar 22, en moet nog hard boksen om te overleven in zijn nieuwe sportzaak.

Ik ben benieuwd wie van onze lezers de vaandeldrager is, ofwel degene die het feest ondergaat. De koihobby is dikwijls een hobby voor wat oudere mensen, dus misschien zijn er heel wat vaandeldragers onder mijn lezers. Als je het in de reacties wil vermelden, is het mijn feest om het te mogen lezen.

Wel ben ik geweldig blij met het ontwerp van mijn kerstkaart die ik multifunctioneel kan gebruiken. Voor interkoi is dit uiteraard een kerstkaart met wat koi en de pijlers van Interkoi. Ik heb Rini naast mij gezet als beuk in de branding, maar in het schilderij heb ik Ben verwerkt, als kritisch beoordelaar van de koi. Zonder deze mensen ben ik niets, en ik ben hun dan ook heel veel dank verschuldigd.

De reden waarom ik Ben boven in het schilderij heb verwerkt, is ook omdat ik gewoon geen goede foto heb van Ben en Rini en mezelf....en kwam dit mooi uit.

Ik had er dit jaar geen goed oog in om een Kerstkaart te ontwerpen, omdat ik er gewoon geen tijd in had gestoken. Plotseling zag ik iets, en het idee was geboren. Zo zie je maar dat kleine momenten, mooie resultaten kan geven. Deze kerstkaart heeft iets magisch, iets gevoelig en draagt de sfeer uit van de kerst zoals ze moet beleefd worden.

Ik moet vandaag ook niet zoveel woorden vuilmaken aan onze hobby. Voor mij is de kerst gewoon een feest voor de familie en dit moeten we zo houden. Ondertussen is mijn familie uitgebreid met een nieuwe kleindochter.... Alejandra, zodat ik nu 5 kleinkinderen heb waar ik ontzettend trots op ben.

Ik ben een gelukkig man, en ondanks het feit dat ieder zijn kleinkinderen geweldig zal vinden, vind ik ze net nog iets geweldiger, en dat moet ook zo. Veel nakomelingen zullen er niet van komen, want er zijn 4 prinsessen en 1 jongen. Die heeft het hard te verduren, want de princessen zijn wel ontzettend lief, maar hebben toch een sterk karakter, die zijn niet van de poes. Wat ben ik trots op ze....

Zo ben ik nu bezig een heel betoog over mijn familie af te steken, terwijl het jullie misschien totaal niet interesseert. Ik kan er nog uren over vertellen, maar dat ga ik even niet doen, en er rest mij alleen nog een zalig kerstfeest te wensen aan alle mensen die bekend zijn met Interkoi.

Ik steek zo dadelijk mijn jaarlijkse kalkoen in de oven, en hopelijk hebben jullie dezelfde fijne familiedag als ik.

Meer afbeeldingen

Reacties

15 reacties tot nog toe

Ik ben ook een vaandeldragen. Als opa van 2 kinderen en 4 kleinkinderen houden wij ieder jaar het kerstfeest weer in Schoonhoven.

jan on 25/12/2011 08:56

Luc, zorg in ieder geval dat die kalkoen niet aanbrandt en ik wens iedereen hele fijne dagen.

Marco on 25/12/2011 08:59

Wie kent er trouwens de koi die door de kweker goedkeurend bekeken wordt ? Het is één van onze koi die een zeer groot verwachtingspatroon heeft die uit de mudpond wordt gehaald. Volgens de kweker zou hij deze zelf gebruiken als Oyakoi, en ze niet meer wegdoen. Dat wil toch ook wel iets zeggen.

luc on 25/12/2011 09:00

Iedereen een fijne kerstdagen gewenst.
Onze traditie is altijd hetzelfde mijn vrouw is namelijk de 1 ste kerstdag jarig.
Dus dan weten jullie het wel.
Een vol huis en iedereen blijft natuurlijk eten.
Altijd gezellig.
Gr.

