Het wordt er niet makkelijker op.

Het wordt er niet makkelijker op.Vanaf het moment dat het nieuwe jaar begon, dook de yen onder de waarde van 100.

Wat wil dat in de praktijk zeggen ? Dat het er niet goedkoper op wordt om Japanse koi te kopen. Tevens zien we geen verbetering in het gedragspatroon van de yen, zodat het een jaar van bezinning zal worden.

Vanaf het moment dat ik in Japan aankopen doe, dus nu een 5-tal jaar weeral, zijn de verhoudingen totaal zoek geraakt. Om je een voorbeeld te geven...de beste koers die ik gekend heb, was dat we voor 1 euro, een waarde uitgekeerd kregen van 165 yen, en om het visueel voor te stellen...voor een aankoop van 100 000 yen, moest je ongeveer 600-625 euro betalen.

Nu echter is het een heel ander verhaal. Op dit moment staat de yen slechts 99.71 yen per euro, of moeten we voor een aankoop van 100 000 yen, iets boven de 1000 euro neertellen. ofwel een verhoging alleen door de koerswisseling van bijna 70%. Daarom zal het dit jaar voor mij een bezinningsjaar worden.

Worden de koi dan nu niet goedkoper in Japan...neen....integendeel. Het aankopen van koi wordt dan nog eens extra bemoeilijkt door de aankoopziektes van de Aziatische landen, vooral van de chinezen, de Maleisiërs, de rijkere Thai, en andere.

We moeten onze strategiën opnieuw herzien, en goed nadenken wat ons te doen staat. Om nu dadelijk in paniek te raken is misschien ook niet aan te bevelen. Je moet maar zo denken dat je koi bijna het dubbele waard is van vroeger, en misschien is het maar een periodieke gebeurtenis. Het is toch wel even de moeite waard om het te vermelden.

Reacties

8 reacties tot nog toe

hopelijk is dat yen probleem snel op gelost,want het kost ons alleen maar meer geld om een koi te kopen!!!

rudy on 02/01/2012 17:02

Vraag me af wat de exacte oorzaak is van deze hoge yen koers. De hoogte van de koers gaat nu exponentieel omhoog :(. Zsal het komen de de euro crisis ofwat???

Ray on 02/01/2012 17:40

ik denk met de aardbevingen in japan, dat de yen zo hoog staat

rudy on 02/01/2012 18:38

Ik ben van dezelfde mening dan Rudy, ik denk persoonlijk ook dat het mede door alle malaise in Japan '( zware aardbevingen ) komt.

mario on 02/01/2012 19:35

ik denk dat de economie er in deze landen beter draai als bij ons, dit bepaald dat de yen sterker is ten opzichte van onze zwakke euro

leo on 02/01/2012 21:03

Japan is een sterk land,met een sterke economie.iets dat van Japan komt is ook kwalitatief goed ( iets anders dan sommige andere). Europa is een lachertje met zakkenvullers en het werkt langs geen kanten .reken het verschil maar uit.

Johan on 03/01/2012 09:56

Rudy Mario, de yen is en blijft in japan gelijk 1 yen is 1 yen ten allertijde.
de yen stijgt of zakt niet maar de euro. De japanner snapt ook niet waarom sommige kopen niet doorgaan en wij europeanen zeggen te duur te duur, maar dat ligt niet aan hun maar aan die stomme euro, de euro staat er slechter voor als de meesten mensen denken en dit kun je zien in de wisselkoersen tov vaste valuta's van niet Eu landen

Marco on 03/01/2012 21:10

De reden dat de euro zo verzwakt is tov de yen maar ook tov de dollar is de schuldencrisis binnen Europa. De schuldgraad van landen als Griekenland, Italië, Spanje, etc.. is van die aard dat de gemeenschappelijke munt in casu de euro zwaar onder druk staat. Dit zal zeker nog een hele tijd aanhouden want van enige kracht in de beslissingen van Merkel en Sarkozy is geen spoor. Ik vrees dus dat de handelaars diep(er) in de buidel zullen moeten tasten, maar misschien moeten ze ook wat harder onderhandelen gekoppeld aan uiterst nauwkeurige selectie. Een uitdaging op zich me dunkt..

peter on 04/01/2012 20:22