Momotaro veiling 14-15 december.

Momotaro veiling 14-15 december.Normaal zou de veiling reeds voorbij geweest zijn, want ik had er mijn reis op afgestemt. Deze werd echter verplaatst naar december.

Moest er echt interesse zijn om toch nog koi van de veiling aan te kopen, dan zou ik nog overwegen om nogmaals een korte trip naar Japan te maken.

Indien er geen of weinig interesse is, dan laat ik het werk wat ik normaal doe over aan mijn vriend Paul Ashton, die het minstens zo goed zal doen als ik.

Het is niet makkelijk om een koi van de veiling te pakken te krijgen, die ook nog eens voldoet aan je eisen, en daarom is het altijd belangrijk om er persoonlijk aanwezig te zijn. Ik kan echter mijn richtlijnen doorgeven en ik ben zeker dat deze zullen opgevolgd worden.

Ondertussen is er voldoende ervaring opgebouwd tijdens de jarenlange aanwezigheid van ons op de veiling.

Nu is het geen kunst om de beste koi eruit te halen met de grootste lengte, want daar heb je dus nul kans op. Vergeet het maar, die fout moet je niet maken.

Kunst is het om op het juiste moment de juiste koi in het juiste perspectief te zien die niet passen in het straatje van de haaien die er altijd op de loer liggen. Dan pas kan je toeslaan en misschien enkele koi op de kop slaan.

Wat ik trouwens kan zien is dat er een bijzonder groot aantal kohaku wordt aangeboden met al een gezegende lengte. Dit verhoogt de moeilijkheidsgraag aanzienlijk, want big is een probleem, daar zitten ze allemaal op te azen.

Combineer dit met een goed patroon en je komt gegarandeerd centjes te kort. Probeer bijvoorbeeld geen bod uit te brengen op nummerke 1, want die krijg je nooit te pakken. Concentreer je eerder op een nummerke 16, 27 of 30 dan heb je misschien kans als je bod hoog genoeg is.

Het is goed dat ze er nu bijzetten met welke mannellijke koi er gewerkt wordt. Mooier zou het nog zijn als ze er een foto van zouden toevoegen, want mannen worden meer en meer belangrijk omdat ze de inhaalrace met de vrouwen aan het inhalen zijn.

Wat betreft showa staat het op een laag pitje, maar dit wordt gecompenseerd door de sterke selectie van Ryu Jin, de sanke met een verleden waar ik af en toe nog hartzeer van heb. Onbetaalbaar lijkt me die nu, en de offspring liegen er ook niet om. Wat een producent van HQ sanke.

Probeer er echter die koi tussenuit te vissen die niet te groot zijn, maar toch de potentie hebben om groot te worden. Uiteindelijk moet je begrijpen dat dit de koi zijn die gewoonlijk de strengste selectie hebben doorstaan. Dit zijn koi die ik tijdens een gewoon bezoek niet kan aankopen.

Wel heb ik tijdens mijn laatste bezoek, de koi aangeboden gekregen die juist niet geselecteerd zijn voor de veiling. Ik heb hier dankbaar gebruik van gemaakt, maar ben dit keer zeer selectief geweest. Het resultaat zal je vanaf volgende week kunnen zien, en het zijn echt niet de minste, dat mag je van mij aannemen.

Je kan via de website natuurlijk alle informatie opvolgen, ondanks het feit dat er nog niet alle filmpjes opstaan. Dit zal vermoedelijk in de toekomst wel gebeuren, dus regelmatig gaan kijken is zeker een optie.

Mijn zoon heeft de website min of meer aangepast zodat deze ook aangepast wordt voor het gebruik op een smartphone, maar dit is nog niet volledig optimaal, en zal in de loop van de volgende weken nog kunnen verbeteren.

Voor mensen die een bod willen uitbrengen. Contacteer me even. Ik zal proberen om te vertalen in welke prijsklasse je een bod kan uitbrengen op de koi die je aandacht trekt.


Meer afbeeldingen

Reacties