de kohaku van Matsu en de shiro van Dainichi" />

Info over onze kleintjes.

Info over onze kleintjes.Van de week kreeg ik een filmpje aan van de kweek van Ray, je weet wel, van de kohaku van Matsu en de shiro van Dainichi

Dit is de mail die ik ontving:
Hallo Luc, een update van de eigen kweek. Zoals je ziet groeien ze goed. Ze krijgen nu zinkend voer van circa 1 mm en drijvend kleurvoer van 3mm. De meeste zijn sanke en enkele kohaku.

Wat opvalt is dat het sumi komt en gaat bij de kleine visjes. In begin zit er heel veel zwart op, dit trek weg tot kleine vlekjes zoals we gewend zijn bij sanke. Andere krijgen er juist weer zwart bij. Zeer interessant om te zien. Ben benieuwd hoe groot de vissen bij die andere thuiskweker zijn momenteel.

filmpje van de babykoi
hier nog het filmpje van 23 juli

Ik zal er straks enkele opmeten. Moet toch nog een culling gaan uitvoeren want dit zijn er nog veeeel te veeel. Je ziet duidelijk het effect van goede ouderdieren. Deze groei haalde ik vorig jaar zelfs niet met chagoi/magoi

Deze visjes groeien echt mega snel. Ze zijn pas 7 weken oud he…De grootste visjes houdt ik ook zeker erin, ook al zijn deze van slechte kwaliteit. Zal eens proberen de wat betere kwaliteit apart op foto/film te zetten.

Greets,
Ray


Reacties

6 reacties tot nog toe

Hey Ray die zijn echt wel goed gegroeid ,tof dat we het kunnen volgen .
Succes met het verdere verloop van de koitjes . grtjs

paul on 06/09/2013 08:27

Hoi Ray ziet er goed uit maar het waren er toch nog veel meer te zien op het fimpje van 23 juli?

Rob on 06/09/2013 08:48

Duidelijk groei genen !
Hier zwemmen ook een paar babykoi,maatje neon tetra....

jack on 06/09/2013 09:34

Leuke materie om te volgen Ray... Geef ons regelmatig update please!
Mooi werk , leuke hobby.
Kun je de betere kwaliteit doorsturen aan Luc aub?
Kun je èèns beschrijven hoe je dit allemaal doet? Vanaf eitjes tot , pakweg 5 cm.
Thx.

kurt on 06/09/2013 11:27

Het waren er veel meer inderdaad. Alle zwarte, witte, en veel helemaal oranje zijn er uitgehaald. De wat betere houdt je dan over.

Je kan je voorstellen dat deze kleine visjes echt razend snel zijn. Om de betere te pakken te krijgen moet je alle visjes eruit halen. Dit doe ik voor de volgende culling. Ik zal Luc dan wat foto's /filmpjes sturen.

Hoe ik te werk ga:

Meteen als de visjes uitkomen gaat de "voer automaat" erop zie vorig nieuws artikel van Luc. Ze krijgen dan cyclops, poedervoer (gemalen probites) en artemia. Dit duurt 1 week daarna krijgen ze watervlooien, volwasen artemia, ingevroren en verse zelf gekweekte watervlooien, zwarte muggenlarven etc.

Omdat deze visjes zo extreem snel groeiden kregen ze al vanaf week 2 verde vase. Dag en nacht eten de visjes omdat ze dit in een mudpond ook kunnen.

Water temp 24-25C
Waterverversing loopt continue nu.
En een oversized filtering anders houdt je het water niet goed.Ray on 06/09/2013 16:50

hier zijn de visjes een 3 a 4cm heb er nog zo'n dertigtal er zijn er veel heengegaan spijtig genoeg :( water was nochtans perfect in orde , een paar go sanke maar voornamelijk donkere chagoiachtige ...

Rob Melis on 07/09/2013 16:08