Jurian on 25/12/2011 09:13

Allereerst fijne kerstdagen allemaal.

Dit is het eerste jaar dat ik niet sta te buffelen in de keuken voor het kerstende.
Niet op het werk en ook niet privé! Ditmaal doen mijn vriendin en schoonpapa dit. Tot wat kleine dingen na vragen ze om advies omdat ik kok ben.
Het blijft natuurlijk altijd een truc om voor veel mensen een heerlijk maal te kunnen serveren. Zoals je weet Luc doe ik dit dagelijks.
En voor de gene die vandaag een heerlijke ossenhaas presenteren en deze mooi rosé wil hebben: draai de oven ipv. 180 graden op 80 en zorg dat de kerntemperatuur niet hoger komt dan 58. Let op dit duurt even en zodra het de juiste temperatuur heeft zet de temperatuur van je oven terug naar 60 zodat je de rest rustig afmaken kan!

Iedereen smakelijk eten en nog fijne dagen

Auke

Auke on 25/12/2011 09:17

iedereen ook vanaf hier hele fijne kerstdagen toegewenst
traditie hier is dat de vrouwen des huizes al het lekkere eten voorbereiden
en dat de heren des huizes het allemaal mogen aanschouwen
en dat er af en toe door de heren stiekem wat van de lekkernij word gesnoept voordat het op tafel staat
het ziet er dan ook altijd heerlijk uit en smaakt het ook voortreffelijk


Merry Christmis

gerrit on 25/12/2011 09:34

Bij ons is het een beurtrol voor de plaats,maar we maken het wel samen klaar.

De beste wensen aan iedereen.

Johan on 25/12/2011 10:38

Bij ons is het dit jaar helemaal anders dan anders. Dit jaar geen kalkoen of ossenhaas maar gewoon een dagelijkse hap. Samen koken is voor mijn ook een beetje een kerst gedachte... het gaat per slot van rekening om het samen zijn, de band versterken. Ik wens iedereen hier hele fijne kerstdagen. Geniet van de lekkere maaltijd en een goeie slok, een prettige kerst gewenst van Charlotte en mij.

Arjan on 25/12/2011 10:55

Luc, Raymonda en de rest van de familie Borgmans: Peter en ik wensen jullie een heel fijne dag toe. Geniet van de traditie, van de kleinkinderen!

Fijne kerstdagen voor een ieder die dit leest, vaandeldrager of niet...

Groet,

Noëlle on 25/12/2011 11:04

Aan alle mede koi liefhebbers een geweldig kerstfeest en een fantastisch goed en gezond 2012 gewenst!
Diny staat nu al haar best te doen op de kalkoen :-)
Beide kerst kaarten zijn zeer fraai maar de familie kaart heeft dan toch wel een plusje....

Ton on 25/12/2011 11:11

hallo,ik wens iedereen een zallig kerfeest en een gelukkig en gezond 2012,bij ons hier in antwerpen was het gisteren ook kalkoen.

rudy on 25/12/2011 11:36

Beste mensen,

Hierbij wil ik eenieder prettige kerstdagen en voorspoedig 2012 toewensen.
Voor de koi liefhebbers onder ons wens ik een prachtig koi jaar toe.

Jent on 25/12/2011 13:12

Wat mij betreft wint de familie kaart,meer rijkdom kan je niet bezitten Luc!
Tegen al die blije snoetjes van de kleinkinderen kan toch geen koi op.

Iedereen prettige dagen,maak er wat gezellig's van!

Gr.Jack.

jack on 25/12/2011 16:48

via deze weg wens ik iedereen een prettige kerst toe en een gelukkig nieuwjaar en voor de liefhebbers veel koiplezier

mvg sam

sam on 25/12/2011 21:08

Aan alle koiliefhebbers een prettig kerstfeest

Geerard on 26/12/2011 16:13